46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Dricānos ieskandināja festivālu BALTICA 2015

Фото: rezeknesnovads.lv
Lai atgādinātu sabiedrībai par starptautiskā folkloras festivāla BALTICA nozīmību sabiedrisko procesu un Latvijas kultūras dzīves kontekstā, šogad 27. jūnijā 27 vietās visos Latvijas novados folkloras kopas piedalījās festivāla ieskaņas pasākumos, liecina informācija pašvaldības mājas lapā. 
Ieskaņas sarīkojumu mērķis bija atgādināt dalībniekiem un visai Latvijas sabiedrībai par šī pasākuma nozīmību kultūras un sabiedrisko procesu kontekstā. Pasākumi notika visos Latvijas etnogrāfiskajos novados.
 
Viens no sarīkojumiem notika arī Dricānos, Dricānu Birztalas estrādē. Pasākuma saimnieku godā bija Dricānu folkloras kopa “Bolta vīšņa”, bet kopdziesmu „Tēvu tēvi laipas met” vienlaikus ar pārējo 26 ieskaņas sarīkojumu dalībniekiem plkst 19.00 koncerta sākumā uzsāka arī pārējie pasākuma dalībnieki – Ozolmuižas “Ūzuleņi”, Nagļu “Skreine”, Vērēmu “Vōrpa”, Rēzeknes “Rūta” , Sakstagala “Kolnasāta “, Ilzeskalna folkloras kopa un Rogovkas etnogrāfiskais ansamblis. Diemžēl objektīvu iemeslu dēļ nebija ieradušies Makašānu ansambļa “Kūkleite “ dalībnieki. Pēc koncerta notika folkloras kopu sadziedāšanās un sadancošanās. Neizpalika arī silta maltīte Dricānu gaumē.
 
Kā festivāla piederības zīmi katra kopa saņēma Festivāla Zīmi – uz linu drelļa auduma iespiestu festivāla logotipu ar katram novadam atbilstošu akcentu (zīmes dizainu izstrādājis Latvijas festivāla logotipa autors, mākslinieks Valdis Celms). Šīs zīmes vēlāk, festivāla laikā, savdabīgā veidā iezīmēs un rotās festivāla norises vietas.
 
Ieskaņas sarīkojumu sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru un Latvijas pašvaldībām rīkoja tradicionālās kultūras biedrība „Aprika”; pasākums tika finansēts no Latvijas Valsts Kultūrkapitāla fonda.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
:) 14.07.2015 22:56
Jauki
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"