46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

VIDEO: Trešo reizi pasniegtas Latgales gada balvas

Фото: LTV video fragments
Latgalē jau trešo gadu pasniegtas Latgales gada balvas. Šogad septiņām galvenajām nominācijām bija pieteikti 42 reģiona iedzīvotāji, kuri ir līdzcilvēku iedvesmotāji un rūpējas par dzimtās puses vērtību saglabāšanu un nodošanu nākamajām paaudzēm.

Rēzeknes novada Maltas pagastā aizvadīta trešā Latgales gada balvas pasniegšanas ceremonija, kas kopā pulcējusi pārstāvjus no visas Latgales.
 
Gada balva katru gadu tiek pasniegta citā Latgales pilsētā, un pasākuma galvenais mērķis ir nevis izcelt plaši pazīstamus novadniekus par darbību kādā konkrētā sfērā, bet gan parādīt līdzcilvēkus, kas dara daudz un bieži vien paliek nepamanīti.
 
"[Mērķis ir] godināt tos cilvēkus, iedzīvotājus, kuri dzīvo mums tepat blakus, kaimiņos. Šīs ir ļoti vienkāršas nominācijas – Latgales gada ģimene, Latgales aktīvākais jaunietis, seniors, sirds cilvēks," klāstīja biedrības "Asmu latgalīts" valdes locekle Gunita Vanaga.
 
Saņemt Latgales gada sirdscilvēka apbalvojumu ir ne vien liels gods, bet arī pierādījums sev, ka ikdienas darbs tiek darīts pareizu mērķu un impulsu vadīts.
Šo titulu šogad godam nopelnījis Aivars Kursītis, kas gada balvas tradīciju vērtē kā novadu un cilvēkus iedvesmojošu.
 
"Svarīgākais ir arī dzīvot šeit un darīt tā, lai būtu nopelni priekš debesu valstības. (...) Bet, ja kāds ievēro šos nopelnus šeit virs zemes, arī tas ir labi, un reizēm tas arī dod spēku arī iet tālāk un darīt," teica Landskoronas draudzes prāvests Aivars Kursītis.
 
Nominācijā “Savas zemes saimnieks” balvu ieguvis Aleksandrs Kačanovičs, kas nodarbojas ar ķiploku audzēšanu.
 
Aleksandrs atklāj, ka viņa un kolēģa Armanda Koržņevska darbība lauksaimniecības sektorā ir vērsta uz to, lai varētu palikt un attīstīties savā novadā, un šādi apbalvojumi neļauj padoties.
"Stimuls, pirmkārt. Otrkārt sanāk, ka cilvēki sāk atpazīt, arī mazliet sacensība, katrs ar kaut ko savu nodarbojas, katram ir kaut kas savs, bet mēs vienalga visi tā kā esam kopā, vienoti," teica ķiploku audzētājs un pārstrādātājs Aleksandrs Kačanovičs.
 
Pasākums notikšot arī nākamgad vēl kādā no Latgales pilsētām, kur atkal tikpat sirsnīgā un pacilātā garastāvoklī labākie novada ļaudis, paši bieži vien to nezinot, saņems atzinību par savu ikdienas darbu, kas, cerams, iedvesmos darīt vēl vairāk un labāk.
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"