46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Latvijas Radio Valsts svētkus svinēs ar īpašu programmu no Rēzeknes

Фото: LSM.LV
Atzīmējot 25.gadadienu, kopš 4.maijā tika pieņemta Latvijas Republikas Neatkarības deklarācija, Latvijas Radio ar īpašiem svētku pasākumiem dosies pie klausītājiem Latgalē. Divu dienu garumā no Rēzeknes Festivāla parka rēzekniešiem, pilsētas viesiem un klausītājiem visā Latvijā tiks piedāvāti raidījumi un intervijas ar zināmām personībām, iespēja izteikties brīvajā mikrofonā, kā arī koncerti ar Aminatas Savadogo, Kristapa Rasima, folkloristu Ivetas un Vidvuda Medeņu, grupu "Galaktika", "Kapļi" un "Bermudu divstūris" dalību, vēsta LSM.
Svētku programmu svētdien, 3.maijā, plkst. 15.05 atklās Latvijas Radio 1 (LR1) informatīvi analītiskā programma "Pēcpusdiena" ar jauniešu veidoto Latvijas Radio 5 - "Pieci.lv" raidījumu "Domnīca". Stundas garumā būs tikšanās ar latgaliešiem, kuri bija Augstākajā Padomē tobrīd, kad parakstīja Latvijas Neatkarības deklarāciju. Raidījumu vadīs Tālis Eipurs, Arta Skuja un Daira Kokareviča.
 
Pēc ziņām plkst. 16 darbu sāks Ansis Bogustovs ar raidījumu "21.gadsimta latvietis", kurā būs sarunas par Latgales karogu, Latgales identitāti un sazināšanās ar ārzemēs dzīvojošajiem latgaliešiem. Savukārt plkst. 17.05 "Ģimenes studijā" kopā ar Agnesi Linku un Mairitu Znotiņu varēs iepazīt tradicionālos Latgales ēdienus.
 
Plkst. 18.15 raidījumā par Latgali "Kolnasāta" kopā ar Aigaru Runči un Justīni Savitsku notiks diskusija par to, kas ir labs latgalietis. Savu viedokli paudīs Latgales kultūras balvas "Boņuks" ieguvēji - grupa "Kapļi". Par labāko Latgales alternatīvās mūzikas grupu 2014.gadā atzītais mūzikas projekts sniegs arī koncertu Festivāla parkā uz Latvijas Radio lielās skatuves.
 
3.maija vakara izskaņā parka apmeklētājus un klausītājus "Pieci.lv" tiešraidē no plkst. 20 ar muzikālu ballīti izklaidēs "Pieci.lv" dīdžeji DJ Rudd, Magnuss Eriņš un grupa "Bermudu divstūris".

Valsts svētkos pirmdien, 4.maijā, plkst. 10.05 svētku programmu no Rēzeknes aizsāks LR1 raidījuma "Kā labāk dzīvot" komanda. Raidījuma vadītāji Daina Jāņkalne un Elvis Jansons tiksies ar Latgales uzņēmējiem, lai runātu par inovācijām un tūrismu Zilo ezeru zemē.
 
Plkst. 11.05 darbu turpinās "Kultūras Rondo" Ingvildas Strautmanes un Ingus Ulmaņa vadībā, lai runātu gan par Latvijas vēstniecības "Gors" darbību, gan Latgales Kultūrvēstures muzeja aktivitātēm. Raidījumā būs arī tikšanās ar spilgtām Latgales kultūras personībām: pagājušajā gadā titulu "Gada cilvēks latgaliešu kultūrā" ieguvēju Aleksandru Lubānu un Latgaļu Rakstniecības muzeja vadītāju Pīteru Loču. Programmu muzikāli papildinās folkloras kopas "Bolta vīšņa" un Latgales barda Vincenta Kūkoja dziedājums.
 
Plkst. 12.35 uz skatuves kāps latviskās dzīvesziņas pārzinātāji Iveta un Vidvuds Medeņi, kuri sadziedāsies ar vietējām Latgales folkloras kopām. Pēc ziņām plkst. 13.05 visi tiks aicināti uz "Krustpunktā" brīvo mikrofonu, ko vadīs žurnālisti Aidis Tomsons, Eduards Liniņš un Anna Platpīre.
 
Latvijas Radio tiešraižu izskaņā no Rēzeknes plkst. 14.05 akustisko koncertu uz lielās skatuves sniegs šī gada Latvijas pārstāve "Eirovīzijā" Aminata un mūziķis Kristaps Rasims no grupas "Bez PVN".
 
Latvijas Radio rīkotos pasākumus Rēzeknē un 3. un 4.maijā tiešraidē varēs vērot sabiedrisko mediju ziņu portālā "Lsm.lv", bet programmu klausīties - LR1 un "Pieci.lv" tiešraidē.
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"