46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Starptautiskais folkloras festivāls «Baltica 2015» notiks Rēzeknē

Фото: LSM.LV
Šovasar no 17. līdz 19.jūlijam Rēzeknē norisināsies visām Baltijas tautām un valstīm nozīmīgs notikums – festivāls “Baltica”, kurš popularizē tradicionālās kultūras vērtības caur mūziku, dziesmām un amatniecību.
“Festivāla uzdevums ir parādīt dzīvo, pārmantoto tradīciju, kur sastopas dažādas paaudzes. Tradicionālajai kultūrai piemīt milzīgs radošais potenciāls – tajā ir apkopotas daudzas dažādas pieredzes, kas izgājušas laika pārbaudi. Mantinieka uzdevums ir atrast kaut ko jaunu, ņemot vērā iepriekšējo. Izaicinājums ir apjaust, vai Tu pats esi radoši stiprāks par tradīciju – vai vari tikai reproducēt, vai arī atnest tradīcijai kaut ko jaunu,” stāsta “Baltica 2015” mākslinieciskā vadītāja Māra Mellēna.

Savukārt pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” direktore Jūlija Danilina uzskata, ka festivāla norise Rēzeknē ir liels izaicinājums: “Mēs darīsim visu iespējamo, lai katrs festivāla dalībnieks, viesis un organizators justos ērti, droši, jautri un laimīgi. Lai katrs spētu izbaudīt radošo gaisotni un kopdziedāšanu, jo mūzika un deja ir vienojošais spēks, kurš dzēš visas robežas. Mēs augsti vērtējam iespēju iesaistīties valsts līmeņa svētku organizēšanā un pateicamies par doto iespēju mūsu vietējiem kolektīviem un kolektīvu vadītājiem, kuri ir atbildīgi par pasākuma māksliniecisko daļu, kārtējo reizi parādīt savu talantu un profesionālās iemaņas. Rēzeknes Festivāla parka koncertā vienkopus būs skatāmi un klausāmi visi festivāla viesu kolektīvi – tā ir dāvana gan festivāla dalībniekiem, gan viesiem, gan arī mūsu pilsētai, kura šogad svin 730 gadu jubileju.”
 
Festivāls “Baltica” notiek kopš 1987.gada Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, un šogad tas Latvijā norisināsies jau 10. reizi, pulcējot rekordlielu dalībnieku skaitu festivāla vēsturē – 3500. Tradicionāli festivāla programmu papildinās arī ārzemju viesi no Baltkrievijas, Gruzijas, Igaunijas, Īrijas, Krievijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Ukrainas un Spānijas.
Starptautisko folkloras festivālu “Baltica” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar pilsētu un novadu pašvaldībām.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"