46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Par Latvijas valsts varas gāšanas mēģinājumu apsūdzētais Beness Aijo izsludināts meklēšanā

Фото: Facebook
Meklēšanā izsludināts nacionālboļševiks Beness Aijo. Šodien viņam bija jāstājas tiesas priekšā par Latvijas valsts varas gāšanas mēģinājumu, bet uz tiesas sēdi apsūdzētais nebija ieradies, jo, pēc paša apgalvojumiem, karo Austrumukrainas separātistu rindās. Līdz brīdim, kamēr viņš tiks atrasts, tiesvedība apturēta.
Par mēģinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu nacionālboļševiks Beness Aijo apsūdzēts vairākkārt. Pirms desmit gadiem par to viņam tika piespriests 9 mēnešu cietumsods, kas vēlāk tika aizstāts ar 10 000 latu soda naudu. Tagad, apsūdzības pret Benesu Aijo celtas, ņemot vērā viņa klaji naidīgos izteikumus sociālajos tīklos, kas vērsti uz Latvijas teritoriālās vienotības graušanu.

Pērn maijā viņš tika aizturēts Rīgas lidostā, kad atgriezās no Ukrainas, kur mēģināja iekķlūt nelikumīgi. Tomērt no apcietinājuma viņš tika atbrīvots, par drošības līdzekli nosakot policijas uzraudzību. Šodienas, sākot lietas izskatīšanu tiesā, viņš uz sēdi nebija ieradies.
 
Spītējot aizliegumam izbraukt no valsts,  Benesa Aijo jau vairākus mēnešus Latvijā neatrodas.
 
Viņš pats neslēpj, ka pievienojies prokrieviskajai pašpasludinātās Luhanskas tautas republikas armijai. Sociālajos tīklos atrodamas fotogrāfijas, kas to apliecina.
 
Viņa paša ieskatos, Latvijā sākto kriminālprocesu var izskatīt arī bez viņa piedalīšanās, tā uzskata arī viņa advokāte. Pretējās domās gan ir apsūdzības uzturētājs.
 
Prokurora lūgums par drošības līdzekļa maiņu Benesam Aijo tika skatīts aiz slēgtām durvīm un tiesa to apmierināja – Nacionālboļsevikam piemērots apcietinājums un viņš izsludināts meklēšanā. Līdz viņa atrašanai tiesvedība krimināllietā apturēta.
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"