46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Rada idejas Lūznavas muižas kompleksa ēku radošā potenciāla attīstībai

Фото: rezeknesnovads.lv
16. novembrī “Radošās darbības nedēļas “radi! 2017”” laikā Lūznavas muižā notika dizaina domāšanas darbnīca, kur oriģinālus un īstenojamus scenārijus par Lūznavas muižas attīstību veidoja kultūras un radošo industriju pārstāvji, uzņēmēji, pašvaldības un nevalstiskā sektora pārstāvji, kā arī citi Lūznavas muižas interesenti.
Izmantojot dizaina domāšanas metodes, pasākuma dalībnieki nokļuva līdz reālam darbības plānam un iespējām, lai muižas teritorijas degradētās ēkas turpmāk piepildītu ar saturu un iemītniekiem. Dizaina domāšanas darbnīca tika veltīta Lūznavas muižas kompleksa potenciālam radošo industriju un uzņēmējdarbības vides attīstībā Rēzeknes novadā. Jau tagad Lūznavas muiža MŪZA. Latgales jūgendstila pērle, kas 20. gs. sākumā celta kā vieta mākslai un mūzikai, ir atkal kļuvusi ne tikai par skaistu miera ostu atpūtai ārpus pilsētas kņadas, bet arī par ievērojamu laikmetīgās kultūras centru, jaunu ideju rašanās, darītāju satikšanās vietu un vietējās uzņēmējdarbības rosinātāju.
 
Dizaina domāšanas darbnīcā dalībnieki intensīvā un saturiski piesātinātā veidā tika iepazīstināti ar vietradi, kas sevī ietver pilsētvides (un ne tikai) plānošanas un dizaina pieeju, kurā teorētiski tiek apvienota ģeogrāfija, filozofija un dizains. Praksē tās ir telpiskā, stratēģiskā un sociālā plānošana, radošā un kultūras ekonomika, arhitektūra, dizains (pakalpojumu, produktu un procesu) un vides pārvaldība. Dizaina domāšanas praktisko semināru vadīja vietrades eksperts Jānis Ķīnasts kopā ar “Creativity Lab Latvia” un “radi!” komandas pārstāvjiem. Pasākums tika organizēts ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, Northern Dimension Partnership on Culture – NDPC (Ziemeļu Dimensijas Kultūras partnerības) un Britu padomes Latvijā atbalstu. Pasākuma partneri: Lūznavas muiža, Rēzeknes novada pašvaldība, Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) Rēzeknes biznesa inkubators.
 
Pēc atjaunošanas atklātā Lūznavas muiža nedaudz vairāk kā divu darbības gadu laikā pierādījusi sevi kā jauns, pievilcīgs reģiona kultūras un dabas tūrisma, lietišķo darījumu un citu aktivitāšu piesaistes objekts. Tādēļ, lai papildinātu muižas pakalpojumu klāstu un te esošo potenciālu piedāvātu izmantot kā platformu savas uzņēmējdarbības attīstīšanai, Lūznavas muiža aicina uz sadarbību gan uzņēmējus, gan radošo industriju pārstāvjus, gan dažādu profesionālo profilu interesentus. Lūznavas muižas kompleksa attīstāmās ēkas iespējams apskatīt šeit: http://www.luznavasmuiza.lv/foto/params/group/79134/.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"