46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Īsfilmu festivālam «Open Place» lielas ambīcijas (foto)

Фото: Anna Kuzmina
12.augustā,  Rēzeknē tika atklāts trešais starptautiskais īsfilmu kinofestivāls “OpenPlace”, sagaidot kino zvaigznes uz sarkanā paklāja un ļaujot baudīt svētku koncertu, informē Maija Upeniece ,pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” reklāmas speciāliste.
Festivāla ieskaņu koncerts jau izskanēja pirmdienas vakarā - 11.augustā – Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, kur divi spilgti Krievijas aktieri – Olga Kabo un Valērijs Barinovs muzikālā izrādē caur dzejas un prozas dialogiem atklāja mīlestības alkas, piepildījumu un sāpes.
 
Oficiālā festivāla „OpenPlace” atklāšana iesākās ar festivāla zvaigžņu un žūrijas sagaidīšanu uz sarkanā paklāja pie Latgales vēstniecības GORS. Atklāšanas koncerta pirmajā daļā apmeklētājus priecēja latgaliešu etnoroka grupa „Laimas muzykanti”, ļaujot sajust gan vietējiem skatītājiem, gan viesiem Latgales dabas skaistumu un latgaliešu labestību.  
 
Koncerta otrajā daļā festivāla apmeklētājus sveica un interesantu nedēļu vēlēja Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, Krievijas kinematogrāfistu savienības sekretārs, apvienības Kinoforums prezidents un festivāla „OpenPlace” starptautiskās organizācijas komitejas priekšsēdētājs Sergejs Novožilovs,  festivāla „OpenPlace” goda prezidents, aktieris Ivars Kalniņš.
Pārsteigumu rēzekniešiem sagādāja arī Krievijas Valsts Filmu fonda ģenerāldirektora vietniece Alla Hajeckaja, uzdāvinot Rēzeknei 20 labākās krievu komēdijas.
 
Uzrunājot skatītājus, konkursa žūrijas priekšsēdētāja – kino režisore un producente Dzintra Geka, atsauca atmiņā laiku, kad strādāja pie Herca Frankadokumentālās filmas „Vecāks par desmit minūtēm” (1978) uzņemšanas, izsakot cerību, ka visi festivāla „OpenPlace” apmeklētāji kļūsim ne tikai par piecām dienām vecāki, bet arī par piecām dienām gudrāki.
 
Koncertu vadīja Latvijas stila ikona Maija Silova un Krievijas šovu zvaigzne Valdis Pelšs, ar muzikāliem priekšnesumiem uzstājās aktieri Ivars Kalniņš, JeļizavetaArzamasova, NataļjaGvozdikova, Dmitrijs Ribero, Vitālijs Kisj, Tatjana Abramova, Din Fan un MaksimsAverins.
Šodien notiek īsfilmu skates, tās turpināsies arī rīt un parīt, vakaros gaidāmas tikšanās un sarunas ar aktieriem, koncerti un ārpuskonkursa filmu prezentācija, bet festivāls „OpenPlace” noslēgsies svētdienas vakarā, kad uzzināsim šī gada konkursa uzvarētājus vairākās nominācijās: labākā aktrise un aktieris, labākais scenārists, labākais režisors, labākais operators un GRAND PRIX par labāko filmu.
 
Starptautiskais īsfilmu kinofestivāls OPEN PLACE  aizsākās 2013.gadā ar mērķi popularizēt Eiropas, veicināt Latvijas kinematogrāfa attīstību, kā arī veidot jaunu un talantīgu kino nozares profesionāļu pieredzes apmaiņu un sadarbību. Tāpat kinofestivāla „OpenPlace” uzdevums ir veicināt Rēzeknes kā Latgales kultūras un tūrisma centra atpazīstamību un kinematogrāfistu sadarbību Baltijas reģiona un Eiropas līmenī.
 
 
 

Kino zvaigžņu parāde Rēzeknē 12.08.2015. #OpenPlace2015 Foto - Anna Kuzmina

Posted by Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs on Wednesday, 12 August 2015
 

Monoizrāde "Viss sākas ar mīlestību..."Foto - Anna Kuzmina

Posted by Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs on Thursday, 13 August 2015
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
Burkhards 14.08.2015 19:20
:)) Sausais atlikums!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"