46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

RTA studentes rada grāmatu bērniem „Meikuleņš īpazeist omotus”

Фото: rta.lv
Biedrība „Latgolys Studentu centrs” izdevusi Meldras Gailānes stāstu grāmatu bērniem „Meikuleņš īpazeist omotus”. Tā ir ilustrēta stāstu sērija par lācēna Meikuleņa un viņa draugu – meitenītes Martas, zaķīša Pūdzenis un ezīša Pukšātuoja – piedzīvojumiem, iepazīstot dažādus amatus. Grāmatas prezentācijas svētki notiks 6. jūnijā no plkst. 9.30 līdz 13.00 Rēzeknes pilsētas bērnu bibliotēkā (Dārzu ielā 37).
Meldra ir Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) bakalaura studiju programmas „Filoloģija” 3.kursa studente, savukārt grāmatas ilustrāciju autore – māksliniece Līga Munda – ir RTA profesionālā bakalaura studiju programmas „Interjera dizains” 1.kursa studente.
 
Grāmata „Meikuleņš īpazeist omotus” paredzēta pirmsskolas un  sākumskolas vecuma bērniem, kuri grāmatu var lasīt vieni paši vai kopā ar vecākiem, atklājot dažādus amatus un to noslēpumus.
 
Pasākuma laikā no plkst. 9.30 līdz 13.00 ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs Annija Igaune un Bērzgales pamatskolas meitenes, grāmatas stāstu izdzīvos Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studentu teātris „ĶerRA”, bet  mazākie pasākuma apmeklētāji varēs mācīties dažādus rokdarbus.
 
Grāmatas tekstu autore Meldra Gailāne raksta gan prozu, gan dzeju. No 2012.gada Meldra ir Daugavpils Universitātes projekta „Austrumlatvijas literārā akadēmija” dalībniece, viņas dzeja ir izdota vairākos kopkrājumos. Grāmatas tekstus rediģēja un korektūru veica Sandra Ūdre.
 
Jaunā stāstu grāmata tiks dāvināta Latgales bibliotēkām un būs pieejama jebkuram interesentam. Grāmata izdota ar Latgales reģiona attīstības aģentūras, Valsts kultūrkapitāla fonda un AS „Latvijas Valsts meži” finansiālu atbalstu.
 
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"