46.lv
Sestdiena, 2024. g. 04. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Vijolīte, Viola, Vizbulīte/ Денис, Кондрат, Федор
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Jūlija un augusta kultūras notikumi Latgales vēstniecībā GORS

Фото: Ikars Kublins
Jūlijs Latgales vēstniecībā GORS ir starpsezonu mēnesis ar vasaras vieglumu – skaistu kamerkoncertu Mazajā zālē un vasaras kino un mūzikas vakaru sākšanos uz Jumta terases, kā arī ar Mētras Štelmaheres izstādes satikšanās vakaru mākslā, dzejā un mūzikā. Augustā vasaru bagātinās latgaliskā enerģija „Rikšu“ koncertā un kino zīmē notiekošais festivāls „Open Place“, bet mēneša beigās pirmo reizi šajā pusē viesizrādē ciemosies Jaunais Rīgas teātris. Nobeigumā arī ieskats septembra mēneša kultūras notikumos, informē Edīte Husare, Latgales vēstniecība GORS (SIA “Austrumlatvijas koncertzāle”)  Mārketinga nodaļas vadītāja.
 
JŪLIJS 2016

XIII Starptautiskā akordeonistu plenēra „Gabrova–Rēzekne 2016” noslēguma koncerts
Otrdiena, 5. jūlijs 19.00, Lielā zāle 5,00–10,00 €
5. jūlijā Latgales vēstniecībā GORS notiks XIII Starptautiskā akordeonistu plenēra „Gabrova–Rēzekne 2016” noslēguma koncerts. Šogad plenēra norises vieta ir Gabrova (Bulgārija). Plenēra akordeonistu orķestris ir unikāls kolektīvs, kurā muzicējuši studenti no Latvijas, Somijas, Zviedrijas, Krievijas u.c. valstīm, nedēļas laikā apgūstot koncertprogrammu, kura šajos gadus izskanējusi Rēzeknē un citur. 
 
Dzejiski muzikāla tikšanās ar mākslinieci Mētru Štelmaheri 
Piektdiena, 22. jūlijs 20.00, 1. stāva Mākslas galerija Bezmaksas.
Mētras Štelmaheres izstāde “Klusā daba. Portrets” apkopo vairākas fotogrāfiju sērijas, kas tapušas laika posmā no 2010. līdz 2015. gadam. Autore ap fotogrāfijā portretējamo cilvēku individualitāti veido asociatīvu vidi, tiecoties piešķirt tēliem vispārinājumu un universālu laiktelpu. Izstāde Latgales vēstniecības GORS 1. stāva Mākslas galerijā apskatāma no 30. jūnija līdz 19. augustam. Tikšanās reizē dzeju runās Ruta Štelmahere un Sintija Kampāne, muzicēs Mareks Sarnovskis.
 
Grupa „Arcandela“ un Kanādas drāma „Māmiņa“. Kino un mūzikas vakars
Piektdiena, 22. jūlijs 22.00, Jumta terase 5,00–7,00 €
Turpinot iepriekšējās vasaras aizsākto tradīciju, arī šogad Latgales vēstniecība GORS vasarā piedāvā apmeklētājiem baudīt kino seansus zem atklātām debesīm uz koncertzāles jumta terases. Arī šogad, lai kino skatīšanos padarītu īpašāku, piektdienās pirms kino seansiem būs iespēja baudīt mūziķu uzstāšanos. Vasaras kino un mūzikas vakaru atklāšanā muzikāli priecēs grupa “Arcandela” (Rīga), bet kino piedāvājumā Kanādas drāma “Māmiņa” (Mommy).
 
Ģitāru virtuozu duets – Mārcis Auziņš un Andre Maaker
Sestdiena, 23. jūlijs 19.00, Mazā zāle 5,00–10,00 €
Ģitāru virtuozu Mārča Auziņa (Latvija) un Andre Maaker (Igaunija) izpildījumā skanēs Spānijas flamenko stila darbi, kā arī Latvijas un Igaunijas tautas dziesmu un komponistu skaņdarbu aranžējumi ģitārām. Mārcis Auziņš ir strādājis ar daudziem mūziķiem un kolektīviem, savulaik spēlējis grupā „Z-Scars“ devies tūrē pa Krieviju kopā ar Jāni Stībeli,  pavadot koncertos Laimu Vaikuli. Savukārt Andre Maarker ir mīlētākais ģitārists starp džeza un populārās mūzikas ģitāristiem Igaunijā.
 
Vudija Alena romantiskā komēdija „Burvestība mēnesgaismā“. Kino vakars
Sestdiena, 23. jūlijs 22.00, Jumta terase 4,00–5,00 €
Francija, pagājušā gadsimta divdesmitie gadi, gleznainais Azūra krasts, lepnas savrupmājas un bezrūpīga džeza mūzika - uz šī romantiskā fona risinās notikumi režisora un scenārista Vudija Alena jaunākajā filmā "Burvestība mēnessgaismā" (Magic in the Moonlight).
 
AUGUSTS 2016
 
Koklētājs Ansis Jansons un drāma “Skaļāk par sprādzieniem”. Kino un mūzikas vakars
Piektdiena, 5. augusts 21.00, Jumta terase 5,00–7,00 €
Plašāka publika koklētāju Ansi Jansonu iepazina 2012. gadā muzicējam TV šovā “Latvijas Zelta Talanti” finālā. Maijā koklētājs kopā ar saviem domubiedriem ir nospēlējis savu JVLMA dimplomeksāmena koncertu “Kokļu mežs”, tāpat viņa spēles prasme iemūžināta mūzikas albumā “Trejdeviņi koklētāji”. Vakara turpinājumā filma “Skaļāk par sprādzieniem” (Louder than bombs) vēstīs par to, kā pēc kādas slavenas fotogrāfes mīklainās nāves viņas vīram un dēliem no jauna jāatrod kopīga valoda. 
 
Spāņu un čigānu mūzikas vakars
Sestdiena, 6. augusts 19.00, Mazā zāle 5,00–10,00 €
Šajā koncertprogrammā pianiste Agnese Egliņa apvienojusies ar dziedātāju Marlēnu Keini, kuru klausītāji iepazinuši kā spilgtu mākslinieci Latvijas Televīzija šovā “Radīti Mūzikai“, un Londonā dzīvojošo vijolnieci Kristīni Balanas, kura sevi gan Latvijā, gan Lielbritānijā ir pierādījusi kā aizrautīgu un temperamentīgu mākslinieci. Jaunās mākslinieces koncertprogrammā “Spāņu un čigānu mūzika“ ietvērušas spilgtus un publikas iemīļotus skaņdarbus.
 
Romantiska komēdija “Ar mīlestību, Rozija”. Kino vakars uz jumta terases
Sestdiena, 6. augusts 21.00, Jumta terase, 4,00–5,00 €
Rozija un Alekss kopš bērnības ir bijuši kopā gan priekos, gan bēdās. Taču, kad Aleksa ģimene pēkšņi pārceļas no Dublinas uz Bostonu Amerikā, draugi tiek šķirti. Rozija bez Aleksa jūtas apjukusi. Tomēr, kad meitene gatavojas braukt pie drauga uz Bostonu, notiek kas tāds, kas maina visu viņas dzīvi. 
 
“Mis un misters Rēzekne 2016” fināla šovs
Svētdiena, 7. augusts 18.00, Lielā zāle 7,00–12,00 €
Jau piekto gadu Rēzeknē notiek projekts ‘’Mis un Misters Rēzekne’’ - tiek nominēts skaistākais un elegantākais pāris Rēzeknē. Šis projekts ne tikai ceļ mūsu pilsētas jauniešu pārliecību par saviem spēkiem, bet arī ļauj realizēt viņu sapni - nest savas dzimtās pilsētas vārdu pasaulē. Šogad ir paredzēts, ka konkursu vadīs Māris Grigalis, uzstāsies Latvijā atpazīstami mūziķi, dejotāji un cirka mākslinieki. Tas viss notiks finālistu atpūtas brīžos, jo viņi priecēs skatītājus vairāk nekā piecos izgājienos.
 
Vasaras mūzika un filma “Mežonīgie stāsti”. Kino un mūzikas vakars
Piektdiena, 12. augusts 21.00, Jumta terase 5,00–7,00 €
Neparasts akordeona, ģitāras un vijoles apvienojums vienā koncertā. Savvas Ziha (akordeons) un Simeona Deikina (ģitāra, vijole) izspēlētajā koncertprogrammā izskanēs Mailza Deivisa, Erika Satī, Astora Pjacollas, Petra Makkonena u. c. autoru skaņdarbi un džeza improvizācijas. Bet kino turpinājumā seši dažādi, aizkustinoši, uzjautrinoši, dramatiski, neticami un mežonīgas, dzīvespriecīgas enerģijas pilni stāsti no žanra meistara Pedro Almodovara.
 
Postfolkloras grupas „Rikši” koncerts „Sieju sovu”
Sestdiena, 13. augusts 19.00, Lielā zāle 5,00–10,00 €
Grupas koncertā gaidāma gan ierastā akordeona, vijoles, ģitāras, basģitāras, bubyna un 5 balsu radītā azartiskā enerģija un jautrība, gan jaunas vēsmas, idejas un jaunu ceļu meklējumi un tas viss caur jokiem, stāstiem un, protams, vecām un jaunām postfolkloras grupas „Rikši” dziesmām. Arī šajā Rikšu koncertā gaidāmi grupas draugi-viesmākslinieki folkloras kopa "Rūta", folkloras draugu kopa "Vīteri", postfolkloras grupa "Dārdi". 
 
Filma “Mājā”. Kino vakars uz jumta terases
Sestdiena, 13. augusts 21.00, Jumta terase 4,00–5,00 €
Režisora Fransuā Ozona jaunākās filmas "Mājā" stāsta centrā ir 16 gadus vecs jauneklis, kurš, izmantojot sava klasesbiedra uzticību, apraksta viņa mājā notiekošo esejās, ko iesniedz literatūras pasniedzējam. Apdāvinātā un neprastā audzēkņa talants aizrauj skolotāju, bet puiša iejaukšanās svešā mājā izraisa nekontrolējamu notikumu virkni...
 
Kinofestivāla “Open Place” atklāšanas koncerts
Trešdiena, 17. augusts 19.00, Lielā zāle 5,00–10,00 €
Koncerta pirmajā daļā LNSO čellu grupas izpildījumā skanēs zināmākās kino melodijas, kas iekarojušas skatītāju sirdis Latvijā un visā pasaulē. Savukārt otrajā daļā gaidāms festivāla žūrijas un konkursa filmu un to veidotāju prezentācija, kā arī muzikāli aktieru priekšnesumi. Piedalās: Zinaīda Kirijenko, Irina Medvedeva, Sergejs Varčuks, Dmitrijs Tihonovs, Marina Jakovļeva, Svetlana Krjučkova. Koncerta vadītāji: Maija Silova un Valdis Peļšs.
 
Tikšanās vakars ar teātra un kino aktieriem. Kinofestivāls “Open Place”
Ceturtdiena, 18. augusts 17.00, Mazā zāle 3,00 €
Šajā vasaras vakarā skatītājiem būs iespēja tikties ar teātra un kino aktieriem, dzirdēt visiem labi zināmas dziesmas un dzeju aktieru izpildījumā, kā arī no sirds pasmietes par dažādiem mākslinieku dzīves atgadījumiem. Piedalās: Zinaīda Kirijenko, Irina Medvedeva, Sergejs Varčuks, Dmitrijs Tihonovs, Marina Jakovļeva, Svetlana Krjučkova.

Komēdija “Mīlestības sublimācija”. Kinofestivāls “Open Place”
Ceturtdiena, 18. augusts 19.00, Lielā zāle 10,00–20,00 €
Mīlestība ir burvīgākais notikums, kas var atgadīties cilvēka dzīvē jebkurā vecumā. Tomēr tieši vecums var kļūt par traucēkli attiecību attīstībai starp vīrieti un sievieti. Tieši tā arī notika ar vienu no izrādes "Mīlestības sublimācija" galvenajiem varoņiem. Lomās: Marats  Bašarovs, Vladimirs Steržakovs, Irina Medvedeva. Režisors: Aleksejs Kirjuščenko.
 
Mūsdienu deju izrāde “Popkorns”. Kinofestivāls “Open Place”
Piektdiena, 19. augusts 19.00, Lielā zāle 5,00–7,00 €
Viena vakara laikā varēs piedzīvot četrus atšķirīgus deju uzvedumus, katrs veidots iedvesmojoties no kādas kinofilmas, kuras sižets tiks izstāstīts dejas valodā. Uzvedumos tiks izdejots populārais trilleris „Bada spēles”, jutekliskā traģēdija „Amerikāņu skaistums”, piedzīvojumu filma „Pamestais” un humora pilnā „Ko vēlas sievietes”. Koncertā piedalīsies arī ģitāras virtuozs Gints Smukais, piedāvājot vērot deju dzīvās mūzikas pavadībā.

Vasaras mūzika un režisora Jāņa Streiča leģendārā filma “Cilvēka bērns”
Piektdiena, 19. augusts 21.00, Jumta terase 5,00–7,00 €
Neparasts akordeona, ģitāras un vijoles apvienojums vienā koncertā, bet kino baudījumam sirsnīgais režisora Jāņa Streiča darbs "Cilvēka bērns”. Latgaliešu filma – Latgalē (Rēzeknes pievārtē Sakstagalā) filmēta un pašu latgaliešu spēkiem veidota. Filma ir balstīta uz Jāņa Klīdzēja romāna ar tādu pašu nosaukumu motīviem. Stāsts par Latgales Paulānu ģimenes dzīvi, par tradīcijām un vērtībām, kas tiek nodotas no paaudzes uz paaudzi.
 
Radošā tikšanās ar teātra un kino aktieriem. Kinofestivāls “Open Place”
Sestdiena, 20. augusts 17.00, Mazā zāle 3,00 €
Vakara gaitā sarunas, aktieru priekšnesumi un filmu fragmenti. Piedalās: Svetlana Toma, Naiļs Gimаdejevs, Oksana Stašenko, Kirils Zaporožskis, Aļona Bikkulova, Maksims Kolosovs.
 
Filma “Viņa”. Kino vakars uz jumta terases
Sestdiena, 20. augusts 21.00, Jumta terase 4,00–5,00 €
Neparastā, aizkustinošā un romantiskā drāma "Viņa" (Her) ir par Teodoru, kurš ir tikko šķīries vientuļš un sevī noslēdzies vīrietis. Nespēdams tikt pāri šķiršanās sāpēm, viņš nolemj iegādāties "sarunu biedru" – operētājsistēmu ar mākslīgo intelektu, kas izstrādāta atbilstoši katra lietotāja vajadzībām. Operētājsistēma "Samanta" runā patīkamā balsī, ir iejūtīga, gudra un asprātīga sarunu partnere. Ar laiku Teodors apjauš, ka ir iemīlējies Samantā.
 
Kinofestivāla “Open Place” noslēguma koncerts
Svētdiena, 21. augusts 17.00, Lielā zāle 5,00–10,00 €
Svinīgs koncerts, ar kuru noslēgsies IV Starptautiskais īsfilmu festivāls “Open Place”. Programmā paredzēta labāko konkursa filmu apbalvošana, kā arī dažādi festivāla viesu priekšnesumi. Piedalās: Dita Lūriņa, Andris Bulis, Svetlana Toma, Naiļs Gimadejevs, Oksana Stašenko, Kirils Zaporožskis, Aļona Bikkulova, Maksims Kolosovs.
 
Džeza mūzika un drāma “Mustangi”. Kino un mūzikas vakars uz jumta terases
Piektdiena, 26. augusts 21.00, Jumta terase, 5,00–7,00 €
Pēdējā vasaras Jumta terases kino un mūzikas vakarā ar džeza standartiem un improvizācijām priecēs jaunie džeza talanti Mārcis Lipskis (bass), Artis Boriss (taustiņinstrumenti) un Dagnis Roziņš (saksofons). Kino vakarā skatāmā drāma “Mustangi” (Mustangs) stāsta par piecām jaunām, dzīvespriecīgām māsām, kas garajiem matiem plīvojot, skrien pa nelielā ciema apkārtni. Taču šovasar viss mainīsies vienā acumirklī.
 
Jaunā Rīgas teātra viesizrāde „Cerību ezers”
Sestdiena, 27. augusts 17.00, Lielā zāle 10,00–25,00 €
Mēģinājums risināt sabiedrības sašķeltības jautājumu caur režisora dziļi personisko pieredzi – attiecībām ar māti un apkārtējiem. Izrādē krievu-latviešu tēma ir kā līdzeklis, lai runātu par cilvēciskumu. Režisors – Vladislavs Nastavševs. Lomās: Guna Zariņa, Intars Rešetins, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Kaspars Znotiņš, Inga Alsiņa-Lasmane, Edgars Samītis.

Filma “Monako princese”. Kino vakars uz jumta terases
Sestdiena, 27. augusts 21.00, Jumta terase 4,00–5,00 €
"Monako princese" (Grace of Monaco) ir dramatisks stāsts par leģendāro Holivudas aktrisi, "Oscar" balvas ieguvēju Greisu Kelliju, kura pameta spožo karjeru, kļūstot par Monako prinča Rainera III laulāto draudzeni. Filmas darbība risinās pagājušā gadsimta 60. gados – laikā, kad nelielā Franču Rivjēras pilsētvalsts nonāca politiskā konfliktā ar Franciju. 

SEPTEMBRIS 2016
 
Muzikālā teātra „Rada“ deju programma „Kazaki“ (Baltkrievija)
Sestdiena, 3. septembris 18.00, Lielā zāle 10,00-19,00 €
Teātris “Rada” ar programmu “Ginē Roma” jau iekaroja skatītāju simpātijas, viesojoties koncertzālē 2014. gadā, savukārt tagad priecēs publiku ar dziesmu un deju šova programmu “Kazaki”, kas balstīta Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas tautu folklorā. Tajā iekļautas tādas pazīstamas dziesmas kā «Варенька», «У Сафона в огороде», «Путь-дорожка», «Черноморец», kā arī ugunīgi deju numuri.
 
Muzikāls uzvedums “Re: FRICS”. Baroka mūzikas dienas Rēzeknē
Piektdiena, 9. septembris 18.00, Lielā zāle, 10,00 €
Šī gada festivālu caurvij Šveices mūzika un šveiciešu komponista Gaspara Frica 300. dzimšanas dienas svinēšana, kas neparastā uzvedumā – muzikālā pastičio atklās senās, tradicionālās un mūsdienu mūzikas sadzīvošanu vienā kolāžā, improvizētā Ženēvas parkā. Uzveduma pamatā Gaspara Frica, Kristiāna Candera un Vincenta Flikigera mūzika.
 
Kamermūzikas koncerts “Daudz laimes dzimšanas dienā, Gaspar!” Baroka mūzikas dienas Rēzeknē
Sestdiena, 10. septembris 18.00, Mazā zāle 7,00–10,00 €
Baroka mūzikas dienu Rēzeknē kamerkoncertā izskanēs šveiciešu komponista Gaspara Frica mūzika. Koncertā piedalās – Lenka Torgensen (baroka vijole), un “Kesselberg Ensemble” – Ieva Saliete (klavesīns) un Ilze Grudule (baroka čells).
 
Latvijas Kultūras akadēmijas teātra izrāde “Liesmojošā tumsa”
Sestdiena, 17. septembris 19.00, Mazā zāle 7,00 €
Teātra festivāla “Soli pa solim” notikums. Režisors Elmārs Seņkovs kopā ar Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiera mākslas un režijas mākslas studentiem piedāvā spāņu dramaturga Antonio Buero Valjeho lugas “Liesmojošā tumsa” iestudējumu. Tajā stāstīts par neredzīgo skolas jauniešiem, kuri nevainojami iekārtotajā un drošajā vidē jūtas pilnīgi komfortabli un par savu dzīvi nevar žēloties, taču, kad viņu vidū ierodas jaunpienācējs Ignasio, viņos sāk iezagties šaubas par to, vai viņu pasaule tiešām ir tāda pati kā redzīgajiem.
 
Grupas Dagamba koncerts ”Vivaldi Rocks”
Svētdiena, 18. septembris 18.00, Lielā zāle 7,00–15,00 €
Rudens koncerttūre “Vivaldi Rocks”, kurā izskanēs Antonio Vivaldi “Gadalaiki” grupas “DaGamba” versijā. Grupa “DaGamba” savā spēlē apvieno Austrumu un Rietumu mūzikas tradīcijas un rada pavisam jaunu, ārkārtīgi aizraujošu un spēcīgu skanējumu. Mūziķi drosmīgi dodas vēl neapgūtās mūzikas pasaulēs, kas piedod izpildījumam neatkārtojamu dinamiku un vitalitāti.
 
KVN komandu “Sojuz” un “Dals” humora programma
Pirmdiena, 26. septembris 19.00, Lielā zāle 15,00–27,00 €
26. septembrī Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē ar humora programmu uzstāsies KVN (КВН) Augstākās līgas čempioni komanda "Sojuz" un KVN Augstākās līgas divkārtējie vicečempioni – komanda "Dals".
 
 
Biļetes: Latgales vēstniecības GORS, „Biļešu Paradīze“, „Biļešu Serviss“ sistēmās un www.latgalesgors.lv 
Saziņai: Latgales vēstniecība GORS Rēzekne, Pils iela 4. Tālr.: +371 64633303 (biļešu kase); +371 22020206 (ekskursijas).
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"