46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Valsts kontrole vēlas pati veikt zaudējumu piedziņu

Фото: Publicitātes foto
Valsts kontrole vēlētos  pati veikt piedziņu pret atbildīgām amatpersonām, ja konstatē zaudējumu par nelikumīgu rīcību.
Valsts kontrolieres padomnieks juridiskajos jautājumos Edgars Pastars skaidro, ka  ir valstis, kur revīzijas iestādes, pabeidzot revīziju, veic zaudējumu piedziņu pret konkrēto ierēdni. Ir valstis, kur šī atbildība ir aprobežota. Arī Valsts kontrole Latvijā vēlētos sev līdzvērtīgas funkcijas.
 
Valsts kontroliere Elita Krūmiņa skaidro, ka šobrīd tiek apzināta citu Eiropas valstu pieredze un priekšlikums to, rudenī to varētu iesniegt Saeimā.
 
Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers un Saeimas deputāts no juridiskās komisijas Andrejs Judins atzīst, ka atbalsta šo Valsts kontroles ieceri, portams, jādiskutē par izpildi un pilnvarām.
 
Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes docents Māris Pūķis skeptiskāk raugās uz iespēju palielināt Valsts kontroles pilnvaras.
 
Jautājums par Valsts kontroles pilnvaru palielināšanu aktualizējies, jo pēc vairākiem skaļiem Valsts kontroles revīziju rezultātiem nav sekojošas krimināllietas. Krūmiņa norāda, ka pēdējā divu gadu laikā sadarbība ar prokuratūru kļuvusi daudz intensīvāka.
 
Valsts kontrole (VK) ir viena no enerģiskākajām un labāk pārvaldītajām valsts iestādēm, kas profesionāli dara savu darbu un izgaismotās neatbilstības nevairās skaidrot sabiedrībai, uzskata labas pārvaldības eksperte Iveta Kažoka sižētā Latvijas Radio. Taču ir divas būtiskas problēmas – pirmkārt, policijas vājais darbs, izmeklējot pārkāpumus un vainīgajiem ļaujot izsprukt sveikā. Savukārt otrs trūkums –   valstī nav institūcijas, kas spētu izvērtēt Valsts kontroles atklājumus un noteikt, vai taisnība revidentiem vai revidētajiem.
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"