46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Atklās pirmo marķēto velomaršrutu Latgalē

Фото: Shutterstock
Velomaršruta "Rypoj vasals!" atklāšanas dienā, 21. maijā, Balvu, Viļakas, Kārsavas, Baltinavas un Rugāju novadi ir sagatavojuši plašu pasākumu programmu ne tikai aktīvajiem velo braucējiem, bet arī citu sajūtu baudītājiem Ziemeļlatgalē. Svinīgais velomaršruta nr. 34 atklāšanas brīdis Ziemeļlatgalē būs pulksten 11.00, kad katrā novadā tiks pārgriezta lenta un palaisti braucienā pirmie velosipēdisti, pastāstīja Inga Bernāne, Kārsavas novada tūrisma organizatore.
Balvu pilsētā pēc pulksten 11 gan mazi, gan lieli ir aicināti uz parādes velobraucienu "Pretī vasarai", kur īpaši tiks sveikti tie, kas piedomājuši pie sava un velosipēda vizuālā tēla. Savukārt pulksten 11.50 interesenti tiek aicināti doties velomaršruta "Rypoj vasals!" atklāšanas braucienā no Balviem līdz Rugājiem, kurā ir iekļautas arī vairākas atpūtas vietas nesteidzīgajiem, bet sportiskie velobraucējiem, kam svarīgs rezultāts, pulksten 11.40 tiks dots starts sacensībām "Balvi – Rugāji" ar kopējo garumu 18 kilometri. No pulksten 12 Balvu pilsētas parkā bērniem un viņu vecākiem tiks organizētas velo stafetes un aktīvā pēcpusdiena. Dienas programmas nobeigumā no pulksten 20 novada muzejā plaša programma "Kas ir aiz durvīm?" Muzeju nakts ietvaros.
 
Ko vēl apskatīt Balvos, lasiet šeit.
 
Viļakā jau no pulksten 9 notiks lauku labumu tirdziņš, kurā īpaši aicināti ierasties pircēji ar velosipēdiem. Savukārt pēc svinīgās velo maršruta atklāšanas notiks velobrauciens uz Medņevas pagasta centru, Semenovu, kur visus sportiskos braucējus sagaidīs aktivitātes jautrai pēcpusdienai Ziemeļlatgalē. Viļakas novada muzejā no pulksten 19 būs pieejama Muzeju nakts programma "Jaunas durvis atveras tikai tad, kad vecās aizveras".
 
Kārsavas novadā uzreiz pēc Ziemeļlatgales velomaršruta atklāšanas notiks foto veloorientēšanās sacensības "Rypoj vasals Kuorsovā!", kura gaitā komandas iepazīs Kārsavas pilsētu un tuvējo apkārtni, pildot atjautīgus uzdevumus un atraktīvi pavadot laiku. No pulksten 15 visi tiek aicināti uz Latgolys šmakovkys dadzynuotovys atklāšanas festivālu, kura programmā ir gan mājražotāju labumu tirgus, Baltinavas teātra "Palādas" izrāde "Ontons i Anne", svinīgā atklāšana un zaļumballe līdz rīta gaismai ar Zinti Krakopu.
 
Baltinavā ar lentas griešanas brīdi tiks atklāts orientēšanās brauciens pa Baltinavas ielām, izzinot vēl nezināmo par mazāko Latvijas novadu un izbaudot Baltinavas novada viesmīlību.
 
Rugājos pavasara gadatirgus rosība būs jūtama jau no pulksten 9. Šeit iestiprināties ar lauku labumiem pirms aktīvā dienas cēliena aicināti velosportisti. Rugāju parka teritorijā no pulksten 10 bērni un jaunieši varēs vērot un paši piedalīties riteņbraukšanas paraugdemonstrējumos ar šķēršļu joslu, savukārt Rugāju parkā paralēli notiks arī atjautības spēles un viktorīna "Zini vai mini Rugāju novadu", īpaši aicinātas ģimenes. Pēc svinīgās atklāšanas notiks veloorientēšanās sacensības 18 kilometru garumā pa Rugāju novadu un vakarā no pulksten 20 Rugāju novada muzejs aicina uz Muzeju nakts programmu.
 
Līdz 1. maijam SIA "Sports S" uzstādīs Ziemeļlatgales velomaršruta nr. 34 "Rypoj vasals!" velonorādes Kārsavas, Baltinavas, Balvu, Rugāju un Viļakas novadu teritorijās, kopumā 180 norāžu zīmes.
 
Velomaršruts "Rypoj vasals!" ved pa Ziemeļlatgales reģionu, un ceļotājus pārsteigšot ar savu viesmīlību, sirsnību un nebeidzami skaisto Latgales dabu. Katrai vietai Latgalē ir sava vēsture un īpaša aura – vai tā būtu baznīca, muiža vai viensēta, pārliecināta Bernāne. Posmā no Viļakas līdz Kārsavai maršruts ved tuvu Latvijas – Krievijas robežai, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas Savienības ārējā austrumu robeža. Šajā posmā velobraucējiem līdzi ir jābūt personu apliecinošiem dokumentiem. Velomaršruta "Rupoj vasals!" kartē ir apkopotas Ziemeļlatgales apskates vietas, kā arī naktsmītnes, atpūtas vietas, velonomas punkti un veloservisi, lai atvieglotu pārvietošanos un plānošanu ceļotgribētājiem.
 
www.delfi.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"