46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

OCTA polišu cenas nākamgad varētu augt par 5 – 10

Фото: skaties.lv
OCTA polišu cenas un atlīdzības pakāpeniski tuvināsies Eiropas līmenim, prognozē Transportlīdzekļu apdrošināšanas birojs. Biroja vadītājs Juris Stengrevics saka, ka pieaugums tuvākā gada laikā varētu būt 5 - 10% apmērā, vēsta Skaties.lv
Patlaban OCTA cena ir aptuveni 60 eiro, savukārt Eiropā vidējā OCTA cena ir aptuveni piecas reizes lielāka, stāsta J. Stengrevics. Tiesa gan, arī vidējās atlīdzības apjoms Eiropā ir lielāks – ja Latvijā vidējā atlīdzība ir 900 eiro, tad vidēji Eiropā – tā ir 3000 eiro. “Neviens nav novilcis mūri starp mums un Eiropu – cenas būs lielākas, un atlīdzības arī ar laiku būs lielākas,” saka J. Stengrevics.

Apdrošinātāji pērn darbojušies ar aptuveni četru miljonu eiro zaudējumiem, stāsta Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja vadītājs. Lai šie uzņēmumi varētu darboties “pa nullēm” un neciestu zaudējumus, nepieciešams OCTA cenas palielinājums aptuveni 10% apmērā.
 
“Lai bizness būtu “pa nullēm” – pamatots palielinājums ir 10% apmērā. Es domāju, ka tam ir jābūt pakāpeniskam palielinājumam. Šogad OCTA cenai ir jāpieaug vismaz 5% apmērā, citādi zaudējumi būs vēl lielāki,” pauda J. Stengrevics.
 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"