46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Kāju zaudējusī popzvaigzne Viktorija stāsta par ģimeni un bērnību Latgalē (video)

Фото: Publicitātes foto
Lēmums pirms 15 gadiem no Latvijas pārcelties uz Londonu mainīja visu dzīvi, - tā ekskluzīvā intervijā "LNT Ziņām" Londonā atzina Latvijā dzimusī dziedātāja un modele Viktorija Modesta, kas pēdējās nedēļas laikā plašu sabiedrības uzmanību iemantojusi kā pasaulē pirmā popzvaigzne ar invaliditāti, vēsta "Kas Jauns".
“Es sev bieži jautāju, kāda būtu mana dzīve, ja mēs nebūtu aizbraukuši. Es to nevaru iedomāties,” intervijā atzina 26 gadus vecā Viktorija. Ģimene uz dzīvi Londonā pārcēlās 1999.gadā, jo vecāki uzskatīja, ka Lielbritānijā spēs nodrošināt labāku nākotni savai meitai, kurai bija veselības problēmas. 
 
20 gadu vecumā Viktorija nolēma veikt brīvprātīgu slimās kājas amputāciju zem ceļa, kas pavēra iespējas dažādiem eksperimentiem ar imidžu un arī ceļu uz modeles karjeru. “Tas nenotika vienas dienas laikā. Pati ideja, ka tas varētu būt interesanti, radās manai mātei. Tas bija sen. Mana māte bija ļoti stipra sieviete, un viņa neuzskatīja, ka veselības problēmu dēļ man vajadzētu būt vājai, neveiksmīgai un nelaimīgai. Viņa mani visā atbalstīja - pārvākšanās uz Londonu un sajūsma par dzīvi šeit, iespējām darīt dažādas lietas,” stāstīja dziedātāja, kura arī raksta dzeju, producē, ir dīdžejs. 
 
Viktorija piedzima Daugavpilī neilgu brīdi pirms Padomju Savienības sabrukuma. “Sāku mācīties dziedāšanu sešu gadu vecumā, mācījos vietējā Pionieru namā Daugavpilī. Spēlēju klavieres, dziedāju bērnu vokālajā grupā, uzstājāmies Ziemassvētku pasākumos un citos koncertos,” atmiņās dalījās dziedātāja. 
 
Arī pēc pārvākšanās uz citu valsti Viktorija mēdza apciemot savus vecvecākus Latvijā, ar kuriem bija īpaši tuva. “Man liekas, ir pagājuši trīs gadi, kopš pēdējo reizi biju Latvijā. Man ir radi Latvijā - brālēni, tantes un onkuļi, ar kuriem sazinos. Tieši pēdējās dienās esmu saņēmusi vairākus e-pastus no skolas laiku draugiem. Tas ir ļoti interesanti,” atzina Viktorija. 
 
Viņa esot ļoti priecīga par to, ka ir tik daudz cilvēku, kuri zina, ko viņa dara Lielbritānijā, un arī viņa priecājas vairāk uzzināt par šiem cilvēkiem. “Es tiešām ļoti gribētu zināt, ko Latvija domā, un ļoti ceru, ka radīsies lielāka saistība ar Latviju. Tas ir jauns sākums,” vērtēja dziedātāja. 
 
Viņas ģimene ir jaukta – krievu, poļu un latviešu, taču latviski dziedātāja nerunā, savukārt krieviski runā slikti. Interviju “LNT Ziņām” Viktorija sniedza angļu valodā. 
 
Viktorija atzīst, ka patlaban pat nespēj aptvert milzīgo un negaidīto popularitāti un ir ļoti laimīga, ka beidzot piepildīsies daudzi viņas sen lolotie sapņi. “Ir tāda sajūta, ka esmu strādājusi veselu mūžību. Ļoti, ļoti smagi. Un pēkšņi vienā dienā visi manī ieklausījās,” teica māksliniece. 
 
Viktoriju Lielbritānijā aktīvi reklamē televīzijas kanāls “Channel 4”, kas uzskata, ka popmūzikā nepieciešamas jaunas vēsmas. Kanāls plašāku sabiedrību ar dziedātāju iepazīstināja 14.decembrī, parādot miljoniem skatītāju video par viņu un viņas klipu “Prototype” konkurējošā telekanāla “ITV” dziedāšanas šova "The X Factor" fināla laikā. Pirms tam dziedātāja 2012.gadā uzstājās Londonas Paraolimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.  

   
 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"