46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Rēzeknietes Larisas Ščukinas īsfilma pārstāv Latviju Starptautiskā kinofestivālā

Фото: no L.Ščukinas personīgā arhīva
Šogad, Starptautiskajā kinofilmu festivālā  „Kirgiztāna- īsfilmu zeme” Kirgiztānā piedalās Rēzeknes teātris–studija “Joriks”  režisores Larisas Ščukinas īsfilma „Aiz skapja”. Festivāla atklāšana notiks 12.decembrī  Biškekā, Kirgistānā, kur  piedalās pārstāvji no NVS valstīm, Gruzijas un Baltijas valstīm.
Kā atzīst pati īsfilams režisore un scenārija autore Larisa Ščukina, filma ir balstīta uz reāliem notikumiem, kuri ir norisinājušies skolas gados ar pašu scenārija autori. Nonākšana līdz īsfilmas veidošanai ir bijis samērā ilglaicīgs process, jo pati  režisore vienmēr ir bijusi saistīta ar mākslu gan gleznojot, gan esot režisore teātra izrādēm. Īsfilmu veidošana ir tikai nākošais radošās attīstības posms, kā atklāj pati režisore, tad viņas plānos ir turpināt un attīsttī iesākot ceļu, mākslas filmu veidošanā. 

Atgādināsim, ka ”Aiz skapja”  ir L.Ščukinas otrā īsfilma. Pirmā īsfilma „The Accomponist/Koncertmeistars” ir piedalījusies sešos dažādos kino festivālos gan Rēzeknes īsfilmu  festivālā „Open Place”,gan starptautiskajos festivālos Anglijā un Krievijā. 
 
Pēc režisores vārdiem filma ir vienkārša, lai skatītājs varētu sajust emocionālo saiki, ar filmas galvenajiem varoņiem. Filmas garums ir tikai 10 minūtes, kuru laikā galvenā varoņa acīm paiet vesela dzīve, kas līdzinās drāmai. Filma ir par to, kā skolnieks nejauši gadījies aiz skapja, vecāko klašu stundu laikā. Viens no vecāko klašu skolniekiem, atklāj – kāds ir aiz skapja... Pateicoties šaj situācijai, filmas varonis iegūst jaunus draugus no vecākajām klasēm, kas būtiski paceļ skolnieka pašapziņu.
 
Atzīmēsim, ka L.Ščukina par īsfilmu „Aiz skapja” ir saņēmusi diplomu par iegūto trešo vietu,spēlfilmu kategorijā, Starptautiskajā ģimenes un jauniešu spēlfilmu festivālā „ Kino- Klik”, kas norisinājās Jaroslavļā, Krievijā.
 
L.Ščukina atklāj: "Es  jūtos gandarīta, lepna un atbildīga pārstāvēt ne tikai Rēzekni, bet arī visu Latviju, jo festivālā piedalās tikai viena filma no katras valsts. Tā ir liela atbildība pārstāvēt Rēzekni tik lielā kinofilmu festivālā, kur būs skatāmas godalgotās Venēcijas kinofilmu festivāla filmas. " 

Režisore saka lielu paldies, visiem, kuri ir palīdzējuši īsfilmas tapšanas procesā!
 
Autore un scenārija autore: Larisa Ščukina
Operatori: Kristiāns Kalabanovs, Nikolajs Šļahta, Artis Vītols
Mūzikas autors: Nastja Rigus
Producente: Larisa Ščukina
Aktieri: Haralds Orlovs,Aleksandrs Kolosovs,Larisa Beilo, Natālija Grišenko, Alina Belesova, Ņikita Smirnovs.
 
Novēlam režisorei jaunus izaicinājumus un sasniegumus arī turpmāk! 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"