46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

CSDD: instruktoriem būtu jānosaka obligāta augstākā izglītība

Фото: Publicitātes foto
''Plānojam pilnveidot jauno vadītāju apmācības procesu. Nepieciešams, lai autovadītāju apmācības dažādos laika apstākļos. Tāpat nepieciešams noteikt, ka instruktoriem būtu jānosaka obligāta augstākā izglītība, tas varētu mainīt to, ka apmācība būtu kvalitatīvāka,'' tā šorīt LNT raidījumā 900 Sekundes atzina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Jānis Golubevs, vēsta Skaties.lv
Golubevs norādīja, ka uz ceļiem vajadzētu vairāk patrulēt ceļu policijai, nepieciešams arī ieviest vairāk netrafarētās automašīnas.

”Autovadītājiem ir jārada sajūtas, lai viņi negribētu pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus, šobrīd rodas sajūta, ka autovadītājiem ir visatļautība,” norādīja CSDD valdes loceklis.
Tikmēr satiksmes ministrs Anrijs Matīss norāda, ka jaunajiem autovadītājiem noteikti būtu jāpilnveido autovadītāju apliecības iegūšanas sistēma.
 
”Tie, kas noliek tiesības vasarā nav kompetenti braukt ziemas apstākļos, pa slidenu ceļu un diennakts tumšajā laikā. Ja autovadītājs kārto tiesības vasaras laikā, tad nepieciešams veikt apmācību speciāli izveidotos poligonos, kur tiek apgūtas braukšanas prasmes sliktos laika apstākļos,” piebilda Matīss.
 
Satiksmes ministrs arī norādīja, ka būtu nepieciešams veikt speciālus reidus, kuros tiktu pārbaudītas automašīnu ziemas riepu stāvoklis.
 

 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
Tanja 26.01.2015 23:24
Ja godīgi, tad nemaz nav slikta ideja, bet vai tiešām vajag arī augstāko izglītību, kā papīrīti piezīmēt, priekš kam, tas nav tā vērts.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"