46.lv
Svētdiena, 2024. g. 28. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gundega, Terēze/ Василиса, Савва, Трохим
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Latvijas Radio turpinās meklēt risinājumus Latgales mediju telpas attīstīšanai

Фото: Publicitātes foto
Latvijas Radio jaunā valde neatteiksies no plāna attīstīt mediju telpu Latgalē. Lai gan Saeima līdzekļu piešķiršanu Latgales reģionālajai studijai noraidīja, projekts tiks pārskatīts un atjaunots, vēsta aģentūra LETA.
Mediju telpas stiprināšana Latgalē paredz arī iespēju segmentēt apraidi jau esošajā programmu tīklā.
 
Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš pastāstīja, ka tiek izvērtēta Latvijas Radio Latgales reģionālās studijas tāme un pieprasījums tiks atjaunots un iesniegts Finanšu ministrijā (FM).
 
"Runa ir ne tikai par krievvalodīgo auditoriju šajā reģionā, kas nav sasniegta, bet arī par Latgali kā kultūrreģionu, ko pietuvināt pārējai Latvijas teritorijai. Vai tā būs konkrēta Latgales studija vai modelis, kur radio izvietoti korespondenti, vai arī sniedzam kādu tehnisku atbalstu vietējiem medijiem, tas ir vērtējams jautājums, " norāda Pauliņš.
 
Viņš uzsver - pat ja nauda netiks piešķirta vai piešķirta nepietiekamā apjomā, Latvijas Radio tomēr meklēs iespējas, lai kādas aktivitātes šajā reģionā veiktu jau šogad.
 
Radio valdes loceklis nodrošinājuma jautājumos Uldis Lavrinovičs atklāja, ka notiek sarunas arī par iespēju ne tikai veidot novadu ziņas, kas LR1 vai citā kanālā izskan visā Latvijā, bet arī segmentēt apraidi, piemēram, iekļaujot lokālās ziņas konkrētu raidītāju zonās. "Ir viens fenomens, kur sabiedriskajam radio vēl ir lielas iespējas attīstīt programmu veidošanas principu gan no tehniskā, gan redakcionālā viedokļa. Proti, ja zinām, ka lielo avīžu tirāžas neizbēgami iet uz leju, tad novadu avīzes turpina pastāvēt, jo cilvēkiem uz vietas ir ārkārtīgi interesanti, ka vietējā kultūras namā būs kāds pasākums, kur var nopirkt malku, kurš vietējais ko ir sadarījis. Šī vietējā informācija ir ļoti svarīga un aktuāla. Es uzskatu, ka tas ir viens no ceļiem - informāciju pasniegt ierobežoti. Jo es pieņemu, ka Kurzemē nebūtu tik interesanti klausīties, kas notiek pie Rāznas ezera," skaidro Lavrinovičs.
 
Tas esot jārisina gan tehniski, gan - no redakcionālā viedokļa.
 
Pauliņš bilst, ka plašāku informāciju par šo risinājumu nevēlas paust, pirms nav pieņemts lēmums, vien apstiprina, ka ir pārrunātas iespējas, kā veidot individuālo saturu uz esošo programmu tīklu bāzes.
 
Kā vēstīts, Latvijas Radio jaunā valde darbu sāka 16.janvārī. NEPLP valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināja Aldi Pauliņu, valdes locekles programmas attīstības jautājumos amatā - Sigitu Kirilku, bet valdes locekļa nodrošinājuma jautājumos amatā - Uldi Lavrinoviču.
 
5.februārī NEPLP apstiprināja Latvijas Radio valdes mērķus un uzdevumus 2015.gadam, kas paredz tai izstrādāt un iesniegt NEPLP apstiprināšanai Latvijas Radio darbības stratēģiju triju gadu periodam.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"