46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

XV Tautas muzikantu svētki Lakstīgalu salā (foto)

Фото: no Tautas muzikantu biedrības arhīva
8.augustā Viļānos, Lakstīgalu salā notiks XV Tautas muzikantu svētki, kas ir viens no nozīmīgākajiem pasākumiem muzikantiem-vecmeistariem, kuri savu muzicēšanas pieredzi nodod jaunākās paaudzes muzikantiem, bet svētkos uzstāsies arī kapelas, folkloras kopas un muzikantu grupas no dažādiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas novadiem, kas aizvien turpina muzicēt večerinkās, zaļumballēs, kāzās un citos godos, informē Maija Upeniece, Tautas muzikantu biedrības pārstāve.
 
Sestdien no plkst. 14:00 līdz 16:00 vairāki akustiskie brīvdabas koncerti skanēs vienlaicīgi Viļānu novada Dekšārēs (pie ēdnīcas), Jaunviļānos (daudzdzīvokļu māju pagalmā) un Sokolku pagasta Strupļos (estrādē), savukārt plkst. 18:00 Viļānu Lakstīgalu salā sāksies 15.Tautas muzikantu svētku dižais koncerts, kas līgani pāries zaļumballē un muzicēšana turpināsies līdz vēlai naktij.
 
Piecpadsmit gados svētku dalībnieku skaits ir trīskāršojies, šogad piedalīsies 30 muzikanti-vecmeistari no Latgales, Vidzemes un Kurzemes: Pēteris Zeps, Viktors Pitļuks, Aleksandrs Špundzāns un Leonadrs Sarnovičs no Viļāniem, Irēna Znūteņa un Iveta Dukaļska no Rēzeknes, Antons Savickis no Kaunatas, Arnolds Sprieslis, Arvīds Birģelis, Arta Galvanovska, Dainis Ločmelis un Zinaīda Poltanova-Ločmele no Salnavas, Antons Rutka, Pēteris Verebs un Juris Andžāns no Dagdas, Leonīds Bērziņš, Voldemārs Džigurs, Jānis Lazdiņš, Genādijs Rudakovs, Eventijs Zelčs un Aivars Zelčs no Balviem, Ērika Lēmane, Valdis Blūms un Andrejs Gustovskis no Kuldīgas, Juris Golveids, Vitolds Liepiņš un  Jānis Baumanis no Tūjas, Ansis Ataols Bērziņš un Jurģis Ukrins no Rīgas u.c. 
 
Svētku koncertos uzstāsies arī 20 kapelas no dažādiem Latvijas novadiem: „Dziga” no Rēzeknes, „Bruoļi latgalīši” no Dagdas, „Atzele” no Viļakas, Aizezeres muzikanti no Vīksnas, Salnavas danču muzikanti un „Mozī sābreiši” no Salnavas, Malnavas muzikanti, „Egle” un Ralfa kapela no Medņevas, „Riestava” no Atašienes, kapela „Nu i raun” no Riebiņiem, Drabešu kapela, Andersona kapela no Tūjas, Lubānas kapela, Lizuma kapela, „Strops” no Saldus, Zvirgzdenes kapela un Hāgenskalna muzikanti no Rīgas u.c.
 
Dižajā koncertā skatītājus priecēs folkloras grupa „Cjareška” no Glubokoje (Baltkrievija), grupa „Mahmor” no Polvas (Igaunija), Garsonu ģimenes kapela no Utenas (Lietuva) un jauniešu kapela „Utenas muzikanti” no Lietuvas.
 
Visi mīļi gaidīti satikties, kopā muzicēt un lustēt Lakstīgalu saliņā!
 
Tautas muzikantu svētkus rīko Tautas muzikantu biedrība, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Viļānu novada pašvaldība, Viļānu pilsētas dome, Viļānu kultūras nams, SIA „Lietišķā Latgale”, krodziņš „Pie Kaupra” u.c. sadarbības partneri.
 
XV Tautas muzikantu svētku PROGRAMMA 

2015.g. 8.augustā
11:00-13:00 Svētku dalībnieku ierašanās, reģistrācija
14:00-16:00 AKUSTISKIE BRĪVDABAS KONCERTI Viļānu novada pagastos:
Dekšārēs (pie ēdnīcas)
Jaunviļānos (daudzdzīvokļu māju pagalmā)
Sokolku pagasta Strupļos (estrādē)
18:00 SVĒTKU DIŽAIS KONCERTS Viļānos, Lakstīgalu salā
20:00 ZAĻUMBALLE Viļānos, Lakstīgalu salā
 

 
lat.46.lv  
Foto

 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"