46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Rēzeknē ukraiņu dienas Latgalē

Фото: Publicitātes Foto
Šajās brīvdienās norisinās „Ukraiņu dienas Latgalē” un divu dienu garumā sadraudzības koncertos uzstāsies jauniešu dejojošie un dziedošie kolektīvi no Latvijas un Ukrainas.
“Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā meistare no Jelgavas Tatjana Lazda parādīs, kā var izgatavot talismanu lellītes, kā arī tradicionālos ukraiņu izšuvumus,” norāda pasākuma rīkotāja Olga Berga no “Ukrainas centra jauniešiem un bērniem Latvijā”.
 
„No plkst. 16 būs koncerts, kurā piedalīsies divi ukraiņu kolektīvi - tautas deju kolektīvs “Samocveti” no Ļvovas un horeogrāfiskais kolektīvs “Galateja” no Brovari pilsētas Kijevas apgabalā. Pēc koncerta varēs mācīties ukraiņu dejas. Nākamajā dienā Ludzā arī norisināsies meistarklases un pilsētas estrādē notiks sadraudzības koncerts. Tāpat mēs gaidām, ka gan Rēzeknē, gan Ludzā  koncertos piedalīsies arī vietējie kolektīvi,” pauž Berga.
 
Sestdien, 3.septembrī, Rēzeknē un svētdien, 4.septembrī, Ludzā varēs iepazīt ukraiņu kultūru, piedalīties radošajās darbnīcās un ukraiņu tautas deju meistarklasēs. Tāpat tiks prezentēts “Latviešu ukraiņu dvielis”, kuru izšuvuši Ukraiņu biedrības Latvijā pārstāvji.
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"