46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Pasākumu kalendārs jūnijam

Фото: Publicitātes foto
Pavasaris šogad lēnam iesilda zemi, bet nav vairs tālu vasaras saulgrieži, pieejams plašs kultūras pasākumu plāns Rēzeknē, informē Maija Upeniece.
 
9.-11.jūnijā plkst. 11:00-17:00 SEMINĀRS par līdera prasmēm un iniciatīvu, pirmās palīdzības sniegšanu,  sadarbībā ar Sarkano krustu “JACis”, Kr.Valdemāra 21, Rēzeknē t. 26526714.Vada brīvprātīgā Georgiana Irimia no Rumānijas.
 
No 10.jūnija līdz 12.jūlijam,Izstādes atklāšana 10.jūnijā plkst.15:00, Vladislavs Paurs, 70. dzīves jubilejas izstāde “Akvarelis”, 3.stāva izstāžu zāle, Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē skolēniem, studentiem– 0,50 € pieaugušajiem – 0,80€.Mākslinieks Vladislavs Paurs ir viens no Latgalē un visā Latvijā ievērojamākajiem akvareļa gleznošanas tehnikas meistariem. Kā atzīst autors: “Akvarelis ir manas radošās darbības pamats un dzīves sāls. Esmu plenērists, būšana dabā, dienas un gadalaiku rituma iespaidi, mirkļu uzplaiksnījumi krāsu ziedā ir mans šī brīža piepildījums”. V.Paurs ir Rēzeknes Augstskolas asociētais profesors, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs, viņa darbi atrodas gan Latvijas Nacionālajā muzeju krājumā, gan privātkolekcijās.
 
10.jūnijā plkst. 18:00 “Pasaka par zelta zivtiņu“
Leļļu teātra viesizrāde. Mazā zāle, Latgales vēstniecībā GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē 7,00 € RUS Aleksandra Puškina versija par visā pasaulē pazīstamo tautas pasaku. Režisore Vija Blūzma, lomās: Jūlija Meščerjakova, Aleksandrs Jonovs un Lilija Sūna.  Izrāde krievu valodā, ieteicamais vecums 4+.
 
No 10.jūnija līdz 16.augustam Evitas Zālītes LEĻĻU izstāde Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē ,Skolēniem, studentiem– 0,50 € , pieaugušajiem – 0,80 € Evita Zālīte darina lelles kopš 1993.gada. Lelles, rotaļlietas, talismani, varoņi no aktuālām animācijas filmām top no dažnedažādiem materiāliem. Katra lelle ir individualitāte un ir  īpaša gan pašai meistarei, gan apmeklētājiem. Muzejā varēs aplūkot daļu no plašās meistardarbu kolekcijas.
 
1.augustā 11:00 Radošā nodarbība "Leļļu darbnīca” visai ģimenei. Kopā ar leļļu meistari Evitu Zālīti katrs varēs izgatavot sev lelli. Materiāli tiks nodrošināti. Lūgums iepriekš paziņot par savu dalību.  
 
Līdz 12.jūnijam skatāma Lienes Mackus un Artūra Arņa  LAIKMETĪGĀS MĀKSLAS IZSTĀDE “Ziemas miegs” “Lādē”, Krasta ielā 31, pie TIC/Rēzeknes pilskalna.Ieeja brīva. Izmantojot tēlniecības, skaņas un scenogrāfijas valodu, radīta izstāde par miegu kā neparastu apziņas stāvokli, kas ļauj pietuvoties nomodā nepieejamām sajūtām. Izstādes “Ziemas miegs” darbi ir par nobīdīto realitāti, kas veidojas miega stāvoklī.
 
12.jūnijā plkst. 19:00 Teātra-studijas “Joriks” izrāde
Dario Fo “Ne katrs zaglis ir laupītājs” Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Atbrīvošanas alejā 97 7.00, 5.00 € Režisors – Vladimirs Petrovs
 
13.jūnijā plkst. 19:00 IMANTA KOKARA koncertprogrammu pērļu koncerts AVE SOL.Lielā zāle, Latgales vēstniecībā GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē 5,00–7,00 € 
7+ Maestro Imanta Kokara koncertprogammu pērļu koncerts "Esi sveicināta, saule!", kurš ieskandinās VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkus. Koncertā piedalās Rīgas kamerkoris “Ave Sol”, Latvijas diriģentu kora vīri, kurus diriģēs Uldis Kokars un Roberts Liepiņš, vīru koris “Dziedonis” un Rēzeknes vīru koris “Graidi”. 
 
Līdz 14.jūnijam Igauņu mākslinieks Riho Tomra (Riho Toomra) radīto mežģīņu izstāde“No diega līdz mākslai”,1.stāva izstāžu zālē, Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē skolēniem, studentiem– 0,50 € pieaugušajiem – 0,80€ Riho Tomra dzimis 1963.g. 13.novembrī Rakverē. Kad Riho vēl bija bērns, viņa ģimene pārcēlās dzīvot uz Tallinu, tur viņš pabeidza 1.vsk., tagadējo Gustava Ādolfa ģimnāziju. Pēc tam pāris gadus mācījies Tallinas Politehniskajā institūtā. Mācības pārtrauca viņa divus gadus ilgais militārais dienests, pēc kura Riho zaudēja interesi par šīm studijām un kļuva par tālbraucēju šoferi. Kopš 1996.g. viņš vada savu starpvalstu transporta uzņēmumu.
 
Riho vienmēr interesējusi mūzika. Viņš ir dziedājis vairākos Igaunijas koros un kā Eiropas Kora akadēmijas biedrs uzstājies uz dažādām Eiropas skatuvēm, piemēram, Berlīnes Filharmonijā, Frankfurtes Vecajā operā, Lucernas koncertzālē, Luksemburgas Filharmonijā, Brēmenē u.c.
 
Riho patīk roks un smagais metāls. 2000.g. viņš izveidoja savu aģentūru „Metal Travel Agency”, kas interesentiem nodrošina transportu uz roka festivāliem un koncertiem Eiropā. Pēc viņa iniciatīvas Tallinā atvērti roka klubi „Tapper” un „Hades”.Adīt Riho pusaudža gados iemācīja vecmāmiņa. Pašam par pārsteigumu mēģinājumi adīt bijuši veiksmīgi. Kopš tā laika adīšana kļuvusi par viņa brīvā laika hobiju. Adīšana ir ļoti darbietilpīga un laikietilpīga, tāpēc Riho savu izstādi gatavojis vairākus gadus.
Viņu ir iedvesmojuši vācu mežģīņu adītāja Herberta Riharda Nīblinga mežģīņu raksti, redzēti vien drukātā veidā. Riho: „Herberta Nīblinga ģeniālais darbs ir mūžīgs, ceru, ka Jūs priecēs šī izstāde!”
 
Līdz 14.jūnijam skatāma Jeļena Antonova – gleznu izstāde PIESKĀRIENS EMOCIJĀM.1. stāva foajē, Latgales vēstniecībā GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē.Māksliniece Jeļena Antonova dzimusi mākslinieku ģimenē, augusi un mācījusies Rēzeknē. Beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāli, kur iegūts gan bakalaura, gan maģistra grāds. Šobrīd strādā par vizuālās mākslas skolotāju un vada privāto mākslas studiju.
 
14.jūnijā Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena Rēzeknē Rēzeknes Kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3.Pieminot 1941.gada Latvijas iedzīvotāju masveida deportācijas, sadarbībā ar Latvijas Politiski represēto apvienības Rēzeknes nodaļu: 
 
  • 12:00 Dievkalpojums Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē;
  • 13:00 Ziedu nolikšana pie Komunistiskā terora upuru piemiņas akmens Atbrīvošanas alejā, pie pieminekļa “Vienoti Latvijai”;
  • 14:30 Atceres pasākumus Rēzeknes Kultūras namā.
No 15.jūnija līdz 5.jūlijam RMDV kvalifikācijas darbu izstāde MEKLĒJUMI, Latgales vēstniecības GORS 1. stāva foajē. Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Mākslu izglītības programmas audzēkņu kvalifikācijas darbu izstāde, kurā būs apskatāmi dažādu žanru (klusā daba, ainava, pilsētas ainava, sadzīves tematika, u.c.) un stilistikas glezniecības darbi.
 
No 17.jūnija līdz 19.jūlijam

Izstādes atklāšana 17.jūnijā plkst. 15:00 Vladimirs Serkovs – gleznu izstāde “Ceļš” 1.stāva izstāžu zālē, Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē skolēniem, studentiem– 0,50 € pieaugušajiem – 0,80€ Mākslinieka Vladimira Serkova ceļš mākslā jau kādu laiku vijas pa lielākām vai mazākām plenēru takām un mazpilsētu ielām, kur piestājot un tverot dabas noskaņas, rodas Rēzeknes, Krāslavas, Preiļu un citu Latvijas pilsētu apkārtnes, kā arī Lietuvas ainavas.
 
19.jūnijā plkst. 13:00 un plkst. 15:00; 
 
20.jūnijā plkst. 13:00 un plkst. 15:00 IZLAIDUMI 

Rēzeknes Augstskolā

EKONOMIKAS UN PĀRVALDĪBAS FAKULTĀTĒ Rēzeknes Augstskolā, Atbrīvošanas alejā 115,www.ru.lv 
 
19.jūnijā plkst. 13:00 izlaidums šādu programmu absolventiem:
 
* otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programma “Ekonomika” (Studiju virzieni: finanšu un grāmatvedības vadība; uzņēmējdarbības tiesības);
* akadēmiskā bakalaura studiju programma “Vadības zinātne”.
 
19.jūnijā plkst. 15:00 izlaidums šādu programmu absolventiem:
 
* otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programma “Uzņēmējdarbība” (Studiju virzieni: mārketinga sektora vadītāja specializācija; komercpakalpojumu vadītāja specializācija; tūrisma uzņēmuma vadītāja specializācija; Ārējo sakaru struktūrvienības  vadītāja  specializācija).
 
20.jūnijā  plkst.13:00 izlaidums šādu programmu absolventiem:
 
* otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programma ”Tiesību zinātne”;
* otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma “Finanses”.
 
20.jūnijā  plkst.15:00 izlaidums šādu programmu absolventiem:
 
* profesionālā maģistra studiju programma “Finanšu vadība”; 
* profesionālā maģistra studiju programma “Arhīvniecība”. 
* akadēmiskā maģistra studiju programma “Vadības zinātne”.
 
20.jūnijā plkst. 11:00
 
26.jūnijā plkst. 11:00 un plkst. 14:00 IZLAIDUMI 

Rēzeknes Augstskolā

IZGLĪTĪBAS, VALODU UN DIZAINA FAKULTĀTĒ

Rēzeknes Augstskolā, Atbrīvošanas alejā 115, www.ru.lv 
 
20.jūnijā plkst. 11:00 izlaidums šādu programmu absolventiem: 
 
* akadēmiskā bakalaura studiju programma “Filoloģija”;
* akadēmiskā maģistra studiju programma “Filoloģija”;
* akadēmiskā bakalaura studiju programma “Vēsture”;
* otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma “Reliģijas pedagoģija”
 
26.jūnijā plkst.11:00 izlaidums šādu programmu absolventiem: 
 
* profesionālās bakalaura studiju programma “Skolotājs” (studiju modulis “Pamatizglītības skolotājs sākumskolā”);
* profesionālās bakalaura studiju programma “Skolotājs” (studiju modulis “Mājturības/mājsaimniecības un biznesa ekonomisko pamatu skolotājs”);
*profesionālās bakalaura studiju programma “Skolotājs” (studiju modulis “Ģeogrāfijas un sociālo zinību skolotājs”);
*profesionālās bakalaura studiju programma “Skolotājs” (studiju modulis “Svešvalodas (angļu vai vācu) skolotājs”);
* profesionālās bakalaura studiju programma “Tulks referents”;
* profesionālās bakalaura studiju programma “Interjera dizains”;
* profesionālās bakalaura studiju programma “Sociālais pedagogs”;
* 1.līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma “Sociālais rehabilitētājs”.

26.jūnijā  plkst.14:00 izlaidums šādu programmu absolventiem: 
 
* profesionālās maģistra studiju programma “Karjeras konsultants”;
* akadēmiskā maģistra studiju programma “Pedagoģija”;
* profesionālā maģistra studiju programma “Speciālā pedagoģija”. 
 
20.jūnijāplkst. 18:00

Klezmeru mūzikas ansambļa “Foršpil” solistu Sašas Lurje un Iljas Šnejveja KONCERTS “EBREJU KVARTĀLA MELODIJAS” Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Atbrīvošanas alejā 97 .Klezmer mūzikas grupa „Foršpil” dibināta 2003.g. pēc jaunu mūziķu iniciatīvas, kuri atklāja sev ebreju tradicionālās mūzikas aizraujošo pasauli. Mūziķi ilgi un pamatīgi pētīja klezmer mūzikas specifiku, vēsturi, teoriju un stilistiku.Grupas nosaukums: Foršpil (no jidiša Forshpil – prelūdija) – klezmer mūzikas kompozīcijas daļa, kurā vokālists brīvi apspēlē melodiju. Grupai  vienmēr ļoti svarīga interpretācijas brīvība tradīcijas robežās un aiz tām.
„Foršpil” sastāvs un dalībnieku skaits ir mainījies – sākumā spēlēja divi, vēlāk pieci un atkal divi mūziķi. Šobrīd Aleksandra Lurje (vokāls) un Iļja Šneiveis (akordeons, klavieres) meklē netradicionālu pieeju tradicionālai mūzikai, mēģina vienlaikus saglabāt pamatus un rādīt jaunu un aktuālu skanējumu.
Mūziķi regulāri piedalās klezmer mūzikas festivālos un semināros dažādās valstīs (Sanktpēterburgā, Maskavā, Veimārā, Londonā, Monreālā), piedalās projektos kopā ar: Koivula (Somija), Marks Kovnackijs (Vācija),  Timurs Fišels (Igaunija), Aleksejs Rozovs (Krievija),  Samuils Heifecs (ASV), Zoe Kristiansen (ASV), pasniedz klezmer mūzikas pamatus Baltijas valstīs.
 
21.jūnijā plkst. 19:00 Starptautiskais baleta koncerts THE ORIGINALS. Lielā zāle, Latgales vēstniecībā GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē 7,00–18,00 €.Koncertā pirmajā daļā Lietuvas Nacionālā baleta vadošie solisti un Latvijas Nacionālās operas baletdejotāji izpildīs klasiskās baleta pērles no baleta izrādēm „Tristans un Izolde”, „Žizele”, „Korsārs”, „Apburtā princese” un „Diāna un Akteons”, bet otrajā daļā Latvijas Nacionālās operas un baleta teātra prīmas – balerīnas Margaritas Demjanokas ekskluzīvais autordarbs „The Originals”, kura idejas autore un kostīmu māksliniece ir pati izcilā baletdejotāja. 
 
23.jūnijā no plkst. 12:00 LĪGO Rēzeknē Festivāla parkā, Pils ielā 7 Bez maksas.
  • No 12:00 ZAĻAIS TIRDZIŅŠ
  • No 14:00 Radošās darbnīcas (vainagu pīšana, siera siešana u.c.);
  • PIRTS Rēzeknes upes krastā ar profesionālu pirtnieku!
  • 20:00 Rēzeknes Tautas teātra izrāde – komēdija latgaliešu valodā "Obi lobi" ;
  • 21:30 Jāņu uguns iedegšana kopā ar kapelu “Dziga”;
  • 22:00 ZAĻUMBALLE ar grupu “Ginc un Es”
 
25.jūnijā plkst. 16:00 un plkst. 18:00 IZLAIDUMI 

Rēzeknes Augstskolā 

INŽENIERU FAKULTĀTĒ Rēzeknes Augstskolā, Atbrīvošanas alejā 115,www.ru.lv 
 
25.jūnijā  plkst. 16:00 izlaidums šādu programmu absolventiem:
 
* otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programma “Elektroniskā komercija”; 
* otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programma “Programmēšanas inženieris”;
* profesionālā maģistra studiju programma “Datorsistēmas”.

25.jūnijā  plkst. 18:00 izlaidums šādu programmu absolventiem:
 
* otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas “Vides inženieris”;
* profesionālā maģistra studiju programmas “Vides aizsardzība”;
 * pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma “Būvniecība”. 
 
28.jūnijā plkst. 18:00 RĒZEKNES PRINCESE UN PRINCIS 2015. Projekta fināla šovs.Lielā zāle, Latgales vēstniecībā GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē 4,00–8,00 €. Projekta mērķis - atrast un parādīt, ka Rēzeknē dzīvo skaisti, talantīgi un aktīvi bērni. Konkursa fināla šovā skatītājiem tiks sniegta iespēja novērtēt vairāku nedēļu ieguldīto darbu. Kopā projektā piedalās 16 bērni vecuma grupā no 7 līdz 10 gadiem. Fināla šova laikā tiks nominēta arī ''Rēzeknes Karaliene un Karalis 2015''.
 
No 1.līdz 30.jūnijam (un visu 2015.gadu) AKCIJA Nofotografējies kopā ar “Antonu Kūkoju”!Latgales Kultūrvēstures muzejs (laukumā pie muzeja), Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē Bez maksas
Apciemo Rēzekni – pilsētu Latgales sirdī!
Atrodi Antona Kūkoja pieminekli Atbrīvošanas alejā 102, laukumā pie Latgales Kultūrvēstures muzeja! 
Nofotografējies!
Foto ar komentāru, savu vārdu un pilsētu, valsti, ko pārstāvi, atsūti uz kukojs75@gmail.com un piedalies kopīga apsveikuma veidošanā par godu Antona Kūkoja 75.dzimšanas dienai!
Fotoprezentāciju skaties 2015.gada decembrī muzejā un www.facebook.com/latgales.kulturvesturesmuzejs 
 
Antons Kūkojs ir dzejnieks, dramaturgs, stāstnieks, publicists, mākslinieks, režisors, aktieris, pedagogs, kultūras un sabiedriskais darbinieks. 2015.gada 23.decembrī Antons Kūkojs svinētu savu 75.dzimšanas dienu. 
 
Antonam Kūkojam veltītais piemineklis (atklāts 2012.g.) kļuvis par rēzekniešu un pilsētas ciemiņu iecienītu apskates objektu. Latgales Kultūrvēstures muzejs aicina nofotografēties pie Antona Kūkoja pieminekļa un atsūtīt foto uz e-pastu kukojs75@gmail.com. Lūgums fotogrāfiju komentēt un uzrakstīt arī savu vārdu, pilsētu, valsti. Visas iesūtītās fotogrāfijas tiks apkopotas fotoprezentācijā un demonstrētas Antona Kūkoja 75.jubilejas pasākumā decembrī. Prezentāciju varēs apskatīties arī muzeja sociālo tīklu mājaslapā www.draugiem.lv, www.facebook.com. 
Starp citu, jaunāko laiku leģenda stāsta, ka „Antona Kūkoja” rokā turētajā grāmatā katrs varot izlasīt sev uzrakstīto sapni, kas piepildoties, bet portfelim jāpieskaras, lai visi plāni izdotos...

MUZEJPEDAGOĢIJA
“Dzimšanas diena muzejā”Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē 36 € par grupu līdz 15 personām.Iepriekšēja pieteikšanās un vienošanās par programmas scenāriju: tālr.64622464, 26595434.Dzimšanas dienas programma zinātkāriem jubilāriem (6 – 12 gadi).
 
Programmā:
 
izglītojošas aktivitātes muzeja ekspozīcijās un izstādēs;
senas un mūsdienīgas spēles;
cienāšanās (izmaksas par torti, sulu u.c. sedz programmas pieteicēji).
 
Iepriekšēja pieteikšanās un papildus informācija par programmas norises scenāriju pa tālr. 26595434 (Inese).
 
No 2.jūnija līdz 3.jūlijam;
 
no 22.jūlija līdz 28.augustam   Muzejpedagoģiskā programma “Māla pikuča piedzīvojumi”,Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē,katram skolēnam 0.80 €, iepriekšēja pieteikšanās: tālr.64622464, 26595434.Programma pirmsskolas, sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas skolēniem, apmeklētājiem ar redzes traucējumiem. 
 
Iespēja kopā ar pasaku tēlu Māla pikuci doties brīnumainajā Latgales keramikas valstībā (programma notiek Latgales keramikas ekspozīcijā “Māla un uguns pārvērtību radīts brīnums”) un pildīt uzdevumus. Vecāko klašu skolēni nostiprinās savas zināšanas par Latgales keramikas daudzveidību, piedaloties sarunā un pildot uzdevumus. Programmu piedāvājam arī vājredzīgajiem un neredzīgajiem apmeklētājiem, pastiprinātu uzmanību veltot taustei u.c. maņām. Programmas otrajā daļā ir iespēja pašiem pamēģināt veidot no māla suvenīrus, ko var paņemt līdzi.
 
Tikai muzejā iespēja izveidot pašiem savu  interkatīvu virtuālo keramikas trauku ar kustību palīdzību! Tas viss spēlē “Māla pārvērtības”! 
Nodarbības ilgums: 40-50 min., izvēloties veidošanu – 1 stunda 20 min. 
 
No 2.jūnija līdz 3.jūlijam; 
 
no 22.jūlija līdz 28.augustam   Muzejpedagoģiskā programma “Senās spēles un rotaļas”.
Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē katram skolēnam 0.80 €, iepriekšēja pieteikšanās: tālr.64622464, 26595434.Programma pirmsskolas bērniem, sākumskolas skolēniem. 
 
Nodarbības ilgums: 60 min. 
 
Nodarbības laikā bērni uzzina, kādas ir senās un pašu rokām gatavotās rotaļlietas, spēlē izglītojošas, jautras rotaļas. Dodoties rotaļās, caur spēli viņi attīsta veiklības, atjautības u.c. iemaņas, mācās iecietīgi, draudzīgi izturēties pret apkārtējiem cilvēkiem. Programmā tiek aktualizēta seno koka rotaļlietu, spēļu un rotaļu izmantošana, tādējādi saglabājot un pārmantojot zināšanas par folkloru un tradīcijām.
 
Skolēni varēs sacensties jaunā izglītojošā spēlē “Aspazijas un Raiņa saules rits”, atrakcijā „aizsniedz debesis ar roku”, kā arī izmēģināt veiksmi jau iecienītajās spēlēs “Dzintrripītis”, „Oda dzenāšana”, vilciņu griešana u.c.  Programmas apmeklētāji aplūkos arī radošo darbu izstādi “Radīts ar zelta rokām” vai Evitas Zālītes LEĻĻU izstādi.   
 
No 2.jūnija līdz 3.jūlijam;
 
no 22.jūlija līdz 28.augustam   Muzejpedagoģiskā programma “Satikšanās Rozes pilsētā”.

Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē katram skolēnam 0.80 €, iepriekšēja pieteikšanās: tālr.64622464, 26595434Programma sākumskolas, pamatskolas, vidusskolas skolēniem, pieaugušajiem. Nodarbības ilgums: 90-120 min. 
 
Satikšanās sākas muzejā, kur ekspozīcijā „Rēzekne laikmetu griežos“ varēs apskatīt priekšmetus, kas stāsta par Rēzeknes septiņu gadsimtu vēsturi un kur var rast atbildi jautājumam „Kas ir Roze?“. Programmas otrajā daļā (izbraucienā ar grupas transportu) iepazīsiet Rēzekni no cita skatupunkta – kādas pārmaiņas laika gaitā piedzīvojusi septiņu pakalnu pilsēta, kā senatnīgais mijas ar mūsdienīgo. Apmeklētāji aicināti nofotografēties arī pie A.Kūkoja pieminekļa, iesūtīt foto kukojs75@gmail.com un piedalīties 75.jubilejas apsveikuma veidošanā.
 
Visu gadu Muzejpedagoģiskās programmas Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē katram skolēnam 0.80 €, iepriekšēja pieteikšanās: tālr.64622464, 26595434 Programmas, ko var pieteikt un apmeklēt visu gadu: Māla pikuča piedzīvojumi”, „Zemes dzīļu noslēpumi”, „Dzīpariņa stāsts”, „Talka Latgales sētā”, „Kā top maize?”, „Viss par pienu”, „Pirmo reizi izstādē”, „Satikšanās Rozes pilsētā”, „Latgales Atbrīvošanas piemineklis - no idejas līdz sirdij”, „24 stundis latgalīts”.  
 
Visu gadu LEKCIJAS Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē Lekcija muzejā grupai līdz 30 cilv. – EUR 9.00, iepriekšēja pieteikšanās: tālr.64622464
  • „No latgaliešu kalendāru vēstures”; 
  • „Rēzeknes pils vēsture”;
  • „Rēzeknes vēsturiskā apbūve” ; 
  • „Starp divām stacijām (ekskursija maršrutā stacija Rēzekne I – Rēzekne II senajās fotogrāfijās)”;
  • „Latgaliešu drukas aizliegums”
 
Visu gadu TEMATISKAS EKSKURSIJAS pastāvīgajās ekspozīcijās Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē skolēniem un studentiem EUR 0.50; pieaugušajiem EUR 0.80 + muzeja speciālista-gida pakalpojumi grupai līdz 30 cilv.: EUR 8.00 (latviešu v., 1.-9.klasei arī krievu val.), EUR 15.00 (krievu, angļu val.)
  • Latgales keramikas ekspozīcija „Māla un uguns pārvērtību radīts brīnums”; 
  • Rēzeknes vēstures ekspozīcija „Rēzekne laikmetu griežos”; 
  • Ekspozīcija „Latgales glezniecība” 
Iepriekšēja pieteikšanās: tālr.64622464
 
 
Rēzeknes pilsētas BIBLIOTĒKU aktualitātes 2015.g. JŪNIJĀ
 
1./30.jūnijā „Meži un dabas vērtības NATURA-2000 teritorijās”: 
FOTOIZSTĀDE sadarbība ar Dabas aizsardzības pārvaldi Centrālā bibliotēka, 2.stāvā, Atbrīvošanas alejā 81/5
1./15.jūnijā „Maize ikdienišķā un svētā”: 4.06. – Maizes diena: tematiskā izstāde 2.bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 166
5./30.jūnijā „Jūnija ievērojamie jubilāri”: : grāmatu izstādes Centrālā bibliotēka, 2.stāvā, Atbrīvošanas alejā 81/5
1., 16.jūnijā Jaunumi : grāmatu izstādes Centrālā bibliotēka, 2.stāvā, Atbrīvošanas alejā 81/5
1./30.jūnijā „Skolēna vasaras grāmatplaukts”: grāmatu izstāde   Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37
1./14.jūnijā „Pienu ēdu, pienu dzēru, pienā muti nomazgāju?”: 1.06. – Vispasaules piena diena:  tematiskā izstāde CB lasītava, 3.stāvā, Atbrīvošanas alejā 81/5
1./14.jūnijā „Palasi man grāmatiņu!”: bērnu grāmatu izstāde   Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37
19.jūnijā plkst. 15:00 Latgales Kultūras centra (LKC) izdevniecībai – 25 gadi: jubilejas pasākums CB lasītava, 3.stāvā, Atbrīvošanas alejā 81/5
6./30.jūnijā „Ieteicamās grāmatas vasarai”: grāmatu izstāde 2.bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 166
22./30.jūnijā Līgo svētkiem un Jāņu dienai veltītas izstādes
19./30.jūnijā „Aizliegtais auglis – narkotikas”: 26.06. - Starptautiskā diena cīņai ar narkotikām: tematiskā izstāde,CB lasītava, 3.stāvā, Atbrīvošanas alejā 81/5
25.jūnijā/2.jūlijā „Antuānam de Sent-Ekziperī - 115”: grāmatu izstāde Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37
26./16.jūnijā Apgādā „Mansards” izdotās grāmatas: izstāde Centrālā bibliotēka, 2.stāvā, Atbrīvošanas alejā 81/5
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"