46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Tradicionāli un mazliet neierastiamatnieku darbi “Lādē” (foto)

Фото: E.Vasilevska
16.decembrī ir atvērta un līdz 2015.gada 10.janvārim mākslas salona “Lāde”amatu prasmju telpā (Krasta ielā 31, Rēzeknes TAC ēkā, pie pilskalna) apskatāmaTautas lietišķās mākslas studijas “Dzīpariņš” un A.Paulāna TLMS dalībnieku darbu izstāde, kur var iepazīties ar meistaru veikumu, iegādāties svētku dāvanas, kā arī izmantot izdevību un pārrunāt ar amata pratējiem darbu tapšanas noslēpumus, jo paši meistari katru dienu ir klātesoši un gatavi atbildēt uz jautājumiem, informē Evija Vasilevska, A.PaulānaTautas lietišķās mākslas studijas vadītāja.
 
Ekspozīciju papildina gleznotāju Agras Ritiņas un Vēsmas Ušpeles darbi, un “Malnyvylki” reducētā keramika.
 
Izstādē skatāmi dažādu autoru keramikas darbi – gan glazēti, reducēti, pienā mērcētimāla podi, gan vāzes, krūzes, tējkannas, krūzītes, medus podiņi un bļodas– kaut formās līdzīgas, tomēr divas vienādi glazētas neatradīsit. Tikko Latgales keramiķi veidoja lielu skaitu svilpavniekus, ko kā dāvanas saņems Rīgas viesi, izstādē arī ir iespēja gūt prieku no šiem skanošajiem mazās formas tēlniecības darbiem.
 
Te lieliski sader kopā dažādi meistardarbi – tradicionālās segas un celainesun mazliet kaut kas neierastāks –tauriņi tautiskā stilā, piespraudes, ādas blociņi un pastalas un jostas košās un intensīvās krāsās. Tāpat mūsu ikdiena un svētku reize nav iedomājama bez siltiem Latgalē adītiem cimdiem, austiem lakatiem, lai drēgnā laikā sasildītos, smalkām sedziņām, pirts dvieļiem dažādām gaumēm unpašgatavotām aromātiskām ziepēm.
 
Nāciet, priecējiet acis un sirdi!
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"