46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Beness Aijo februārī uz tiesas sēdi ierasties neplāno, jo piedalās karadarbībā Donbasā

Фото: tvnet.lv
Nacionālboļševiks Beness Aijo uz februārī paredzēto tiesas sēdi neieradīsies, bet viņa intereses tiesā pārstāvēs advokāte Imma Jansone, liecina viņa izplatītais paziņojums medijiem, vēsta focus.lv.
Aijo norāda, ka saistībā ar situācijas saasināšanos Donbasa reģionā, viņš 9.decembrī atstāja Latviju un pirms Jaunā gada ieradās Donbasa reģionā, lai "sniegtu palīdzību tautas cīņā pret prettautisko huntu". Šobrīd viņš atrodas "Luganskas tautas republikas" armijā un "piedalās karadarbībā".
 
Iepriekš Aijo izsūtījia Latvijas plašsaziņas līdzekļiem paziņojumu, kurā brīdināja, ka atgriezīsies Latvijā un tiesāsies.
 
Aijo vērsās pie "Latvijas varas iestādēm un etnokrātiem, kas, sākot ar 90.gadiem, ir pārvērtuši bagātu, augošu un internacionālu republiku, kurā mierīgi sadzīvoja latvieši un krievi, ebreju un ukraiņi un citi un nebija nekādu starpetnisku konfliktu, kā arī pastāvēja gan latviešu, gan krievu skolas un visi iedzīvotāji bija pilsoņi, nabadzīgā "banānu republikā&
 
"Tas viss liecina par Latvijas valdošās kliķes muļķību, nesaprātību, korumpētību un noziedzību. Fašistiskā Ukraina daudzējādi ir līdzīga Latvijai, un tās valdošās šķiras politika ir balstīta uz zooloģisku rusofobiju un galēju antikomunismu. Pie mums, Latvijā, piemēram, ir iznīcināti visi Ļeņina pieminekļi un par komunistisku propagandu par ielikt cietumā," raksta Aijo , uzsverot, ka tādēļ Latvijas valdībai nav morālu tiesību tiesāt vai vajāt viņu vai viņa biedrus Ukrainas austrumu separātistu rindās.
 
Aijo paziņo, ka pašlaik darbojas motorizētajā kājnieku brigādē Pervomaijskas rajonā, kur esot novērojis, kā Ukrainas armija apšauda civiliedzīvotāju apdzīvotas vietas, tostarp ar raķešu sistēmām "Grad", "kuru uzstādīšanu civiliedzīvotāju apdzīvotās vietās aizliedz Apvienoto Nāciju Organizācija. Par to Ukrainai pastāvīgi atgādināja ietekmīgās cilvēktiesību aizstāvības organizācijas "Amnesty International" un "Human Right Watch". Tomēr fašistiskā Kijeva uz to pilnība nospļaujas".
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"