Фото: facebook.com
Vasara, atvaļinājumu laiks ir labākais priekšnoteikums veiksmīgai tūrisma sezonai. Tūristu skaita pieaugums ir jūtams arī Rēzeknes pilsētā, un tas ir svarīgi tūrisma uzņēmumiem. Mūsdienu patērētājs (tajā skaitā arī tūrists) ir izvēlīgs, prasīgs, un tas nozīmē, ka ir nepieciešams piedāvāt izvēles iespējas un nodrošināt augstu kvalitātes līmeni, ar pēdējo saprotot ne tikai kvalitatīva produkta piedāvāšanu, bet arī kvalitatīvu klientu apkalpošanu. Rezultātā veidojas tūristu viedoklis par pilsētu. Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) granta Nr.16.7/11 “Rēzeknes pilsētas ēdināšanas uzņēmumu kvalitātes novērtējums” ietvaros tiek vērtēta pakalpojumu kvalitāte Rēzeknes pilsētas ēdināšanas uzņēmumos, jo arī tie palīdz veidot kopējo pilsētas tēlu. Projektu īsteno RTA pētnieki – Mg.oec. I.Dembovska, Mg.soc.sc. I.Silicka, Dr.oec. L.Litavniece kopā ar Rēzeknes Tūrisma attīstības centru.
Pašreiz projekta ietvaros norit Rēzeknes pilsētas ēdināšanas uzņēmumu apsekošana, kuras laikā tiek identificēti kritiskie punkti klientu apkalpošanā, situācija tiek izrunāta ar uzņēmuma īpašniekiem vai atbildīgajām personām. Izvērtēšanas galvenais mērķis ir apzināties reālo situāciju ēdināšanas uzņēmumos, noteikt problemātiskos punktus, lai tos būtu iespējams novērst.
Rudenī ēdināšanas uzņēmumiem tiks piedāvāts seminārs “Klientu apkalpošana”, tas tiks organizēts ar RTA Mūžizglītības centra starpniecību un klausītāji saņems arī atbilstošus sertifikātus. Projekta ietvaros arī plānots uzaicināt Latvijas augsta līmeņa pavāru, kas sniegs meistarklases labākajiem ēdināšanas uzņēmumiem.
RTA pasniedzējas Mg.art., Mg.design. Diānas Apeles vadībā tiks izstrādāta rekomendācijas zīme “Iesakām”, kas tiks piešķirta labākajiem ēdināšanas uzņēmumiem.
Projekta ietvaros ir plānots izstrādāt Rēzeknes īpašo ēdienu, kā arī izveidot kopējo Rēzeknes ēdināšanas e-katalogu “Izgaršo Rēzekni”.
Veidosim pievilcīgu un atraktīvu savu Rēzeknes gastronomisko tēlu!
|