46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Rēzeknē notiks Andra Eriņa dziesmu programmas papildkoncerts

Фото: M.Justs
Šogad latgaliešu mūziķim, dziesmu un tekstu autoram Andrim Eriņam apritēs 60 gadu jubileja, kam par godu šī gada 22.novembrī Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē notiks autorkoncerts "Dvēseles tilti".Ņemot vērā lielo atsaucību, izsludināts papildkoncerts nākamā gada 23.janvārī, informē Aija Eriņa.
"No kā rodas mūzika? To nevar izskaidrot. Tā ir tāda dvēseles vibrēšana, nesaprotama sajūta. Tās nav konkrētas skaņas, kuras, varētu teikt, nāk no Dieva," saka Andris Eriņš.
 
Koncertprogrammā "Dvēseles tilti" Andra Eriņa skanīgākās dziesmas izdziedās un izspēlēs pats komponists, Aija Eriņa, Eriņu un Vorkaļu saime, Olga Rajecka, Ingrīda Balode-Augstkalne, grupa "Dricānu dominante", "Baltie lāči", "Ginc un es", folkloras draugu kopa "Vīteri", "Laimas muzykanti", Rēzeknes novada jauktais koris "Ezerzeme". Pasākumu vadīs Agnese Eriņa un kinorežisors Jānis Streičs.
 
"Jau krietnu laiku dzīvoju ar apskaidrību, ka manas dziesmas nav tādas, kas patiks ļoti, ļoti daudziem. Saprotu, ka šaurs ir šo dziesmu sapratēju loks. Tās nav masu produkcija jautram garastāvoklim, vieglprātīgai dungošanai, trokšņainai izkliegšanai. Mani ir ieinteresējusi dažu vērtētāju atziņa, ka dziesmas gan atbaida, jo nav viegli izprotamas, gan pievelk, jo melodijas un vārdu harmonija prasa klausīties vēl un vēl. Dziļi jūtošajiem un domājošajiem cilvēkiem laikam tās patīk," pauž Andris Eriņš.
 
Andris Eriņš dzimis 1955.gada 17.novembrī Viļānu rajona Gaigalavas ciema padomes Ozolsalā, mežsarga būdiņā uz koka lāviņas. Mācījies Dricānu vidusskolā, Rīgas kultūrdarbinieku tehnikumā, absolvējis Latvijas Valsts konservatoriju dramatiskā kolektīva un svētku režisora specialitātē. Deviņus gadus strādājis kā kultūras darbinieks, muzikālais audzinātājs bērnudārzā un sākumskolā, bijis Dricānu pagasta priekšsēdētājs, 1989.gadā nodibinājis savu saimniecību „Pumpuri". Bijis Latvijas Tautas frontes pirmo divu kongresu delegāts, barikāžu dalībnieks. No 1979. līdz 1995.gadam spēlējis Rēzeknes tautas teātrī, deju kopas "Jumalo" dibinātājs un dalībnieks. Kopš 2004.gada piedalās mūzikas aptaujās, raidījumos, šovos.
 
Melodijas un vārda meistara Andra Eriņa autorkoncerts "Dvēseles tilti" norisināsies 2015.gada 22.novembrī plkst. 17 un 2016.gada 23.janvārī plkst. 17 Latgales vēstniecībā „Gors" Rēzeknē. Biļetes iegādājamas „Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"