46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Vēstures mirkļu pietura “No Rēzeknes bibliotēkas vēstures”

Фото: rezekne.lv
Otrdien, 10. janvārī plkst. 14.00 kārtējā Vēstures mirkļu pietura “No Rēzeknes bibliotēkas vēstures” Latgales Kultūrvēstures muzejā, kurā piedalīsies bibliotēkas speciālisti un būs skatāma viņu veidotā ekspresizstāde, informē Anna Līpenīte, Latgales Kultūrvēstures muzeja kultūrvēstures nodaļas vadītāja.
Kā liecina vēstures avoti, pirmā bibliotēka ar 200 grāmatām Rēzeknē izveidojās 1830. gadā. Tā izvietojās pie pirmās pilsētas slimnīcas, kura atradās tagadējā Latgales ielā. 19. gs. beigās un 20. gs. sākumā bibliotēkas bija izveidojuši grāmatu izdevēji A. Imjanitovs un B. Šereševskis, bet ap 1910. gadu sāka funkcionēt I. Gončarova vārdā nosauktā Režicas centrālā bibliotēka. Interesants ir fakts, ka 1907. gadā mācītājs J. Rušanovs nāca klajā ar iniciatīvu izveidot bibliotēku Režicas cietumā un savu ideju viņš īstenoja.
 
Pagājušā gadsimta 30. gados Rēzeknē bija 5 bibliotēkas. Ikviens pilsētnieks zina, kur atrodas Rēzeknes centrālā bibliotēka. Kaut reizi tajā ikviens arī pabijis. Rēzeknes galvenajai grāmatu glabātuvei ir sava vēsture. Tās lappuses pārlaposim Vēstures mirkļu pieturā “No Rēzeknes bibliotēkas vēstures” Latgales Kultūrvēstures muzejā 10. janvārī plkst. 14.00. Piedalīsies bibliotēkas speciālisti un būs skatāma viņu veidotā ekspresizstāde.
 
Gaidīti visi interesenti! Ieeja brīva.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"