46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Adventes laika iedvesmas avoti

Фото: flickr.com
Adventes laikā esam aicināti iedziļināties gan sevī, gan līdzcilvēkos un pārdomāt dzīves vērtības, no jauna pamanīt un atrast ikdienā mirkļus, kas mūs stiprina un iedvesmo sapņu piepildīšanai. Decembris ir piepildīts ar pasākumiem, kuros ikviens var rast iedvesmu dažādās mākslas izpausmēs, uzsver Maija Upeniece, pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” reklāmas speciāliste.
 
Pirms otrās adventes svētdienas ir iespēja rast iedvesmu dejā – 6.decembrī plkst. 14:00 – Rēzeknes kultūras namā noslēgsies XIX Jaunrades deju konkursa 1.kārta (ieeja bez maksas), kurā varam atbalstīt rēzekniešus un priecāties par vieskolektīviem no Rīgas, Madonas, Jēkabpils, Ludzas, Daugavpils u.c. Latvijas vietām.
 
11.decembrī plkst. 18:00 Rēzeknes kultūras namā adventes noskaņu koncertā “Ubi Caritas” (ieeja bez maksas) dziesmās vienosies Rēzeknes sieviešu koris “Medicus” un Rēzeknes novada jauktais koris “Ezerzeme”, vēlreiz atgādinot sirds patiesību – arī ikdienā Dievs ir tur, kur savstarpēji darām labu un dāvājam mīlestību. 
 
Savukārt 12.decembrī plkst. 18:00 Rēzeknes kultūras namā koncertā “Ar gaismu un mīlestību” (ieeja bez maksas) satiksies Rēzeknes pilsētas skolu mūzikas kolektīvi, atklājot izglītības iestādēs radošo krāsainību un bagātību. Koncertā uzstāsies Rēzeknes 1.vsk.meiteņu vokālais ansamblis "Noskaņa", 3.-4.kl.vokālais ansamblis, Rēzeknes 2.vsk.vokālais ansamblis "Bereginuški", Rēzeknes 3.vsk.meiteņu vokālais ansamblis, Rēzeknes 5.vsk.popgrupa "Pepijas", akordeonistu ansamblis "Rondo" un 4.kl.akordeonistu ansamblis, Rēzeknes 6.vsk.vokālais ansamblis, pūšamo instrumentu kvartets, 2.-4.kl.kora grupa "Roždestvo" un vijolnieku ansamblis "Koncertino", Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas 6.-8.kl.ansamblis, vokālā grupa u.c. kolektīvi.
 
13. un 14.decembrī plkst. 17:00 Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā (biļetes 5.00, 7.00, 10.00 €) teātra mākslas cienītājiem ir iespēja satikt režisoru Ionu Sapdaru no Rumānijas un izbaudīt viņa iestudēto rumāņu dramaturga M.Sebastjana lugu „Vārdā nenosauktā zvaigzne” teātra-studijas “Joriks” izpildījumā, iepriecinot un pārsteidzot ar muzikālām un liriskām etīdēm.
 
Tieši pirms svētkiem notiks divu jaunu izstāžu atklāšana, kurās varēs apjaust, kā profesionāļi ir iedvesmojuši mākslas draugus izpaust savas pārdomas krāsās. 17.decembrī plkst. 15:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā tiks atklāta Lietuvas tekstilmākslinieces Zitas Inčirauskienes  izstāde, bet 19.decembrī plkst. 15:00 – rēzekniešu gleznotāju studijas izstāde “Ziemas dārzs” (ieeja atklāšanā bez maksas).
 
Pirms ceturtās adventes - 20.decembrī plkst. 19:00 - Rēzeknes kultūras namā (ieeja bez maksas) koncertā “Gaišus Ziemassvētkus!” piedalīsies gan Zanes Ludboržas mūzikas skolas audzēkņi, gan instrumentālais ansamblis “Excelsus” un viesi no Sanktpēterburgas - Valsts kultūras un mākslas universitātes profesora Nikolaja Kravcova audzēkņi Vitālijs Jermačkovs un Pjotrs Pupkovs. 
 
Satiksimies dejā, mūzikā, krāsās un savstarpējā laipnībā, un lai šie mirkļi palīdz atrast iedvesmas avotus jauniem sasniegumiem nākamajā gadā!
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"