46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Latvijas interneta lietotājiem jāmācās lietot publiskie Wifi tīkli

Фото: Publicitātes attēls
Lai izvairītos no digitālās vides incidentiem, kas saistīti ar publisko Wifi tīklu izmantošanu, Latvijas iedzīvotājiem jāpievērš uzmanība, vai lapas adrese, kurā viņi ievada sensitīvus datus (paroles, maksājumu kartes datus vai internetbankas kodus), sākas ar “https”, kā arī, vai publiskais Wifi tīkls pirms pieslēgšanās internetam prasa papildu autorizēšanos, informē digitālās drošības alianse.
 
“Latvijas iedzīvotājiem ir jārūpējas par savu datu drošību, neatkarīgi no tā vai tiek izmantos WiFi vai fiksēts interneta pieslēgums vai mobilais interneta pieslēgums 3G vai 4G formātā. Sensitīvu datu apmaiņai starp gala iekārtām internetā tiek lietota šifrēšana, par ko norāda “https” lapas adreses lodziņā. Tas nodrošina klientu datu drošību no klienta iekārtas līdz pat serverim. Starp citu, arī tādas saziņas programmas kā Skype, WhatsApp izmanto datu šifrēšanu un nepārraida tos nešifrētā formātā,” stāsta Digitālās drošības alianses vadītāja Sanita Igaune.
 
Viņa arī norāda, ka nesenais Valsts policijas brīdinājums rūpēties par datu drošību, izmantojot publisko WIFI, liecina - drošāki ir tie publiskie Wifi tīkli, kuri pirms pieslēgšanās internetam prasa papildu autorizāciju (piemēram, Lattelecom free-wifi, bezmaksas Wifi Rīgas lidostā un citi lieli tīkli). Riskam ir pakļauti tie lietotāji, kuri pieslēdzas kādam publiskam tīklam, kas neprasa papildu autorizāciju (piemēram, nelieli uzņēmumi, kafejnīcas u.tml.) un cilvēki šo pieslēgšanos veic, lai veiktu kādus internetbankas darījumus, atvērtu e-pastu utt.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"