46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Zviedri Daugavā ar peldriņķiem peldinās kokus

Augustā, Daugavas akvatorijā iepretim "Kultūras un mākslas projekta Noass" telpām, tiks realizēts starptautisks mākslas projekts "Baltijas jūra – peldošie koki", informē "Noass" pārstāvji.
Projektu izveidojusi zviedru mākslinieku apvienība "SIMKA", kas izstrādā darbus vizuālajā mākslā, skatuves dizainā un ainavu arhitektūrā.
 
Projekts "Baltijas jūra - peldošie koki" sākotnēji tika radīts kā daļa no "Ūmeo – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014" projekta "Upju stāsti". Iesaistot projektā Rīgu un Pori, mākslinieki vēlas savienot šīs pilsētas, tādējādi ar mākslinieciskas aktivitātes starpniecību spēcinot Baltijas jūras krastā dzīvojošo tautu etniskās saites un izceļot Baltijas jūru kā tik daudzu kultūru saistošo elementu.
 
Tehniski, realizējot projektu, koki tiks iestādīti lielos peldriņķos, ietīti tekstila kārtās un pēc tam ielaisti ūdenī, nostiprinot tos tā, lai veidotu peldoša meža iespaidu.
 
Šāda 20 koku instalācija atradīsies katrā no trīs sadarbības pilsētām un to veidos vietējie mākslinieki un skolēni sadarbojoties ar "SIMKA" pārstāvjiem. Novembrī kokus plānots iestādīt kādā no Rīgas parkiem kā piemiņu par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu.
 
Источник: delfi.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"