46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Latgales Kultūrvēstures muzejā notiks skolotājai Antoņina Tučai veltīta vēstures mirkļu pietura

Фото: Latgales Kultūvēstures muzejs
Otrdien, 19.janvārī plkst.14 Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā, notiks skolotājai Antoņinai Tučai veltīta vēstures mirkļu pietura "No tumsas uz gaismu", vēsta aģentūra LETA. 
Rēzekne ir bagāta ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, dažādu profesiju pārstāvjiem. Īpašu vietu šajā sarakstā ieņem izglītības darbinieki, kuru neatlaidība un mīlestība pret savu dzimto pusi Latgali devusi neatsveramu ieguldījumu sabiedrības izglītošanas procesā 20. gadsimta 20.-30.gados. Viena no tādām personībām bija arī skolotāja Antoņina Tuča, kuras 120.dzišanasdiena tiks svinēta šī gada 21.janvārī.
 
Pēc 1918.gada 18.novembra Latvijas Republikā sākās jaunas valsts būvniecība un bija akūti nepieciešams attīstīt dažādas valsts darbības pamatnozares. Daudziem cilvēkiem trūka nepieciešamo zināšanu izglītības jomā, kas jaunajā Latvijas valstī tika uzskatīta par vienu no prioritārajām nozarēm. Lai to īstenotu, bija nepieciešami jauni skolotāji, kas veiktu informācijas nodošanu skolēniem.
 
Viena no pirmajām, kas apguva skolotājas arodu Latgalē, bija Antoņina Tuča. Kāds bijis viņas dzīves gājums, kā mainījusies viņas dzīve raibajos 20.gadsimta vēstures līkločos, - iegūt atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem, kā arī ielūkoties Tučas profesionālās darbības niansēs un ārpusskolas dzīvē būs iespēja, kavējoties atmiņās kopā ar skolotājas kādreizējiem kolēģiem, laikabiedriem un tuviem cilvēkiem vēstures mirkļu pieturā.
 
Apmeklēt vēstures mirkļu pieturu aicināti visi interesenti, ieeja pasākumā par brīvu.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"