46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Rēzeknē ar izstādi “No… līdz” sākas Mākslas dienas

Фото: Anastasija Grieta
No 15. aprīļa līdz 13. maijam Latgales Kultūrvēstures muzejā Rēzeknes Mākslas dienu ietvaros Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studentes Anastasija Bikova un Grieta Butjankova piedāvā kopējo gleznu izstādi “No …līdz”, aicinot izdzīvot katram savas sajūtas no vienas robežas līdz citai,  infromē  pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” speciāliste Maija Upeniece.
Abas jaunās mākslinieces regulāri piedalās dažādos pilsētas pasākumos. Tā, realizējot vairākus projektus un veidojot īpašas mākslas performances, mākslinieces kopā ar mūziķiem izveidojušas radošo apvienību “From Silence”, piedāvājot skatītājiem iedziļināties mākslinieka radošajā procesā un vērot, kā domas realizējas uz audekla.
 
Abas mākslinieces veidojušas arī vairākus sienas gleznojumus Rēzeknē (gleznojums “Senā Rēzekne” Latgales ielā 27, “Rēzeknieši” Latgales ielā 63, “Senā Rēzekne 20.gs. 20.-30.g. Gājēju promenādē), arī šogad Mākslas un mūzikas festivāla “Seven Hills” ietvaros, taps jauni sienas gleznojumi Rēzeknē (Atbrīvošanas alejā 76 pie RIMI un 86a pie “Marijas kafijas”).
 
Anastasija Bikova (1990) pēc Kārsavas vidusskolas beigšanas absolvē Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Metālizstrādājumu dizaina programmu un turpina studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles Glezniecības apakšnozarē, veido radošās performances un iesaistās dažādos pilsētas pasākumo.
 
Grieta Butjankova (1992) pēc RMDV Mākslas skolas un Rēzeknes 2.vidusskolas beigšanas, turpina studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē Grafikas apakšnozarē. Pirmā personālizstāde sarīkota jau mācoties bērnu mākslas skolā (2009) un kopš tā laika ir tapušas vēl trīs (2011, 2013, 2014), tāpat māksliniece aktīvi piedalās kopējās izstādēs, veido radošās performances un iesaistās dažādu festivālu norisē.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"