46.lv
Sestdiena, 2024. g. 04. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Vijolīte, Viola, Vizbulīte/ Денис, Кондрат, Федор
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Rēzeknes studenti Rīgā nodibinājuši folkloras grupu, kas popularizē Latgales kultūru

Фото: GORS
Zemenes mums tik ļoti negaršo, lai brauktu uz Angliju – tā par sevi pasmejas pieci jauni latgalieši, postfolka grupas “Rikši” dalībnieki, kuri par savu misiju izvēlējušies tautas mūzikas popularizēšanu jauniešu vidū. Grupa radusies pirms pieciem gadiem, kad rēzeknieši devās studiju gaitās uz Rīgu. Saulgriežu laikā Rikši tradicionāli dodas koncertu maratonā pa visu Latviju, un arī šajos Jāņos priecēs publiku Rīgā, vēsta skaties.lv.
Vēl mācoties skolā Rēzeknē, visi pieci grupas dalībnieki darbojās vietējā folkloras kopā. Un dodoties studēt uz Rīgu, nolēma turēties kopā, un turpināt mūziķu gaitas.
 
Par galveno uzdevumu “Rikši” ir uzstādījuši latgaliešu tradicionālās mūzikas popularizēšanu Latvijā, it īpaši, jauniešu vidū.
 
Savā pastāvēšanas laikā grupa ir izdevusi divus diskus, spēlējusi vairākus simtus koncertu dažādās vietās Latgalē un Latvijā, piedalījusies dažādos festivālos un pasākumos Latvijā, un daudzviet Eiropā, kur arī piedzīvotas spilgtas epizodes. Vairākkārt braukts uz Vāciju, kur fanu netrūkst.
 
Jāņu laikā Rikši ir uz izķeršanu – sevišķi spraigs izrādījās pagājušais gads. Grupa pamatīgi piedomā pie sava vizuālā tēla, kas ir svarīga, laba šova sastāvdaļa. Garderobe tiek regulāri atjaunota un papildināta. Prestatā sabiedrībā tik ierastajai vaimaināšanai par bezcerīgo dzīvi Latvijā, rēzeknieši ir optimisma un darba mīlestības pilni.
 
Rikši aktīvi strādā pie Rēzeknes aprinķa tautasdziesmu apzināšanas un apdaru veidošanas, lai turpinātu priecēt klausītājus visā pasaulē.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"