46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Rēzeknē ir noskaidroti „Latvijas Princese un Princis 2018” titulu ieguvēji

Фото: no projketa 'Latvijas Princese un Princis' arhīva
Sākoties vasaras sezonai, Rēzeknē norisinājās nacionālais projekts bērniem, kas šogad pulcēja dalībniekus no dažādām Latvijas pilsētām. 14. jūnijā Rēzeknē notika bērnu projekta „Latvijas Princese un Princis 2018” fināla šovs, šāda veida pasākums tiek organizēts jau piekto gadu, apliecinot, ka Latvijā dzīvo talantīgi un aktīvi bērni. Projektu organizē biedrība „Kultūras pasākumu attīstības aģentūra” ar pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” atbalstu.
Finālistu atlase notika 2018. gada 12.maijā, un gatavošanās finālam norisinājās 3 posmos. Visapjomīgākais darbs tika veikts no 11. līdz 13. jūnijam, tieši pirms fināla šova. Projektā piedalījās 26 bērni, kas tikai sadalīti grupās. Svarīgi atzīmēt, ka dalībnieki tika vērtēti visa darba procesa laikā – horeogrāfi, fotogrāfi, video operatori un projekta organizatori novērtēja dalībnieku attieksmi, disciplīnu, ieguldīto darbu, pieklājību, un tieši šīs vērtības tika ņemtas vērā žūrijas kopsapulcē, kad tika noteikts, kuri būs titula „Latvijas Princese un Princis 2018” un “Latvijas mazā Princese un mazais Princis 2018” ieguvēji.
 
Projekta laikā arī starp vecākiem tika izvēlēti titula „Latvijas Karaliene un Karalis 2018” ieguvēji. Fināla šova laikā tika paziņots, ka šos titulus ieguvuši Laimas Kolendovičas vecāki – Indra un Andris Kolendoviči.
 
Lai sagatavotu dalībniekus projektam, par tērpiem rūpējās projekta organizatori, šuvēja, apģērbu dizainere Oksana Guļbinska un kāzu salons “Žanna”, taču avangarda tērpus gatavoja paši vecāki. Jau projekta sākumā vecāki tika informēti, ka, atbilstoši scenārijam, paredzēts iestudēt lugu no multfilmas “Ledus sirds” un ka vecākiem būs jāsagatavo tērps savai mazajai princesei vai princim ziemas tematikā. Nomināciju par labāko avangarda tērpu saņēma Mirabella Rudusāne, kas bija  ziemas putns, Marija Meļņikova, kas bija sniegpārsliņa, Arsēnijs Salmiņš, kas bija Olafs no “Ledus Sirds” un Tamirlans Vilčiņskis, kura tērpa nosaukums bija “Bruņinieks, kas atkausēs jebkuru sirdi”.
 
Fināla šova vadīšana jau ne pirmo gadu tika uzticēta Oskaram Lustikam, bez dalībniekiem uz skatuves darbojās vairāki lugas personāži: Princese Anna (projekta dalībnieku deju pasniedzēja, horeogrāfe) – Anna Zmeikina, karaļvalsts karaliene Elza – Guna Kaņepe, sniegavīrs Olafs – Oskars Beļevičs, Kristofs - Martins Višņevskis un princis Hanss–Arnolds Gudkovs.  Jaunieši - Guna, Oskars, Martins un Arnolds ir projekta “ Mis un Misters Rēzekne 2018” dalībnieki. 
 
Saulaino vasaras dienu mēs pārvērtām bargā ziemā, kur sasalis bija  ikviens mirklis, cerība un sapnis, kas papildināja lugu ar morāli – ikvienā, pat sasalušā sirdī, dzīvo cerība tiekties uz labāko, un mīlestība pret padarīto spēj sasildīt un darīt brīnumus. Kas nozīmē, ka ir jāciena un jālolo sev tuvie un mīļie cilvēki, jo tieši naids un skaudība padara mūs aukstus pret apkārtējiem.
 
Ņemot vēra šos visus morāles principus un bērnu tieksmi darīt un piedalīties, tika nominēti “Latvijas Princese un Princis 2018”  - Alita Krastiņa un Martins Šerkins, “Latvijas mazā Princese un mazais Princis 2018” - Raina Arbidāne un Arsēnijs Salmiņš.
Bez dāvanām un nominācijām nepalika neviens: 
  • Miss Talent 2018  Annija Miezīte/  Little Miss Talent 2018 Raina Arbidāne
  • Mister Talent 2018  Tamirlans Vilčiņskis/ Little Mister Talent 2018 Ardis Priedeslaipa
  • Miss Photo Princess 2018 Agnese Leitāne/ Little Photo Princess 2018 Svetlana Stepanova
  • Mister Photo Prince 2018  Timurs Beilo/ Little Photo Prince 2018 Rauls Rodrigo Līcītis
  • Miss Lady 2018 Alise Seņkova / Little Lady 2018 Mirabella Rudusāne
  • Mister Gentleman 2018 Martins Šerkins / Little Gentleman 2018 Arsēnijs Salmiņš
  • Miss Actress 2018 Milena Bogdanova/ Little Actress 2018 Elza Miezīte
  • Miss Smile 2018 Vanesa Usačeva/ Little Smile 2018 Marija Meļņikova
  • Miss Elegance 2018 Loreta Krastiņa/ Little Elegance 2018 Vasilisa Smirova
  • Miss Fashion 2018 Laima kolendoviča / Little Fashion 2018 Dominika Letjaga
  • Miss Intelligent 2018 Ieva Krukovska/ Little Intelligent 2018 Arnita Tuče
  • Miss Model 2018 Alita Krastiņa/ Little Model 2018 Elizabete Trautmane
  • Miss Fantazy 2018 Valērija Vasiļjeva/ Little Fantazy 2018 Uļjana Novožilova
Ļoti svarīgo nomināciju  “Žūrijas simpātija” pasniedza starptautiskā konkursa “Pa modes pakāpieniem” organizatore Inese Buliņa un žūrijas priekšsēdētājs  SIA LATGALIJA priekšsēdētājs – Mihaels Bartaševičs
  • „Žūrijas simpātija 2018” starp meitenēm – Raina Arbidāne
  • „Žūrijas simpātija 2018” starp zēniem –  Timurs Beilo
  • “Skatītāju simpātija 2018” starp meitenēm – Alise Seņkova
  • “Skatītāju simpātija 2018” starp zēniem- Arsēnijs Salmiņš
 
Pasākuma atbalstītāji un sponsori: Rēzeknes pilsētas dome, pašvaldības aģentūra „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs”, Latgales vēstniecība „GORS”, ARPC „Zeimuļs”, SIA „Latgalija”, T/C „Sjuzanna”, SIA  “GA Mežs”, SIA „Inteco Wood”, kafejnīca „GURMAN”, kafejnīca “PUTNI”, cafe “Vēsma”, SIA “Poligrāfserviss”, bērnu preču veikals „Vinnijs Pūks”, ziedu veikals „Crystal Rose”, Good Mood, “La Mur Flowers”, SIA “Lekon”, Olimpiskais centrs Rēzekne, Māmiņu klubs, Lūznavas muiža, viesnīca “Latgale”, jauniešu centrs”Juniors”.
 
Tēri: kāzu salons “Žanna”, Oksana Guļbinka
 
Foto: Jānis Litavnieks, Anna Kuzmina, Jolanta Sauleviča un Aleksandrs Lebeds Video: Kristaps Kalobanovs un Ņikita Tarasovs.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"