46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Izstāde „Neaizmirstamais” – I.Mihailova un A.Bondarenko kopdarbs

Фото: A.Bondarenko
27.aprīlī plkst. 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā  (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) tiks atklāta režisora Igora Mihailova 70 gadu jubilejai veltīta fotoizstāde „Neaizmirstamais”, informē Inese Dundure, Latgales kultūrvēstures muzeja mākslas nodaļas vadītāja.
 
Izstāde „Neaizmirstamais” (Незабываемое) veltīta teātra režisora, Rēzeknes pilsētas Goda pilsoņa Igora Mihailova 70. jubilejai. Igors Mihailovs ir Rēzeknes teātra–studijas „Joriks” dibinātājs un ilggadējs mākslinieciskais vadītājs. Daudzi aktiera profesijas iedvesmoti vidusskolnieki jau no 1973.gada ar aizrautību ir mācījušies un darbojušies „Joriks” jauniešu studijā Igora Mihailova vadībā. Maestro ir izaudzinājis un ierosinājis apgūt režisora profesiju vairākiem teātra-studijas „Joriks” aktieriem. 
 
Izstāde ir divu draugu – Igora un Aleksandra – kopdarbs, kurās fotogrāfs Aleksandrs Bondarenko ir tvēris mirkļus gan no izrāžu sagatavošanas un mēģinājumu procesa, gan no ārpus darba hobiju reizēm. Izteiksmīgi aktieru portreti atklāj teātra cilvēku raksturus. Fotogrāfiju ekspozīciju papildina priekšmeti no teātra - studijas „Joriks” arhīva, kas atspoguļo teātra repertuāru un panākumus.

Izstāde skatāma līdz 28. maijam.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"