46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Rēzeknē notiks Baltkrievu Kultūras dienu Latvijā atklāšanas koncerts

Фото: rezekne.lv
11. septembrī Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā notiks Baltkrievu Kultūras dienu Latvijā atklāšanas koncerts, kurā piedalīsies Rēzeknes baltkrievu ansambļi „Suzorje”, „Praļeski” un viesi no Baltkrievijas – Vitebskas filharmonijas ansamblis „Talaka”. Pasākums būs bezmaksas, vēsta pašvaldība.
Baltkrievu kultūras dienas 2015 Latvijā organizē Latvijas baltkrievu savienība, to ietvaros plānoti dažādi koncerti un citi aizraujoši pasākumi. Šogad baltkrievu kultūras dienas veltītas izcilā baltkrievu apgaismotāja un drukas valodas pamatlicēja Franciska Skorinas 525 gadu jubilejai. Nacionālo biedrību kultūras nama foajē tiks atklāta Franciskam Skorinam veltīta grāmatu izstāde. Izstādi organizē Baltkrievijas Republikas Zinātņu akadēmijas Valodas un literatūras institūts.

Svētku pasākumi notiks dažādās Latvijas pilsētās, kur darbojas baltkrievu un slāvu biedrības, kas ietilpst Latvijas baltkrievu savienības sastāvā, un tie ilgs līdz pat 31.oktobrim. Patīkami, ka šā vērienīgā pasākuma atklāšana notiks tieši Rēzeknē, un jāatzīst, ka Rēzeknes baltkrievu biedrība astoņu savas darbības gadu laikā paguvusi pierādīt, ka ir aktīva un darbaspējīga. Rēzeknes baltkrievu biedrība „Suzorje” aktīvi piedalās gan pilsētas mēroga pasākumos, gan veiksmīgi kontaktējas ar kolēģiem no citām Latvijas pilsētām un novadiem, gan arī uztur draudzības saites ar radošajiem kolektīviem no Minskas un citām Baltkrievijas pilsētām.
 
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un investīciju jautājumos Aleksejs Stecs: «Rēzeknes pilsētas dome vienmēr labprāt atbalsta pilsētas nacionālo biedrību kolektīvus, jo tie bagātina pilsētas kultūrvidi un nostiprina draudzības saites ar ārzemju kolektīviem, tādējādi stiprinot draudzības un sadarbības kontaktus ar citām valstīm un pilsētām.»
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"