46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Franču pasaules mūzikas grupa Deep Forest sniegs koncertu Rēzeknē

Фото: Youri Lenquette
Četrās Latvijas pilsētās uzstāsies etnoelektroniskās mūzikas pamatlicēji izcilā franču apvienība Deep Forest. Latvija ir pirmā, kurā mākslinieki viesosies paša jaunākā albuma Evo&Devo atpazīstamības veicināšanas koncerttūres ietvaros, informē L Tips Agency pārstāve Līva Toniņa.
Par Deep Forest vizītkarti nepārprotami kalpo Sweet Lullaby (pamatā tradicionāla Zālamana salu iedzīvotāju melodija), kas joprojām ir viens no etnoelektronikas visspožākajiem sacerējumiem. Tomēr šis franču projekts pazīstams arī ar virkni citu labi atpazīstamu kompozīciju, piemēram, Marta’s song no Grammy balvu (pirmo reizi franču māksliniekiem!) ieguvušā albuma Boheme vai sadarbībā ar Pīteru Geibrielu tapušais While The Earth Sleeps. Visas šīs dziesmas joprojām tiek atskaņotas radio.

2011. gada nogalē grupa jau sniedza koncertu Ventspilī, pēc kura sekojošās sajūsminātās atsauksmes lika apsvērt nodomu iepriecināt skatītājus arī citās Latvijas pilsētās. Nu L Tips Agency ar lepnumu ziņo, ka grupa Deep Forest 21. aprīlī koncertēs Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, 22. aprīlī – Vidzemes koncertzālē Cēsis, 23. aprīlī – Latgales vēstniecībā Gors un 24. aprīlī – Rīgas Kongresu namā.
 
Grupas līdzdibinātājs, komponists, multiinstrumentālists un patlaban vienīgais oriģināldalībnieks Ēriks Mukē atklāj, ka šiem koncertiem viņš sev līdzi uzaicinājis senegāliešu mūziķi un solistu Alūnu Vadē, kā arī britu DJ Daimondu Dagalu. To visu papildinās īpaši šai koncertsērijai sagatavotas videoinstalācijas. Jautāts par mūziķu izvēli, Mukē paskaidro: “Mūzikas būtība ir dalīšanās prieks un draudzība. Jā, Daimonds nāk no pavisam citas vides, tāpat Alūns Vadē, bet, kad mēs satikāmies studijā un sākām kopā muzicēt, sajūtas bija tādas, it kā mēs to būtu darījuši gadu gadiem! Man patīk tie elementi, ko viņi pievieno, es skaidri sajūtu viņu muzikālo izcelsmi un prasmes. Izbaudu iespēju vienlaikus būt starp Senegālu, Indiju, Angliju un Franciju.”
 
Stāstot par jaunā albuma (oficiāli iznāks 10.jūnijā) tapšanu, Mukē atklāj: “Evo&Devo balstās vienkāršā idejā, ka visas skaņas nāk no pamatsinusoīdas, kuru tu vari modelēt un formēt tā, lai panāktu kompleksu tekstūru. Tādējādi šis albums galvenokārt tapa ar modulāro un analago sintezatoru palīdzību.”

Biļetes var iegādāties bilesuparadize.lv.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"