46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Notiks radoši literāra pēcpusdiena veltīta grāmatas „Rositten” atvēršanas svētkiem

Фото: Publicitātes foto
Šogad Rēzekne svin 730. gadu jubileju, un par godu tam literātu radošās kopas „Latgales ūdensroze” dalībnieki rakstīja stāstus un dzeju, kas veltīti pilsētai, informē  literātu radošā kopa „Latgales ūdensroze”. 
Deviņu autoru – Marutas Avramčenko, Betijas Bergas, Jāņa Bruģa, Ivetas Dimzules, Arvīda Gļaudas, Ingas Kaļvas, Elvīras Pinkas, Edgara Stepiņa un Aijas Zujas – radošie darbi apkopoti grāmatā „Rositten”. Darbi stāsta gan par Rēzekni jeb Rositten 1287. un 1288. gadā, gan par notikumiem 14. gadsimtā, kas savijušies ar tagadni; gan par Latgales Māru, par Rēzeknes pilskalnu, par „Goru” u.c. 

Nupat šī grāmata nākusi klajā, to izdeva Latgales Kultūras centra izdevniecība. Par grāmatas vāka dizainu parūpējusies Stella Elksne, grāmatas vākam izmantota Eduarda Utāna foto, bet redaktore ir Valentīna Unda.
Grāmata „Rositten” izdota ar Rēzeknes pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” atbalstu. Lielu paldies par atbalstu literāti saka aģentūrai un tās direktorei Jūlijai Danilinai, kā arī visiem, kuri ieguldījuši darbu tās tapšanā.
 
Trešdien, 30. septembrī, plkst. 15.00 Rēzeknes Augstskolas kafejnīcā „Augstskolas dzintars” notiks radoši literāra pēcpusdiena, veltīta grāmatas „Rositten” atvēršanas svētkiem.
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"