46.lv
Trešdiena, 2024. g. 24. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis/ Антип, Григорий, Яков
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Koncertprogramma „DIALOGI” – divi izcili ērģelnieki neaizmirstamā koncertā Rēzeknē

Фото: Ansis Klucis
Nedēļas nogalē, 11.04.2015. ērģelnieku duets Ilze un Aigars Reiņi sniegs divus neaizmirstamus koncertus Kārsavā un Rēzeknē, informē Guna Igavena, Latgales Ērģeļu dienu koordinatore.
 
Koncertrogrammas „DIALOGI” ietvaros ērģeļmūzikas mīļiem būs vienreizēja iespēja dzirdēt ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu 2013. un 2014. gada laikā tapušos jaundarbus: Dz. Kurmes – Gedroicas un A. Kalēja kompozīcijas, kas pilnas optimisma, aktivitātes un dzīvesprieka. Tāpat līdzās jaunākajai latviešu mūzikai skanēs arī klasiskas vērtības - dzirkstošais G.F. Hendeļa Concerto ērģelēm B-dur, 19. gadsimta kompozīciju konkursā godalgotā G.Merkela Sonāte diviem ērģelniekiem, kā arī slavenā angļu komponista Džona Ratera Variācijas par Lieldienu tēmu.
Vieni no izcilajiem Latvijas ērģelniekiem Ilze un Aigars Reiņi duetā spēlē jau kopš 2008. gada. Viņu kopīgās programmas izskanējušas neskaitāmos koncertos, Rīgas un Latvijas dievnamos, festivālos Zemgales ērģeļu dienās, Dubultu Starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā, Starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā Rīgas Domā.
 
Spēlēšanu duetā Ilze un Aigars raksturo kā divu personību satikšanos mūzikā – vīrišķo un sievišķo pasaules redzējumu. Katra mākslinieka individuālā meistarība palīdz atklāt spilgtas ērģeļu skanējuma un repertuāra iespējas. Tās ir ērģeles – orķestris, kas spēlē un spēlējas, sasaucas un apvienojas, sapņo un konstruē – viss, ko vien mūziķi var darīt un vēl vairāk – dubultā!
 
Koncertu norises vietas un laiki:
 
MALNAVAS JAUNAVAS MARIJAS - ROŽUKROŅA KARALIENES KATOĻU DRAUDZES BAZNĪCA (Kārsavā) – 11. aprīlis plkst. 14.00.
RĒZEKNES JĒZUS SIRDS KATEDRĀLE – 11. aprīlis plkst. 18.30. (uzreiz pēc Sv.mises).
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"