46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Manhetenas īsfilmu festivāls

Фото: facebook.com
No 23. septembra līdz 2. oktobrim Latvijā un citviet visā pasaulē būs skatāma Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla 2016. gada filmu programmas skate. Rēzeknē festivāla programmu varēs noskatīties kinoteātrī “Silver Screen” 29. septembrī 18.00.
Pirms seansa skatītājus gaida tikšanās ar festivāla organizētāju Latvijā – režisoru Staņislavu Tokalovu. Staņislavs dalīsies pieredzē par to, kā izveidot savu pirmo filmu. S. Tokalovs ir Lielā Kristapa balvas ieguvējs par savu īsfilmu “Mazliet ilgāk”, šopavasar notika viņa debijas dokumentālās filmas pirmizrāde, 17. novembrī gaidāma debijas spēlfilmas “Tas, ko viņi neredz” pasaules pirmizrāde.
 
“Manhattan Short Film Festival” programmā šogad ir iekļautas filmas no Francijas, Norvēģijas, Vācijas, ASV, Krievijas, Holandes, Lielbritānijas un Austrālijas.
 
Manhattan Short ir skatītāju festivāls – katrs skatītājs saņems anketu, lai nobalsotu par labāko filmu un labāko galvenās lomas atveidotāju. Balsis tiks nosūtītas uz galveno biroju Ņujorkā, un 3. oktobrī tiks paziņoti uzvarētāji. Kuru filmu izvēlēsies skatītāji? Franču īsfilmu par pasaules galu Sci-Fi žanrā vai biroja šausmeni par mūsdienu vilkača dzīvi? Dīvainu 50. gadu Holivudas mīlas stāstu vai austrāliešu animāciju par pašizpausmes brīvību? Režisoru meistarība, talantīgi scenāriji, stāstu universālums vieno 10 filmas finālistes.
 
Daudzas šīgada filmas jau ir prestižu starptautisku festivālu – Berlīnes kinofestivāla, “Sundance”, Toronto starptautiskā kinofestivāla, “Traibeka” laureātes un dalībnieces. Bet pagājušā gada Manhattan Short laureāts – Čīles režisora Gabriela Osorio Vargasa filma “Lāča stāsts” (Bear Story) ieguva Oskara zelta statueti.
 
Šogad Manhattan Short rīkotāji saņēma 844 pieteikumus no 52 valstīm. No šīm filmām tika atlasītas 10 finālistes, ko izrādīs vairāk nekā 800 seansos visā pasaulē. Ar izteiksmīgu saukli “Viena nedēļa. Viena pasaule. Viens festivāls” programmas skates vienlaicīgi notiks Ņujorkā un Madridē, Prāgā un Losandželosā un, protams, Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē, Jūrmalā, Siguldā un citās Latvijas un pasaules pilsētās, kad vairāk nekā 100 000 skatītāju vērtēs filmas finālistes. Latvijā Manhattan Short notiek jau piekto gadu.
 
Pasākumu atbalsta ASV vēstniecība Latvijā un Rīgas dome. Informatīvais atbalsts: rigathisweek.lv.
 
Plašāk - ŠEIT.
 
2016. gada Manhattan Short filmas finālistes:
  • “Tunelis”/THE TUNNEL, režisors: André Øvredal, Norvēģija
  • “Bravo vīrs”/BRAVOMAN, režisore, scenāriste, producente: Evelina Barsegian, Krievija
  • “Salauztās”/KAPUTT, režisori un animatori: Volker Schlecht& Alexander Lahl, Vācija
  • “Ellu paaugstinās amatā?”/ELLA GETS A PROMOTION, režisori: Richard Diaz & Mike Pusateri, ASV
  • “Turies!”/HOLD ON, režisors: Charlotte Scott – Wilson, Holande
  • “Virsstundu darbs”/OVERTIME, režisors: Craig D. Foster, Austrālija
  • “Karuselis”/CAROUSEL, režisors: Kal Waber
  • “Gorilla”, režisors: Tibo Pinsard, Francija
  • “Es esmu zīmulis”/I AM A PENCIL, režisors: Joe D’Arcy, Austrālija
  • “Noslēpumainā Pola W.R. pēdējais ceļojums”/THE LAST JPURNEY OF THE ENIGMATIC PAUL W.R., režisors: Romain Quirot, Francija.
Programmas garums 2 stundas 15 minūtes ar starpbrīdi;
 
Pasākuma valoda: filmas tiek demonstrētas angļu un oriģinālvalodās ar latviešu un krievu subtitriem.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"