46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Nepatīkamā situācijā var nonākt auto īpašnieki, kam auto tehniskā apskate jāveic gada beigās

Фото: Publicitātes foto
Nepatīkamā situācijā var nonākt tie auto īpašnieki, kuriem transportlīdzekļa tehniskā apskate jāveic gada beigās, vēsta TV3 raidījums «Bez tabu», informē apollo.
Autovadītāji, kas transportlīdzekļa tehnisko apskati izgājuši pērnā gada decembra beigās, tehniskās apskates talonu saņēmuši līdz 2016.gada janvāra sākumam. Tas nozīmē, ka vienu gadu varēs izsprukt no maksāšanas par tehnisko apskati, taču jārēķinās, ka transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis būs jāmaksā par diviem gadiem uzreiz.
 
Kāda sieviete, kas nonākusi šādā situācijā, stāsta, ka katru gadu saņēmusi tehniskās apskates talonu uz vienu gadu, taču šoreiz tas izsniegts uz gadu un trim nedēļām. Trīs nedēļu dēļ nācies maksāt transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli uzreiz par diviem gadiem.
 
CSDD norāda, ka periods tiek pagarināts cilvēku ērtību labad, jo, kā zināms, decembra beigās ir daudz brīvu dienu, bieži vien arī darba dienas tiek mainītas un var gadīties, ka nākamajā gadā uz tehnisko apskati jānāk brīvdienā. Līdz ar to var būt, ka dienā pirms vai pēc brīvdienām tehnisko apskati grib veikt ļoti daudz cilvēku. Speciāla datorprogramma kontrolējot to, lai nebūtu ļoti liels cilvēku pieplūdums vienā dienā.
 
Ir izeja, kā nemaksāt uzreiz divu gadu nodokli: tehnisko apskati var veikt ātrāk, negaidot noteikto termiņu. Otrā - transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli samaksāt elektroniski.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
džungarunga 23.01.2015 20:38
Nu ,bet ,tiešām, vienkārši, skate jāiet vēlams decembra sākumā,kad vēl nav lielas rindas,un ,ja gadās kāda kļūme,tuvāko dienu laikā salabot un braukt uz atkārtotu skati vēl tekošā gada decembrī. Ja domāsiet,ka autiņš ir vai jānoraksta,vai jālaiž tautiņās, tad tiksiet vaļā no mašīnas ar viena gada maksājumu. Tātad, tekošajā decembrī izejam skati,ceļa nodoklis ir nomaksāts par šo gadu! Un braucam visu nākamo gadu un gada BEIGĀS bez ceļa nodokļa mierīgi varat rīkoties ar braucamo pēc saviem ieskatiem. Protams,ja Jūs plānojat braukt ar vāģīti vēl un vēl,tad nav nozīmes ,kad maksāt. Bet,jāņem vērā, viņa majestāte Gadījums,kad plāni var kardināli mainīties. Un savlaicīgi sakārtots tehniskās skates jautājums var Jūs pasargāt no liekiem izdevumiem.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"