46.lv
Trešdiena, 2024. g. 24. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis/ Антип, Григорий, Яков
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Ardievas žurnālam “Katōļu Dzeive” (foto)

Фото: no M.Latkovskas arhīva
 9.decembrī plkst. 14:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) notiks tradicionālā Vēstures mirkļu pietura, kurā adventes laika noskaņās tiksimies ar žurnāla “Katōļu Dzeive” redaktori Marutu Latkovsku un kopā atskatīsimies uz 25 mēnešraksta izdošanas gadiem. Līdz ar gada noslēgumu žurnāls “Katōļu Dzeive” darbību pārtrauc, informē Maija Upeniece,pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” reklāmas speciāliste.
 
 
Žurnāls “Katoļu Dzeive” pirmoreiz tika izdots no 1926.līdz 1940.gadam, pēc vairāk kā 48 gadu pārtraukuma 1989.gadā tas atsāka darbību un ceturtdaļgadsimta garumā lasītājiem bija iespēja dziļāk iepazīt gan reliģiskas, gan laicīgas tēmas, bagātināt latgaliešu valodu un no jauna iepazīt daudzas Latgales personības.
 
Vēstures mirkļu pieturā atskatīsimies gan uz žurnāla “Katōļu Dzeive” 25 gados paveikto, gan uz atrasto un iegūto, nejaušās likumsakarībās notiekošo un iespējamo. Pasākuma laikā būs iespēja apskatīt ekspresizstādi no Latgales Kultūrvēstures muzeja krājuma.
 
Nāciet un pastāstiet, ar ko jums asociējas žurnāls “Katōļu Dzeive”, ieeja 9.decembra Vēstures mirkļu pieturā bez maksas!
 
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"