46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Nāciet uz pirmizrādi “Vārdā nenosauktā zvaigzne”

Фото: S.Belova
Teātrī-studijā „Joriks” pilnā sparā rit gatavošanās pirmizrādei „Vārdā nenosauktā zvaigzne”, kura notiks jau 13. un 14. decembrī plkst. 17.00. Darbs notiek intensīvi un ik dienu. Šo procesu vada režisors no Rumānijas Ions Sapdaru, informē Rēzeknes pilsētas pašvaldība. 
Šī sadarbība aizsākās neklātienē vēl pagājušajā gadā, kad teātra-studijas „Joriks” režisore Larisa Ščukina veidoja izrādi „Klusā daba ar resno māsasdēlu”, sava veida komēdijas un mistikas sajaukumu pēc Iona Sapdaru lugas motīviem. Ions Sapdaru pārsteigts ieraudzīja Internetā, ka viņa luga tiek spēlēta uz skatuves tālajā Latvijā.

Režisore un lugas autors uzsāka saraksti, kas pārtapa par reālu tikšanos ar Rēzeknes teātra kolektīvu un kopīgu radošu darbu.
 
Nacionālo biedrību Kultūras nama direktore Svetlana Semeņaka stāsta:„Mēs apspriedām dažādus izrādes variantus, līdz beidzot izvēlējāmies paša Iona Sapdaru piedāvāto rumāņu dramaturga Mihaila Sebastjana lugu „Vārdā nenosauktā zvaigzne”. Šī luga Latvijā tika spēlēta vēl piecdesmitajos gados, bet 2011. gadā iestudēta Dailes teātrī (režisors Mihails Gruzdovs). Luga ir daudzveidīga, to var uztvert gan liriskā, gan arī politiskā plāksnē. Viss ir atkarīgs no režisora, kuru no šķautnēm viņš vēlas akcentēt, piedāvājot izrādi skatītājiem. Zināms, ka kultūra un māksla nereti rāda ceļu daudziem kopīgiem projektiem biznesa vai politikas līmenī. Mūsu izrādē būs gan mūzika, gan dejas un lirika, gan vēl daudz kas cits. To vienkārši nedrīkst palaist garām! Nāciet uz izrādi un gūstiet prieku, noskatoties šo radošo kopdarbu!”
 
Biļetes uz pirmizrādi jau ir pārdošanā. Biļešu cenas – 7 un 10 eiro, bet grupām no 10 cilvēkiem un vairāk biļešu cena būs 5 eiro. Kā stāsta S.Semeņaka, pašlaik notiek pārrunas ar Rumānijas vēstniecību Baltijas valstīs, un iespējams, ka uz izrādi ieradīsies vēstnieks vai vēstniecības pārstāvji.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"