46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Lūznavas muižā tiks atklāta starptautiskā digitālās mākslas izstāde TELPA ATBALSĪM (Echo Chamber-EN)

Фото: rezeknesnovads.lv
Izstāde ECHO CHAMBER (TELPA ATBALSĪM) tiek rīkota projekta EUROPEAN CONNECTIONS IN DIGITAL ART – EUCIDA (Digitālā māksla aptver Eiropu-LV) ietvaros. 2017. gada izstāžu kurators Metjū Nevins kā projekta moto ir izvēlējies nepareizās pasaules ideju. Atbalss efektu viņš saskata medijos un sociālajos tīklos, kuri atspoguļo vispārpieņemtos, sabiedrībā populāros, pareizos viedokļus, savukārt digitālā māksla atļauj atspoguļot nepareizo pasauli. Izstādes mērķis ir ļaut digitālajai mākslai un tehnoloģijām paust savu, netradicionālu, tomēr Eiropas sabiedrībai saprotamu viedokli par politiku, kultūru un sabiedrību, laužot priekšstatus, ka digitālo mākslu var saprast tikai tehnoloģiski izglītota publika.
Projekta laikā norisināsies izstādes Īrijā, Francijā un Latvijā. Katru valsti pārstāvēs divi mākslinieki, kas darbojas dažādās digitālās mākslas jomās. Izstādēs būs redzamas tehnoloģijas, kas ir ļāvušas radīt laikmetīgus mākslas darbus. Izstādes TELPA ATBALSĪM kurators ir darbojies kopā ar Francijas māksliniekiem Žannu Briānu (Jeanne Briand) un Fabjanu Lostiku (Fabien Leaustic), ar Īrijas māksliniekiem Ādamu Gibniju (Adam Gibney) un Helēnu Makmahonu (Helen McMahon), kā arī ar Rasu Šmiti un Paulu Vītolu, kuras pārstāv Latviju. Spēcīgie, informatīvie un eksperimentālie darbi var likties provokatīvi un ir nepieņemami tradicionālajai izstāžu galerijai. Tie lauž vispārpieņemtos uzskatus par mūsdienu politiku, kultūru un sabiedrību. Metjū Nevins ir mudinājis māksliniekus būt agresīviem, politiski nekorektiem un izaicinošiem.
 
2017. gada izstāžu atklāšana:
  • 9. jūnijā plkst. 13.00 Rēzeknes novada Lūznavas muižā, Latvijā
  • 16. jūnijā plkst. 18.00 Modernās mākslas centrā Rua Red, Īrijā
  • 24. jūnijā plkst. 17.00 Modernās mākslas centrā Espace multimédia gantner, Francijā
“Digitālā māksla aptver Eiropu” (EUCIDA) ir 3 gadu projekts, kuru finansē Eiropas Savienības programma “Radošā Eiropa” un kuru īsteno modernās mākslas centrs Īrijā (Rua Red) un Francijā (Espace Multimédia Gantner) sadarbībā ar Rēzeknes novada pašvaldību. Projekta mērķis ir izveidot sadarbību starp digitālajiem māksliniekiem un kultūras pazinējiem Eiropā, tādā veidā attīstot inovācijas un veicinot digitālās mākslas popularitāti starptautiskā līmenī. 
 
EUCIDA ir arī augoša, interaktīva un inovatīva multimediju mākslinieku, kuratoru, pētnieku un kultūras darbinieku kopiena, kas apvienojusies, lai izveidotu jaunus mākslinieku sadarbības veidus: pieredzes apmaiņas iespējas ārvalstīs, radošās darbnīcas u.c.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"