46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Rēzeknes novada pašvaldības foajē notiek izstādes

Фото: rezeknesnovads.lv
Jau vairāk kā  desmit gadus Rēzeknes novadā izveidojusies lieliska tradīcija izvietot novada pašvaldības ēkas foajē izstādes. Notikušas gan vietējo, gan citu novadu mākslinieku gleznu un fotoizstādes. Sadarbība ir izdevīga gan māksliniekiem, kuri var savus darbus parādīt plašākai sabiedrībai, cilvēkiem, kuri ikdienā nespēj izbrīvēt laiku muzeju un izstāžu zāļu apmeklējumam, gan novada pašvaldībai, kuras telpās vienmēr apskatāmi jauni un interesanti darbi.
Līdz 22. janvārim bija apskatāma visā Latvijā pazīstamās mākslinieces Lūcijas Rancānes Amatu vidusskolas direktores Gundegas Rancānes gleznu izstāde. Gundega Rancāne ir gandarīta par sadarbību: “Manas gleznas ir izstādītas vairākkārt, ar līdzīga formāta izstādēm esmu saskārusies Ziemeļvalstīs- Dānijā. Patiesībā pilsētā ir visai maz vietu, kur var tik veiksmīgi izstādīt tik liela formāta gleznas.”
 
Rēzeknes novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Ināra Pleikšne jau ilgstoši organizē šādas izstādes un tās ir visai pieprasītas: ”Novada pašvaldības foajē ir ļoti labi piemērotas šādu izstāžu organizēšanai, tās ir plašas, dienā ir lielisks dabiskais apgaismojums, bet naktī tā ir vienīgā vieta, kur mākslas darbus redz pat no ārpuses.”
 
Izstādes priecē ne vien pašvaldības apmeklētājus, bet arī tās darbiniekus. Izglītības pārvaldes metodiķe Biruta Rīvāne stāsta, ka izstāžu darbu apskate vienmēr sniedz pozitīvas emocijas: ”Kad nāku uz darbu, vienmēr veltu īsu mirkli, lai ielūkotos izstādē. Tas mani priecē visu dienu, jo izstādītie darbi ir ļoti jauki un ir labs iespaids visai darba dienai.”
 
No 22. janvāra līdz februāra vidum apskatāma fotostudijas “ISO100” izstāde “Gadalaiki”. Tajā apskatāmi četru Latgales novada meiteņu portreti, katra pārstāv vienu gadalaiku. “Gaļina – vasara”, “Jekaterina – zelta rudens”, “Aleksandra – ziema” un “Agnese – pavasaris”.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"