46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Apledojums apgrūtina braukšanu lielā daļā Latvijas

Фото: Publicitātes foto
Apledojuma veidošanās joprojām apgrūtina braukšanu lielā daļā Latvijas teritorijas, bet it īpaši - Vidzemē, informē «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).
Naktī gaisa temperatūra daudzviet bija ap nulli, turklāt sniga un lija, tāpēc uz ceļiem daudzviet veidojās apledojums. LVC operatīvā informācija liecina, ka šorīt apgrūtināta braukšana ir pa daudziem Vidzemes šosejas posmiem, pa Valmieras šoseju no Murjāņiem līdz Stalbei, kā arī pa vairākiem Smiltenes - Gulbenes šosejas posmiem.

Pa reģionālas nozīmes ceļiem šorīt apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Ludzas, Madonas, Ogres, Talsu, Tukuma, Valkas, Valmieras un Ventspils apkārtnē. Pa vietējas nozīmes ceļiem pārvietoties ir problēmas visā Latvijā.

Ceļu uzturēšanā šorīt iesaistītas 196 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības, kas no nakts vidus veicot slideno ceļu posmu kaisīšanu un brauktuvju tīrīšanu.
 
LVC joprojām aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties pa mazajiem ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, jo, iestājoties siltākam laikam, tāpat arī lietus un slapjā sniega ietekmē uz tiem veidojas atkala un tie ir ļoti slideni.
 
LVC atgādina, ka ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ceļu apledošanu, bet gan vērsta uz bīstamo braukšanas apstākļu uzlabošanu normatīvajā laikā, tāpēc jārēķinās ar to, ka faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"