46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Piešķirot latviskus nosaukumus, NBS atzīmē pirmās kaujas izlūkošanas bruņutehnikas saņemšanu

Фото: E.Pālens/Leta
Ādažu militārajā poligonā trešdien, 27.jūlijā,  tiks izrādīta pirmā Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) saņemtā kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņutehnika, kas paredzēta Sauszemes spēku kājnieku brigādēm.
Pasākumā būs iespēja aplūkot trīs no pieciem bruņutehnikas modeļiem - bruņutransportieri "Virsaitis", izlūkošanas kaujas mašīnu "Zobens" un kaujas elementu piegādei paredzēto bruņutransportieri "Pērkons". Latviskie nosaukumi tiks piešķirti arī pārējiem diviem bruņutehnikas modeļiem, kas tiks piegādāti laikā līdz 2020.gadam: evakuācijas un remonta bruņutransportieris "Samson" saņems nosaukumu "Vairogs" un medicīnas bruņutransportieris "Samaritan" - nosaukumu "Glābējs".
 
Kopumā līdz 2020. gadam Latvija no Lielbritānijas saņems 123 bruņutransportierus. Šī kāpurķēžu bruņutehnika var pārvietoties visur, kur nav purva.
 
Aizsardzības ministrijas pārstāve Vita Briže stāsta, ka latviskie nosaukumi izraudzīti konkursā skolēniem, kas tika organizēts pavasarī. Visiem tiem 17 skolēniem, kuri konkursā piedāvājuši kādu no izvēlētajiem nosaukumiem, pasākuma laikā būs iespēja doties izbraucienā ar bruņutransportieri.

Tāpat pasākumā tiks svinīgi pieteikta Saprašanās memoranda parakstīšana starp Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federāciju un Lielbritānijas uzņēmumu "BAE Systems Global Combat Systems Limited", šīs bruņutehnikas izgudrotāju un pirmo ražotāju, kas arī veiks tās ilgtermiņa atbalstu un uzturēšanu. Memorands paredz operatīvu atbalstu visā tehnikas ekspluatācijas dzīves ciklā, cieši iesaistot arī Latvijas uzņēmējus, kas ir ļoti nozīmīga sadarbības sadaļa.
 
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"