46.lv
Svētdiena, 2024. g. 28. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gundega, Terēze/ Василиса, Савва, Трохим
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Četrus gadus veci bērni apēd vitamīnus, kas 20 reižu pārsniedz dienas devu

Фото: Publicitātes foto
Latgalē divi četrus gadus veci bērni piekļuvuši pie polivitamīniem un saindējušies ar tiem, katram apēdot pa 20 tabletēm, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.
Viņa norādīja, ka šādu vitamīnu deva bērnam ir viena dražeja dienā, savukārt abi bērni tās bija apēduši pa 20 dražejām katrs.

Pēc mediķu ierašanās abiem bērniem veikta kuņģa skalošana un viņi nogādāti slimnīcā.

Savukārt Zemgalē 11 mēnešus vecs zēns uzrāvis sev virsū karstu kafiju. Zēns ar pieaugušo sēdējis pie galda, kad uzrāvis sev virsū karsto dzērienu, gūstot galvas, pleca un rokas termiskus apdegumus.
 
Kurzemē 30 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā uzgūlies uz degošas cigaretes, tāpēc viņam aizdegušās bikses un vīrietis guvis sēžas rajona apdegumus. To, ka vīrietim aizdegušās bikses, pamanījis viņa draugs. Cietušais nogādāts slimnīcā.
 
Svētdien, piedaloties slēpošanas sacensībās, traumas guvusi arī kāda 16 gadus veca meitene. Krītot viņa traumējusi krūškurvi, turklāt uz notikuma vietu izbraukušajiem mediķiem radušās aizdomas arī par ribu lūzumiem. Jauniete nogādāta Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.
 
Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi kopumā devušies uz 1182 izsaukumiem, no tiem 168 bija saistīti ar dažāda veida traumām.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"