46.lv
Sestdiena, 2024. g. 04. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Vijolīte, Viola, Vizbulīte/ Денис, Кондрат, Федор
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Jūlija pasākumi Rēzeknē

Фото: Artūrs Zaremba
 
2. jūlijā plkst. 10.00–16.00
Ģimenes sestdiena
 
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja brīva; Tālr. 64622464
 
Katra mēneša pirmajā sestdienā ieeja uz muzeja ekspozīcijām un izstādēm brīva!
Sestdien muzejs atvērts no plkst. 10.00 līdz 16.00

Līdz 3. jūlijam   

Voldemārs Kokorevičs, Jānis Plivda un Aivis Pīzelis (Preiļi). Gleznu izstāde “Latgales daba – 3 skatupunkti”
 
3.stāva zāle Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja maksa: skolēniem, studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 0,80 €
 
Trīs mākslinieki- Jānis, Aivis un Voldemārs, kurus saista viena pilsēta Preiļi, apvienojas kopīgā izstādē. Glezniecība, ko viņi rada, ir cieņas un mīlestības apliecinājums galvenajai tēmai, kura tiek risināta piesātinātajās kompozīcijās, un tā ir daba. Ainava kā patstāvīga vērtība un laika apjausmas lieciniece spēj caur mākslas valodu pateikt daudz vairāk, nekā kādam tas varētu šķist. To var uzlūkot gluži kā aktu - tā ir savu iekšējo pārdzīvojumu un emociju pasaules pārnešana mākslā. Lūkojoties uz mākslinieku darbiem, var redzēt, ka šajās sajūtās ir kas kopīgs, bet tajā pašā laikā dziļi individuāls.
 
No 4. līdz 8. jūlijam

Uzņemšana bakalaura studiju programmā “MĀKSLA” LMA Latgales filiālē
 
LMA Latgales filiālē,    Baznīcas ielā 34A, Rēzeknē
Info www.lma.lv sadaļā VĒLIES IESTĀTIES AKADĒMIJĀ? Tālr. 29995083
 
LMA Latgales filiālē sākas bakalaura studiju programmas “MĀKSLA" reflektantu reģistrācija glezniecības/restaurācijas, grafikas, tekstilmākslas un tēlniecības apakšnozarēs. Iestājpārbaudījumi no 11.–14. jūlijam.
 
No 5. līdz 12. jūlijam

Pieteikšanās studijām Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā
 
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas aktu zālē, Atbrīvošanas alejā 115
Informāciju meklē: www.ru.lv   
 
Mēs gaidām vidusskolu absolventus, kuri vēlas:
 
Iegūt konkurētspējīgu augstāko izglītību kādā no 30 RTA piedāvātajām pamatstudiju programmām
Studēt par valsts budžeta līdzekļiem pilnā laika programmās
Saņemt Eiropā atzītu diplomu
Iegūt studiju laikā draugus no Latvijas un ārzemēm
Saturīgi pavadīt brīvo laiku
Apliecināt savu mērķtiecību un uzņēmību
Būt notikumu virpulī ne tikai RTA, bet arī Rēzeknes pilsētā un ārpus tās
Īstenot idejas kopā ar domubiedriem
Par pieteikšanos studijām, zvani pa tālr.: 26462152, 26656553 vai raksti: san@ru.lv. Gaidām straujāk augošajā augstākās izglītības iestādē – Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā!   
 
5. jūlijā plkst. 16.00   
 
Fotoizstādes “Akmeņu otrā dzīve” un izstādes “Koka pārvērtības”    atklāšana
 
Rēzeknes Zaļajā sinagogā
 
Krāslvas ielā 5, Rēzeknē   
 
Fotoizstāde “Akmeņu otrā dzīve” 
 
Ungāru foto reportieres Bernadetas Alpernas 40 fotogrāfijas, kurās redzamas Ungārijas, Serbijas, Polijas, Lielbritānijas, Čehijas, Horvātijas, Rumānijas, Slovākijas, Bosnijas-Hercegovinas pilsētu sinagogas, kas kādreiz kalpojušas kā lūgšanu vietas, bet mūsdienās tām ir citas funkcijas.   
 
Izstāde “Akmeņu otrā dzīve” tiek rīkota sadarbībā ar Ungārijas vēstniecību, un tās atklāšanā piedalīsies Ungārijas vēstniece Latvijā Adriena Millere (Adrien Müller), kā arī izstādes “Koka pārvērtības” veidotāji.   
 
Izstāde “Koka pārvērtības”
 
L.Rancānes Makašānu amatu vidusskolas audzēkņu radītie lietišķie koka izstrādājumi un koktēlnieka Antona Rancāna figurālās skulptūras.
 
   
 
5. jūlijā plkst. 19.00

XIII Starptautiskā akordeonistu plenēra “Gabrova–Rēzekne 2016” NOSLĒGUMA KONCERTS
 
Lielā zāle, Latgales vēstniecībā GORS, Pils ielā 4
Biļetes: 5,00–10,00 €
 
5. jūlijā Latgales vēstniecībā GORS notiks XIII Starptautiskā akordeonistu plenēra “Gabrova–Rēzekne 2016” noslēguma koncerts. Šogad plenēra norises vieta ir Gabrova (Bulgārija). Plenēra akordeonistu orķestris ir unikāls kolektīvs, kurā muzicējuši studenti no Latvijas, Somijas, Zviedrijas, Krievijas u.c. valstīm, nedēļas laikā apgūstot koncertprogrammu, kura šajos gadus izskanējusi Rēzeknē u.c.
6. jūlijā plkst. 15.00   
Izstādes atklāšana: Edvīns Kalnenieks, Jānis Leimanis, Mārīte Leimane (Jelgava) “Pastelis, keramika, tekstils”
Izstāde apskatāmā no 6. jūlija līdz 10. septembrim   
 
3. stāva zāle Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja maksa: skolēniem, studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 0,80 €
 
Trīs māksliniekus no Jelgavas vieno ģimene, taču darbi kopā vienā izstādē skatāmi pirmo reizi. Rēzekne ir Madonā dzimušās mākslinieces Mārītes Leimanes skolas laika atmiņu pilsēta, kad Rēzeknes lietišķās mākslas vidusskolā tika apgūta mākslinieka dekoratora profesija.
 
Gleznotājs Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Edvīns Kalnenieks (1939) ir viens no izcilākajiem mūsdienu pasteļglezniecības meistariem. Izstādes kopējā “skanējumā” Edvīns Kalnenieks piedalās ar pastelim raksturīgajā niansētajā tonalitātē gleznotajām klusās dabas un figurālajām kompozīcijām.   
 
Tekstilmāksliniece Mārīte Leimane (1951) pašlaik strādā Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā. Ģimenes izstādē siltumu ienesīs Mārītes Leimanes no vilnas, lina un kokvilnas materiāliem austie gobelēni un dekoratīvas kompozīcijas.   
 
Jaunākais no izstādes dalībniekiem Jānis Leimanis (1991) pašlaik studē Latvijas Mākslas akadēmijas maģistra izglītības programmas Keramikas apakšnozarē. Izstādes telpā daudznozīmību izteiksmē un raupjumu materialitātē ienesīs Jāņa Leimaņa mālā, šamotā un porcelānā veidotās dekoratīvās kompozīcijas un sīkplastika.
 
13. jūlijā plkst.    17.00

Dzejas lasīšana brīvā dabā “Ciemos pie Kūkoja”
 
Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Vasaras mēnešos tikšanās un dzejas lasīšana pie Latgales kultūras darbinieka Antona Kūkoja (1940–2007) pieminekļa skvērā pie Latgales Kultūrvēstures muzeja.
 
Pasākumu iniciatore – dzejniece un prozaiķe, Rakstnieku un publicistu starptautiskās asociācijas biedre, Rēzeknes Goda pilsone Olga Afanasjeva (Olga Orsa).
Dzejas lasījumos aicināti piedalīties visi interesenti.
 
8. jūlijā plkst. 18.00   

Krievu vokālā ansambļa “Harmonija” 15 gadu jubilejas koncerts “Cik burvīga ir šī pasaule”
 
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras nama lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Ieeja ar ielūgumiem   
 
Krievu vokālais ansamblis "Harmonija" izveidots 2000. gadā, vadītāja – Olga Gaile. Ansambļa repertuārā ir gan krievu tautas dziesmas un krievu autoru dziesmas, gan arī latviešu un latgaliešu dziesmas.
 
16. jūlijā   
 
STREET GAMES Rēzeknē
 
Festivāla parkā, Pils ielā 17
Ielu kultūras un sporta pasākums “Street Games”. Pasākuma laikā iespēja piedalīties dažādos sporta veidos un konkursos.
 
22. jūlijā plkst. 20.00   
 
Tikšanās ar mākslinieci Mētru Štelmaheri
 
Izstāde apskatāma no 30. jūnija līdz 19. augustam
Latgales vēstniecības GORS 1. stāva Mākslas galerijā
Bezmaksas
 
Mētras Štelmaheres izstāde “Klusā daba. Portrets” apkopo vairākas fotogrāfiju sērijas, kas tapušas laika posmā no 2010. līdz 2015. gadam. Māksliniece absolvējusi Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu kvalifikācijā    Foto dizaina speciālists un Latvijas Mākslas akadēmiju Glezniecības apakšnozarē un arī šobrīd aktīvi darbojas gan glezniecībā, gan fotogrāfijā. Viņas darbiem raksturīga abu mākslu mijiedarbība. Autore ap fotogrāfijā portretējamo cilvēku individualitāti veido asociatīvu vidi, tiecoties piešķirt tēliem vispārinājumu un universālu laiktelpu.   
 

22. jūlijā plkst. 22.00
 
Grupa “Arcandela” un Kanādas drāma “Māmiņa”. Kino un mūzikas vakars
 
Jumta terase, Latgales vēstniecībā GORS, Pils ielā 4
Biļetes: 5,00–7,00 €
 
Turpinot iepriekšējās vasaras aizsākto tradīciju, arī šogad Latgales vēstniecība GORS vasarā piedāvā apmeklētājiem baudīt kino seansus zem atklātām debesīm uz koncertzāles jumta terases. Arī šogad, lai kino skatīšanos padarītu īpašāku, piektdienās pirms kino seansiem būs iespēja baudīt mūziķu uzstāšanos. Vasaras kino un mūzikas vakaru atklāšanā muzikāli priecēs grupa “Arcandela” (Rīga), bet kino piedāvājumā Kanādas drāma “Māmiņa” (Mommy).

23. jūlijā plkst. 19.00

Ģitāru virtuozu duets – Mārcis Auziņš un Andre Maaker
 
Mazā zāle, Latgales vēstniecībā GORS, Pils ielā 4
Biļetes: 5,00–10,00 €
 
Ģitāru virtuozu Mārča Auziņa (Latvija) un Andre Maaker (Igaunija) izpildījumā skanēs Spānijas flamenko stila darbi, kā arī Latvijas un Igaunijas tautas dziesmu un komponistu skaņdarbu aranžējumi ģitārām. Mārcis Auziņš ir strādājis ar daudziem mūziķiem un kolektīviem, savulaik spēlējis grupā “Z-Scars“ devies tūrē pa Krieviju kopā ar Jāni Stībeli, pavadot koncertos Laimu Vaikuli. Savukārt Andre Maarker ir mīlētākais ģitārists starp džeza un populārās mūzikas ģitāristiem Igaunijā.
 
23. jūlijā plkst. 22.00

Vudija Alena romantiskā komēdija “Burvestība mēnesgaismā”. Kino vakars
 
Jumta terase, Latgales vēstniecībā GORS, Pils ielā 4
Biļetes: 4,00–5,00 €
 
Francija, pagājušā gadsimta divdesmitie gadi, gleznainais Azūra krasts, lepnas savrupmājas un bezrūpīga džeza mūzika - uz šī romantiskā fona risinās notikumi režisora un scenārista Vudija Alena jaunākajā filmā “Burvestība mēnessgaismā" (Magic in the Moonlight).
 
Līdz 24. jūlijam

Māris Čačka (Daugavpils) – grafikas izstāde “Nenoteiktie, noteiktie un pateiktie”
 
1. stāva zāle Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja maksa: skolēniem, studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 0,80 €
 
Māra Čačkas ikdiena dinamiskā darba ritmā paiet Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, taču izstādes autors turpina aktīvi darboties grafikas jomā, meklējot aizvien jaunus izteiksmes līdzekļus un tehniskos paņēmienus.
“Nenoteiktie, noteiktie un pateiktie” ir darbu cikls, kas atspoguļo autora jaunāko veikumu kā sava veida mākslinieka atmošanos pavasarim jeb atskaiti par izdomāto domās un nosapņoto sapņos, pateikto un reizē nepateikto. Māris Čačka ir dažāds izpausmju meklējumos, taču uzticīgs saturam, reizēm uzbāzīgi atgādinot par šķietamo, bet ne visiem saprotamo. Pavasara dārzs, kas acu skatienam paveras caur aprasojušu logu, ir tikpat neskaidrs un izplūdis kā rudens lietainās dienas atspulgs uz sienas; arī šoreiz Māra Čačkas radītā pasaule ir noslēpumaina – gribas saskatīt kaut ko vairāk, taču ne vienmēr izdodas! (V.Petjko).
 
27. jūlijā plkst. 15.00   

Osvalds Zvejsalnieks. Gleznu izstādes    atklāšana “Veltījums Rēzeknei”
Izstāde skatāma no 27. jūlija līdz 3. septembrim   
 
1. stāva zāle Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja maksa: skolēniem, studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 0,80 €
 
Pilsētas svētku un vasaras festivālu noskaņa Latgales Kultūrvēstures muzejā ienāk ar gleznotāja LMA profesora Osvalda Zvejsalnieka darbu izstādi “Veltījums Rēzeknei”.   
 
Katedrāles torņu smailes ir pārliecinoša Rēzeknes panorāmas dominante, lai no kuras puses mēs skatienu pavērstu uz pilsētu. Pavasara vējos, ziemas mierā vai ar zilu mākonīti, šīs celtnes majestātiskums arvien ir nezūdoša vērtība Osvalda Zvejsalnieka Rēzeknes ainavās. Tikpat nozīmīga ir vecās pilsētas ieliņu burvībā ar ziedošiem dārziem, dēļu žogiem un klusiem pagalmiem. Laikam ritot mainās mākslinieka otas triepiena raksts un kāsu palete, taču nemainīga ir mīlestība un cieņa uz savu pilsētu – Rēzekni.
 
Līdz 14. augustam

Pēteris Džigurs (Salaspils) – grafikas izstāde “Saules simfonija”
 
3.stāva vestibils Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja maksa: skolēniem, studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 0,80 €
 
Mākslinieks Pēteris Džigurs ir sagatavojis jaunu grafikas ciklu, kas veltīts cilvēku sirds un domas gaišumam, tajā pausta mūžīga ticība labajam, harmonijai un gara spēkam. Šoreiz savas radošās izpausmes autors ietērpis smalkajā un niansētajā grafīta zīmuļa tehnikā, kas līdz šim nebija radusi vietu mākslinieka radošajā darbā kā patstāvīga grafikas tehnika. Taču šoreiz Pēterim Džiguram tik raksturīgie līniju un laukumu ritmi iegūst niansētu kompozīcijas atklāsmi ar jūtīgiem laukumu ieklājumiem un līniju trauslumu.   
No 24. līdz 31. jūlijam  Eiropas tautu festivāls
No 29. līdz 31. jūlijam  VIII Starptautiskais etno festivāls “GOSTI”
No 29. līdz 31. jūlijam  Rēzeknes pilsētas svētki "Pilsēta ar rozi matos"
 
Jaunumi:   www.facebook.com/RezeknesKulturasUnTurismaCentrs
www.facebook.com/EPF2016    Informācija tirgotājiem: 26332249, Gunta
 
25. jūlijā, pirmdien

10.00 ETF Svinīgs dievkalpojums Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē
17.00 Eiropas tautu festivāla atklāšanas gājiens no pieminekļa “Vienoti Latvijai” līdz Festivāla parkam
Vakara un gājiena vadītājs – Roberto Meloni
 
Festivāla parkā, Pils ielā 17
16.00–23.00 Eiro ciematiņš (Eurovillage). ETF dalībvalstu izstāde–gadatirgus
17.30 Eiropas tautu festivāla atklāšanas koncerts, piedalās kolektīvi no Latvijas, Beļģijas, Dānija   
20.00    Vakara koncerts. Mūziķis un šovmenis ROBERTO MELONI
21.00 Popmūzikas grupa “MUSIQQ”
22.00–00.00 Disko
 
26. jūlijā, otrdien

9.00–17:00 Sacensības basketbolā Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas sporta zālēm Dzirnavu ielā 3a un pilsētas stadiona sporta spēļu zālē, 18. novembra ielā 39
Sacensības petankā pludmalē pie Kovšu ezera
 
Festivāla parkā

15.00–19.30 Kulinārās meistarklases (Spānija, Īrija, Polija, Latvija, Luksemburga)
15.30–19.30 Ielu teātris skvērā pie Baptistu baznīcas (Beļģija, Dānija, Skotija, Itālija, Lietuva)
16.00–23.00 Eiro ciematiņš (Eurovillage). ETF dalībvalstu izstāde-gadatirgu   
19.00 Festivāla dalībnieku koncerts, piedalās kolektīvi no Francijas, Vācijas, Somija   
Vakara vadītājs – Juris Vucāns
20.30 Kantrī mūzikas koncerts. Grupa “JAUNA DIENA”
22.00 MĀRTIŅŠ JĀTNIEKS – mūsdienīgs kantrī mūzikas mākslinieks, kurš tikko izdevis pirmo solo albumu “Ceļš taktīs”
23.00–00.00 Disko
 
27. jūlijā, trešdien

9.00–17:00 Sacensības pludmales volejbolā pie Kovšu ezera
Sacensības florbolā pilsētas stadionā, 18. novembra ielā 39
15.00 Osvalda Zvejsalnieka gleznu izstādes “Veltījums Rēzeknei” atklāšana Latgales Kultūrvēstures muzejā
 
Festivāla parkā

15.00–19.30 Kulinārās meistarklases (Beļģija, Somija, Portugāle, Dānija, Ungārija)   
15.30–19.30 Ielu teātris skvērā pie Baptistu baznīcas (Spānija, Francija, Vācija, Latvija, Luksemburga)
16.00–23.00 Eiro ciematiņš (Eurovillage). ETF dalībvalstu izstāde–gadatirgus
19.00 Festivāla dalībnieku koncerts, piedalās kolektīvi no Skotijas, Itālijas, Lietuvas
Vakara vadītājs – Juris Vucāns un Leila Rasima
20.30 Latgaliešu danču vakars. Rēzeknes kapela “DZIGA”, deju kopas “DZIGA” un “VADŽI”, folkloras draugu kopa “VĪTERI”   
22.30 Etnoroka grupa “LAIMAS MUZYKANTI”
23.30–00.00 Disko
28. jūlijā, ceturtdien
12.00 Eiropas tautu festivāla dalībnieku glezniecības un foto darbu izstādes atklāšana Kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
 
Festivāla parkā   
 
18.00–23.00 Eiro ciematiņš (Eurovillage). ETF dalībvalstu izstāde–gadatirgus
19.00 Eiropas tautu festivāla dalībnieku koncerts, piedalās kolektīvi no Spānijas, Polijas, Ungārijas
Vakara vadītājs – Juris Vucāns
20.30 Šlāgermūzikas vakars ar grupu “BALTIE LĀČI”
23.00–00.00 Disko
29. jūlijā, piektdien
9.00–17:00 Sacensības futbolā pilsētas stadionā, 18. novembra ielā 39 un Olimpiskā centra futbola laukumā
15.30–19.30 Ielu teātris skvērā pie Baptistu baznīcas (Polija, Īrija, Somija, Portugāle, Ungārija)
 
19.00 Etno festivāla “GOSTI” ieskaņu koncerti Rēzeknes novadā
Feimaņu un Rikavas pagasta kultūras namā, Verēmu un Lendžu pagasta brīvdabas estrādē
 
Viduslaiki Rēzeknes pilskalnā, Krasta ielā 31
18:00 Viduslaiku vakara atklāšana
Vakara vadītājs Juris Kalniņš   
Muzicē grupa “OBSCURUS ORBIS”
Tirgus un mielasta plači, amatu darbnīcas, loku šāvēji u.c. (Informācija tirgotājiem: 26332249, Gunta)
19:00 Viduslaiku karotāju cīņas un paraugdemonstrējumi. Cīnītāji no Latvijas, Baltkrievijas, Lietuvas un Polijas klubiem
20:00 Viduslaiku mūzikas un dejas performances
21:30 Viduslaiku karotāju noslēguma cīņa, izrādes atrisinājums
 
19.00, 21.00 Interaktīvā programma “Atrakciju pilsētiņa” – piedāvā teātris “Pežo kunga ceļojošās lelles” (Sanktpēterburga)   
21.45 Māla un uguns skulptūras atklāšana – keramiķi Anatolijs Vituškins un Mihails Sabanski   
Uguns šovs

Festivāla parkā

15.00–19.30 Kulinārās meistarklases (Francija, Skotija, Vācija, Itālija, Lietuva)
16.00–23.00 Eiro ciematiņš (Eurovillage). ETF dalībvalstu izstāde–gadatirgus
17.00–19.00 Salsa deju meistarklase “Dances join people!”, pedagogi: Aļesja Slivinska – Latvija    un Carlos Correa – Kuba/Somija
 
19.00 Eiropas tautu festivāla dalībnieku koncerts, piedalās kolektīvi no Īrijas, Luksemburgas, Latvija   
Vakara vadītāji – Juris Vucāns un Kristīne Komarovska
20.30 Vakara koncerts. Grupa “MY RADIOANT U” – šova “Supernova” superfināla dalībnieki
22.00 JUSTS SIRMAIS – “Eirovīzijas 2016” finālists    
23.00 Disko
30. jūlijā, sestdien
9.00–13.00 Jautrās spēles (Funny Games) pilsētas stadionā, 18. novembra ielā 39
 
Kultūras un atpūtas parkā un iepretim parkam Raiņa ielā
9.00–18.00 Svētku tirgus (Informācija tirgotājiem: 26332249, Gunta)
10.00–12.00 Salsas meistarklase “Dances join people!”, vada Carlos Correa – Kuba/Somija
 
No 12.00 GOSTU UN SAIMNIEKU LUSTES:
Gostu dziesmu un danču plači
Godu saimnieču gardumu galds
Ciemiņu un saimnieku vēlējumi Rēzeknei
Visi raksta vēlējumus Rēzeknei, kas vakarā Festivāla parkā ar balonu vilni pacelsies pāri Rēzeknei, tā gaisā palaižot 731 labo domu un vēlējumu!
Dižās svētku rozes rotāšana   (Visi kopā veido simbolisku Rēzeknes rozi)
ERGO velo skoliņa – drošā un atraktīvā veidā varēs apgūt velo satiksmes noteikumu pamatus
3D virtuālās realitātes izklaide -   SIA “GoStation”
Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācijas aktivitātes
Ceļojums virtuālajā pasaulē ar virtuālās realitātes Oculus Rift DK2 palīdzību, loterija (galvenā balva – Samsung planšetdators) – A/S BALTA
Deju studijas “STOPTIME” meistarklase, vada Santa Kairova un Liāna Merņaka
Sejas apgleznošana bērniem u.c.
15.00 Etno festivāla “Gosti” DIŽKONCERTS “Satikšanās tilti”   
Piedalās latgaliešu, krievu, baltkrievu, ukraiņu, poļu, ebreju tautas mākslas kolektīvi un festivāla viesi no Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas
 
Festivāla parkā

19.00–23.00 Svētku tirgus (Informācija tirgotājiem: 26332249, Gunta)
20.00 SVĒTKU GĀJIENS “Pilsēta ar rozi matos” pa Atbrīvošanas aleju no 18. novembra ielas līdz Festivāla parkam
Piedalās Rēzeknes iestādes un organizācijas, Eiropas tautu festivāla un etno festivāla “Gosti” dalībnieki   
Gājiena un vakara vadītāji Māris Grigalis un Kristīne Komarovska   
 
20.30 Pilsētas svētku gājiena, ETF un festivāla GOSTI dalībnieku apbalvošana, uzrunas.   
Rēzeknes himna “Pilsēta ar rozi matos” AMINATAS un Rēzeknes bērnu popgrupas “Šurumburum” izpildījumā 
Balonu lidojums – 731 vēlējums Rēzeknei!   
21.00    AMINATA – “Eirovīzijas 2015” fināliste
 
22.30 Pasaules populārāko filmu un mūziklu koncertšovs “Tā nav dzīve, tas ir kino!”
Skaistākās kino un mūziklu melodijas izdziedās un izdejos koncertšova mākslinieki:   
operdziedātājs Dainis Skutelis, operdziedātāja Baiba Berķe, Latvijas Nacionālā teātra aktieri Mārtiņš Brūveris un Juris Jope, mūziklu aktrise un dziedātāja Annija Putniņa, soul mūzikas dziedātāja Anmary, rokmūzikas izpildītājs Jānis Buķelis, jaunā un daudzsološā soliste Belinda Remese, šarmantās dvīņu māsas – Eva un Kaiva Molleres,    atraktīvā latviešu vijolniece Inta Broka, deju studijas “BUMP” daiļās lēdijas un puiši, kā arī “Kino orķestris” pianista Jura Kristona vadībā.
24.00 Svētku salūts
 
31. jūlijā, svētdien

Atbrīvošanas alejā 97 pie Nacionālo biedrību KN
9.00 Reģistrācija gājienam.   
Ziepju burbuļu šov   
 
Festivāla parkā

10.00 Svētku tirgus (Informācija tirgotājiem: 26332249, Gunta)
10.30 Foto orientēšanās sacensības “Šķirošanas skrējiens Rēzeknē!” (Reģistrācija no 9.30)
AS “Latvijas Zaļais punkts” sadarbībā ar atbalstītājiem – veikaliem “Rimi”, sulu ražotāju “Cido”, un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “ALAAS”. Foto orientēšanās sacensību nolikums un pieteikšanās www.zalais.lv
11.00 ĢIMEŅU PARĀDE. Teatralizēts ģimeņu gājiens pa Atbrīvošanas aleju līdz Festivāla parkam
Vadītāji brāļi Puncuļi
11.30 Koncerts un Ģimeņu parādes apbalvošana   
12.30 Foto orientēšanās spēles uzvarētāju apbalvošana
13.00 Interaktīva programma un “Karnevāla tērpu darbnīca”, piedāvā teātris “Pežo kunga ceļojošās lelles” (Sanktpēterburga)
Putu ballīte un bērnu disko
31. jūlijā   17.00 Latgales ērģeļu dienu noslēguma koncerts Rēzeknes Jēzus Sirds    katedrālē   
Diāna Jaunzeme-Portnāja - ērģeles, Jānis un Iveta Pelšes - ērģeļu duets ABI, Guna Kise - ērģeles, Rēzeknes novada vokālā studija Skonai, vad. Guntra Kuzmina

MUZEJPEDAGOĢIJA 
No 1. jūlija līdz 31. augustam
Muzeja vasaras piedāvājums tūristiem un ģimenēm ar bērniem
 
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē 
Ekspozīcijas, izstādes un spēles visai ģimenei!   
 
Ieejas biļete muzejā individuālajiem apmeklētājiem (bez gida): Bērniem (skolas vecuma), studenti – 1,00 €; Pirmsskolas vecuma bērniem – ieeja brīva; Pieaugušajiem – 1,60 €; Ģimenes biļete (ekspozīcijas + visas izstādes) 2 pieaugušie + 2 un vairāk bērnu – 7,00 €; Audiogids keramikas ekspozīcijā 1 apmeklētājam – 2,00 €    
 
Latgales keramikas ekspozīcijā “Māla un uguns pārvērtību radīts brīnums” iespējams iepazīt podnieka amata attīstību un pārmantojamību no neolīta līdz mūsdienām. Ceļojumā pa māla valstību palīdzēs īpašas pēdiņas, kā arī audiogids latviešu, angļu, krievu valodā. Kad aplūkoti Latgales podnieku darinātie darbi, katrs pats varēs iejusties podnieka amatā virtuālajā spēlē “Māla pārvērtības”.    
 
Vēstures ekspozīcijā “Rēzekne laikmetu griežos” varēs uzzināt, kāda ir bijusi princeses Rozes pilsēta senos laikos un kā tā mainījusies šodien.   
 
Skatāmas    tēlniecības, mākslas, foto izstādes.
Muzeja “spēļu istabā” visa ģimene atpūtīsies un pavadīs laiku, spēlējot aizraujošas, izglītojošas spēles.
No 1. līdz 31. jūlijam    (visu gadu) 
Programma “Dzimšanas diena muzejā bērniem”
 
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja maksa: 36 € par grupu līdz 15 personām.
Iepriekšēja pieteikšanās un vienošanās par programmas scenāriju: tālr. 64622464
 
Dzimšanas dienas programma zinātkāriem jubilāriem (5–12 gadi)
Programmā:   
izglītojošas aktivitātes muzeja ekspozīcijās un izstādēs;
senas un mūsdienīgas spēles;
cienāšanās (izmaksas par torti, sulu u.c. sedz programmas pieteicēji).   
No 1. līdz 31. jūlijam    (visu gadu)
Programma “Dzimšanas diena muzejā dāmām un kungiem”
 
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja maksa: 36 € par grupu līdz 15 personām.
Iepriekšēja pieteikšanās un vienošanās par norises scenāriju: tālr. 64622464
 
Piedāvājums satikties muzejā un skaisti nosvinēt savas dzīves svētkus.   
Programmā:   
Iedvesmojošs stāsts-prezentācija par pirmo diplomēto kosmētiķi Zinaidu Irbi, kosmētikas kabinetu Rēzeknē un kultūras dzīvi 20. gs. 30. gado   
Ekspozīciju un izstāžu apskate;
Saviesīgas sarunas un cienasts (izmaksas par cienastu sedz programmas pieteicēji).
No 1. līdz 31. jūlijam   
Muzejpedagoģiskā programma “Satikšanās Rozes pilsētā”
 
Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja maksa: grupai līdz 30 cilv. 18.00 €, iepriekšēja pieteikšanās: tālr.64622464
 
Programma vasaras ekskursijai!
Satikšanās sākas muzejā, kur ekspozīcijā “Rēzekne laikmetu griežos“ varēs apskatīt priekšmetus, kas stāsta par Rēzeknes septiņu gadsimtu vēsturi un kur var rast atbildi jautājumam “Kas ir Roze?“. Programmas otrajā daļā (izbraucienā ar grupas transportu) iepazīsiet Rēzekni no cita skatupunkta – kādas pārmaiņas laika gaitā piedzīvojusi septiņu pakalnu pilsēta, kā senatnīgais mijas ar mūsdienīgo.   
No 1. līdz 31. jūlijam   
Muzejpedagoģiskā programma “Zemes dzīļu noslēpumi”
 
Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja maksa: katram skolēnam 0,80 €, iepriekšēja pieteikšanās: tālr. 64622464
 
Programma sākumskolas, pamatskolas skolēniem.   
Nodarbības ilgums: 40-60 min.   
Praktiski darbojoties grupās, dalībnieki noskaidros, ko var atrast zemes dzīlēs un cik liela nozīme senvēstures pētīšanā, senču sadzīves izzināšanā ir arheoloģiskajiem izrakumiem. Skolēni iejutīsies arheologa lomā un veiks “izrakumus“ ar smiltīm piepildītā koka kastē, pēc tam analizējot atradumus. Nodarbības laikā skolēni padziļina zināšanas par vēsturi, kultūrvēsturi, mācās izprast, cik svarīgi ir saudzīgi izturēties pret vidi. Nodarbībā skolēni varēs iepazīties gan ar 1980.– 1983. g. arheoloģiskajos izrakumos atrastajām senlietām, gan ar arheoloģisko izrakumu materiāliem, kas iegūti Rēzeknes viduslaiku pilskalna aizsardzības zonā 2010.g. pirms Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs“ celtniecības.
No 1. līdz 31. jūlijam   
Muzejpedagoģiskā programma “Senās spēles un rotaļas”
 
Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja maksa: katram skolēnam 0,80 €, iepriekšēja pieteikšanās: tālr. 64622464
 
Programma pirmsskolas bērniem, sākumskolas skolēniem.   
Nodarbības ilgums: 60 min.   
Nodarbības laikā bērni uzzina, kādas ir senās un pašu rokām gatavotās rotaļlietas, spēlē izglītojošas spēles individuāli un komandās. Dodoties rotaļās, caur spēli viņi attīsta veiklības, atjautības u.c. iemaņas, mācās iecietīgi, draudzīgi izturēties pret apkārtējiem cilvēkiem. Programmā tiek aktualizēta seno koka rotaļlietu, spēļu un rotaļu izmantošana, tādējādi saglabājot un pārmantojot zināšanas par folkloru un tradīcijām.
No 1. līdz 31. jūlijam   
Muzejpedagoģiskā programma “Māla pikuča piedzīvojumi”
 
Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja maksa: katram skolēnam 0,80 €, iepriekšēja pieteikšanās: tālr. 64622464
 
Programma pirmsskolas, sākumskolas, pamatskolas skolēniem, apmeklētājiem ar redzes traucējumiem.   
Iespēja kopā ar pasaku tēlu Māla pikuci doties brīnumainajā Latgales keramikas valstībā (programma notiek Latgales keramikas ekspozīcijā “Māla un uguns pārvērtību radīts brīnums”) un pildīt uzdevumus. Vecāko klašu skolēni nostiprinās savas zināšanas par Latgales keramikas daudzveidību, piedaloties sarunā un pildot uzdevumus. Programmu piedāvājam arī vājredzīgajiem un neredzīgajiem apmeklētājiem, pastiprinātu uzmanību veltot taustei u.c. maņām. Programmas otrajā daļā ir iespēja pašiem pamēģināt veidot no māla suvenīrus, ko var paņemt līdzi.
Tikai muzejā iespēja izveidot pašiem savu    interaktīvu virtuālo keramikas trauku ar kustību palīdzību! Tas viss spēlē “Māla pārvērtības”!   
Nodarbības ilgums: 40-50 min., izvēloties veidošanu – 1 stunda 20 min.   
 
Rēzeknes pilsētas BIBLIOTĒKU aktualitātes 2016. gada JŪLIJĀ
1.–14. jūlijā
“Slovākija – Eiropas Savienības prezidējošā valsts”: tematiska izstāde
2. bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 166
 
1.–14. jūlijā
“4. jūlijs – Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas diena”: tematiska izstāde
2. bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 166
 
1.–15. jūlijā
“Jaunumi”: grāmatu izstāde
Centrālā bibliotēka, 2. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81
 
1.–31. jūlijā
“Jūlija ievērojamie jubilāri”: grāmatu izstāde
Centrālā bibliotēka, 2. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81

1.–31. jūlijā
“Spēles cīņā ar garlaicību”: spēļu nodarbības brīvdienās
Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37
 
4.–19. jūlijā
“Slovākija – Eiropas Savienības prezidējošā valsts”: tematiska izstāde
Centrālā bibliotēka, 3. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81
 
5.–18. jūlijā
“Pasakas par princesēm”: tematiska izstāde
2. bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 166
 
5.–25. jūlijā
“Pa dzimtenes baltajiem lielceļiem”: tematiska izstāde no cikla “Latgales zeme un ļaudis”
Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37
 
7.–20. jūlijā
“Aleksandrs Volkovs – Smaragda pilsētas burvis”: literatūras izstāde
Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37
 
14.–28. jūlijā
“Dzejniecei un rakstniecei Monikai Zīlei – 75”: tematiska izstāde
2. bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 166
 
14. jūlijā–12. augustā
“Jauniešiem par jauniešiem”: literatūras izstāde
Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37
 
16.–31. jūlijā
“Jaunumi”: grāmatu izstāde
Centrālā bibliotēka, 2. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81
 
18.–31. jūlijā
“Mājas aptieciņas karalis – medus”: tematiska izstāde
Centrālā bibliotēka, 3. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81
 
18.–31. jūlijā
“Dzīvi nevajag atlikt!” (Monikai Zīlei – 75): tematiska izstāde no cikla “Latgale un latgalieši”
Centrālā bibliotēka, 3. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81
 
19.–29. jūlijā
“Izzini pasauli”: tematiska izstāde
2. bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 166
 
21. jūlijā–4. augustā
“Māksliniece Ilona Ceipe –    ērniem”: tematiska izstāde no cikla “Mākslinieki – bērnu grāmatu ilustratori”
Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37
 
25. jūlijā–8. augustā
“Rēzeknes vārdu vainagā sien”    (Rēzekne dzejā un prozā): tematiska izstāde veltīta pilsētas svētkiem
2. bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 166
 
26. jūlijā–3. augustā
“30. jūlijs – Starptautiskā draudzības diena”: tematiska izstāde
2. bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 166
 
26. jūlijā–8. augustā
“Rēzekne – dzimtā, skaistā pilsēta”: grāmatu izstāde 
Centrālā bibliotēka, 2. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81
 
1.–14. jūlijā
“Slovākija – Eiropas Savienības prezidējošā valsts”: tematiska izstāde
2. bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 166
 
28. jūlijā–11. augustā
“Asini prātu”: tematiska izstāde
Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37
 
Pasākumu programmā iespējamas izmaiņas, sekojiet informācijai!
 
Informāciju apkopoja Maija Upeniece,   pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” reklāmas speciāliste   
Tālr. 26106775, e-pasts: maija.upeniece@rezekne.lv   
 
Pašvaldības aģentūra “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs”, Pils ielā 4, Rēzeknē, tālr. 646 07672, 26106775 (admin.), 28667725 (grāmatv.), www.rezekne.lv   
Tūrisma attīstības centrs, Krasta ielā 31, Rēzeknē, tālr. 64622222, 26332249
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"