46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija – 2016

Фото: rezekne.lv
“Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” ir lasīšanas veicināšanas programma, ko īsteno Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas Bibliotekāru biedrību un valsts Kultūrkapitāla fondu. Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija ļauj iepazīt aktuālu un interesantu literatūru dažādās vecumu kategorijās, informē Zenta Ruskule, 2.bibliotēkas vecākā bibliotekāre.
Žūrijas darbā var iesaistīties ikviens atbilstoša vecuma bibliotēkas lietotājs, lasot un vērtējot kolekcijā iekļautās jaunākās un interesantākās grāmatas – gan tulkoto, gan latviešu oriģinālliteratūru.
 
Projekts “Bērnu un jauniešu žūrija” Latvijā (arī Rēzeknē) sekmīgi tiek realizēts jau 16 gadus un noslēdzas ar Lielajiem lasīšanas svētkiem Rīgā, kad tiek godināti grāmatu autori un arī čaklākie lasītāji. Šogad lasīšanas maratonā iesaistījās 225 rēzeknieši.
 
2012. gadā lasīšanas programma tika paplašināta, izveidojot Vecāku žūriju, līdz ar to lielajā lasīšanas maratonā var piedalīties arī pieaugušie. Šis projekts vieno ģimenes: grāmatu izlasa ne tikai bērns, bet arī mamma, tētis un  omīte… Bērnu bibliotēkā visčaklākie bija jaunieši vecuma grupā 11+. Šajā vecuma grupā darbojās apmēram 40 eksperti.
 
Prieks, ka kuplā skaitā 2.bibliotēkā tika pārstāvēta “Vecāku žūrija” – projektā  iesaistījās bērnu mammas, tēti un vecmāmiņas, tādējādi stiprinot lasīšanas tradīciju ģimenē. No 73 ekspertiem vecāku žūrijā darbojās 29 eksperti.
 
Lasīšanas maratons “Bērnu žūrija 2016” tuvojas noslēgumam. Jaunie eksperti novērtēja izlasītās grāmatas, piešķirot tām 1., 2. un 3. vietu. Skolēni ir gandarīti par paveikto darbu, jo ir patīkami apzināties, ka arī mūsu izvēle noteiks gada labāko grāmatu Latvijā. Visi jauniešu žūrijas dalībnieki atzīst, ka lasīšana ir ļoti labs vaļasprieks, bet ne tikai... Lasīšana bagātina valodu, rosina fantāziju, paplašina redzesloku, palīdz cīnīties ar rakstu darbu kļūdām. Un vēl – lasīt grāmatas ir mūsdienīgi, tā domā visi grāmatu draugi.
10. decembrī Rēzeknes pilsētas pašvaldības aģentūra “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” čaklos bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas dalībniekus aicināja iedegt pilsētas lielo Ziemassvētku egli un godināja, pasniedzot saldumu balvas.
 
Ir Ziemassvētku gaidīšanas laiks, tas ir pārdomu laiks, kad atskatāmies uz paveikto. Tādēļ Rēzeknes bibliotēkas darbinieces atgādina – tie bērni, kuri vēl nav paguvuši izlasīt visas grāmatas, darbu vēl var turpināt līdz 2017. gada janvārim.
 
Paldies visiem lasītājiem-ekspertiem.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"