46.lv
Otrdiena, 2024. g. 16. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts/ Никита, Феодосия
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Sovvaļnīks kopā ar dēlu iedziedājuši jaunu dziesmu

Фото: Publicitātes foto
Sovvaļnīks  tieši Ziemassvētku laikā ir pabeidzis vēl vienu dziesmu ar Latvijā pazīstamās dzejnieces Annas Rancānes un latgaliešu tautasdziesmas vārdiem.
Jaunā rokdziesma „Kalado” ir babeņu (vecmammu – latviešu literārajā valodā) dzīvesziņā balstīts stāsts par vērtībām, kas izjūtamas ar sirdi, jo skaļi izteiktas var zaudēt savu nozīmi. Dziesma stāsta arī par savas identitātes saglabāšanu un nepazaudēšanu, pārvarot tumsu, pat ja uz mirkli ir zaudēta ticība un cerība, kā arī par cilvēcisko tuvību gada vistumšākajā laikā. To, cik būtiski būt kopā ne tikai svētkos, atklāj arī dziesmas refrēns kalado, kam piemīt sasaukšanas un apvienošanas funkcija.

Dziesma ir ierakstīta sadarbībā ar Latvijā pazīstamiem skaņu režisoriem Gintu Lundbergu un Gintu Stankeviču. Ierakstā piedalās Sovvaļnīka grupas biedri – Māris Lovniks (ģitāra), Artūrs Meļnikovs (bass) un Vadims Meļuščenkovs (bungas).

 
Jāatgādina, ka arī iepriekšējais Sovvaļnīka albums „Bolts susātivs” bija veltīts pazīstamam latgaliešu un latviešu dzejniekam Antonam Kūkojam un iznāca 2010. gada nogalē.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"