46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Jeļena Kijaško: “Latgales vēstniecība GORS – tas ir mūsu brends”

Фото: Facebook
5.-7.februārī Rīgā norisinājās ikgadējā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2016”, kurā varēja iepazīties ar vairāk nekā 470 stendiem, kurus piedāvāja 850 tūrisma uzņēmumi no 40 pasaules valstīm, informē pašvaldība.
Jau vairākus gadus Rēzekne šajā izstādē ir pārstāvēta atsevišķā stendā, un katru gadu apmeklētāji var saņemt jaunāko informāciju par mūsu pilsētu, ievērojamām vietām un kultūras pasākumiem tajā.

Lai piesaistītu apmeklētājus Rēzeknes stendam, visiem interesentiem tika piedāvāta iespēja iemācīties pateikt dažas frāzes latgaliski, salikt puzli ar Rēzeknes ainavām un pat uzdancot airaujošu latgaliešu dziesmu pavadījumā, kuras izpildīja folkloras kapela “Vīteri”.
 
Kā pastāstīja Rēzeknes pilsētas Tūrisma attīstības centra vadītāja Jeļena Kijaško, trīs dienu laikā pilsētas stendu izstādē apmeklēja vairāk nekā tūkstotis cilvēku, no kuriem aptuveni puse jau ir bijuši Rēzeknē, turklāt daži salīdzinoši nesen, bet daži pirms 20-30 gadiem. “Prieks, ka lielākā daļa no tiem, kas pienāca pie mūsu stenda, zina par Latgales vēstniecību GORS, pat ja paši nav bijuši Rēzeknē. Tieši tāpēc visātrāk tika izņemtas mūsu koncertzāles pasākumu programmiņas 2016. gadam. Daudzi apmeklētāji arī ļoti labprāt ņēma šā gada kultūras pasākumu programmu. Mūsu galvenais uzdevums bija pastāstīt izstādes apmeklētājiem, cik ļoti ir mainījusies Rēzekne pēdējo gadu laikā, kā ir mainījies tās tēls un paplašinājies piedāvāto kultūras pasākumu spektrs. Daudzi stenda apmeklētāji, it īpaši rīdzinieki, atzīmēja unikālo Rēzeknes īpatnību, jo pie mums var apvienot augsta līmeņa kultūras pasākumu apmeklējumu un atpūtu dabā pie kāda no daudzajiem Latgales ezeriem,” – pastāstīja J.Kijaško.
 
Burtiski šajās brīvdienās par Rēzekni varēs uzzināt arī Starptautiskās tūrisma izstādes-gadatirgus Tourest apemkētāji Tallinā, kur mūsu pilsēta būs pārstāvēta kopējā Latvijas stendā.
 
 

23. starptautiskā Baltijas tūrisma izstāde "Balttour 2016" ir noslēgusies! Priecājamies par lielo un patieso interesi,...

Posted by Rezekne TAC on Monday, 8 February 2016
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
Ilmārs 11.02.2016 21:40
latviešu valodā jau gadus 14 lieto terminu "zīmols". Kā gan šāds "speciālists" ar tik vāju valodas prasmi un izjūtu spēj ko piesaistīt?!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"