46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Rēzeknes pilsētas Jauniešu domes piedzīvojumi Vācijā (foto)

Фото: no personīgā arhīva
Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestāde “Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” jau kopš 2012. gada sadarbojas ar izglītības un brīvā laika organizāciju „Sportjugendim LSB Sachsen-Anhalt” Vācijā. Šīs sadarbības ietvaros katru gadu Rēzeknes jaunieši piedalās starptautiskajā jauniešu nometnē Schierke, Vācijā.
Par rēzekniešu gaitām nometnē stāsta Jauniešu domes priekšsēdētājs – Edžus Romāns:

“Activevs. CouchPotatoe”jauniešu apmaiņas projekts Vācijā man bija pirmais starptautiskais projekts ārpus Latvijas robežām. Vēl tagad mēdzu gremdēties atmiņās par šo fantastisko nometni. Ierašanās Širkē bija neaprakstāmi patīkama, droši vien tāpēc, ka visi bijām ļoti noguruši pēc tālā ceļa. Mēs dzīvojām kopā ar lietuviešiem, katrā istabā divi pārstāvji no katras valsts. Īsumā par mūsu kaimiņiem (gan nometnes telpās, gan no ģeogrāfiskā skatupunkta) – smiekli katru dienu un asaras atvadoties, var droši var apgalvot, ka esam kļuvuši par draugiem un notiekti satiksimies, lai vēlreiz, kopīgi gremdētos atmiņās par šīm divām nedēļām. 
 
Mēs izbaudījām šo laiku, jo varējām nodarboties ar visdažādākajiem sporta veidiem – riteņbraukšanu, volejbolu, futbolu, basketbolu, skriešanu, frīsbiju, pat boulingu, taču jāatzīst, ka visiecienītākais bija galda teniss. Otrajā dienā katrs izvēlējās sev  darba grupu. Es izvēlējos teātra darba grupu, jo arī šeit, Rēzeknē, nodarbojos ar teātra sportu un tā ir mana sirdslieta. Var teikt, ka šī grupa bija perfekti piemērota radošam un atraktīvam cilvēkam. Tā bija neliela – 7 cilvēki un mūsu vadītājs Daniels no Čehijas. Mēs nodarbojāmies lielākoties ar improvizāciju, attēlojot dažādas ainas un cilvēkus. Sadalījāmies 3 mazākās komandās un pēc dotajām instrukcijām izveidojām reklāmu. Jauniešiem tika piedāvāta iespēja atklāt savus talantus foto un video pulciņā, iepazīties ar kustības mākslu deju nodarbībās, domāt zaļi veselīgā dzīvesveida grupā, izveidot kaut ko savām rokām kokapstrādes pulciņā un izveidot rakstu par veselīgu dzīvesveidu. Mums tika organizētas dažādas ekskursijas, piemēram, Volkswagen parkā, kā arī brīvais laiks dažādās pilsētās, Vernigerodē un Goslerā. Otrajā nedēļā norisinājās nākotnes konference, kurā mēs veidojām plānus kā pievērst jauniešus būt aktīviem, izteicām nereālas idejas mūsu nākotnes uzlabošanai, kur ikkatrs varēja paust savas vistrakākās un neiespējamākās idejas, tāpat mēs izveidojām debates (1vs1) par nereālām tēmām. Vienmēr jautri bija nacionālie vakari, īpaši lustīgs tas sanāca mums. Ar jautrām dejām un dziesmām, un lielisku ēdienu ( īpaši pie sirds viesiem gāja latviešu ķīselis un zefīrs) mēs nosvinējām Rēzeknes 730 dzimšanas dienu uzburot patiesi vēsturisku noskaņu, atklāti sakot, pašiem bija neviltots prieks par paveikto, kā arī patīkams nogurums. Ar mums kopā uz nometni devās Jānis Jurčenko, kas vadīja Foto/Video darba grupu un Liāna Merņaka, kura bija deju grupas vadītāja un bija sagatavojusi soļus īpašajai rīta dejai, ko mēs labprāt dejojām katru rītu. Ko es vēlētos pateikt par Jāni un Liānu, viņi abi ir ārkārtīgi jautri, jauki, lieliski, izpalīdzīgi un superīgi cilvēki. Lieki piebilst, ka šis laiks bija vēl jautrāks kopā ar manu komandu, kurā visi bija saliedēti, viens otru respektēja un atbalstīja, mēs visi kā viens vesels veiksmīgi risinājām rēbusus, attapīgi atbildējām uz jautājumiem un prasmīgi tikām galā ar sporta stafetēm.
 
Kas attiecas uz vairāk sadzīviskiem jautājumiem saistībā ar nometni, tad jāatzīst, ka ēdināšana, tualetes, dušas, gultas, viss bija augstākajā līmenī, it īpaši ēdināšana, jo ne velti pavāri un apkalpojošais personāls izpelnījās aplausu un ovāciju vilni. Dalībniekiem tika sagādāti arī daži pārbaudījumi – Haikings/pārgājiens uz Brokenu, alpīnisma siena un daži citi. Man ļoti pietrūkst šo divu brīnišķīgo nedēļu, bet mums ir palikušas lieliskas atmiņas, kā arī draugi, ar kuriem drīzumā satiksimies. Šī ir lieliska un vienreizēja iespēja. Vai šī nometne mainīja manu dzīvi? Ļoti iespējams... AufWiedersehenSchierke, es ļoti ceru atgriezties.
 
Katram Rēzeknes pilsētas Jauniešu domes pārstāvim ir iespēja piedalīties nometnēsārzemēs, nākamgad nometnes notiks Vācijā un Čehijā, esiet aktīvi un tiekamies jau drīz  9.septembrī plkst. 17.00 Jauniešu domes sapulcē, ARPC “ Zeimuļs” telpā 2.10.
 
 
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"